Безалкогольний мохіто – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Рецепт безалкогольного «Мохіто» дозволить приготувати смачний освіжаючий коктейль. Актуально буде подати його в спекотний літній день до обіду або навіть до святкового столу замість звичного компоту/соку. Такий варіант коктейлю можна пробувати навіть дітям.

Класичний рецепт безалкогольного «Мохіто»

Інгредієнти:

  • лайм – цілий;
  • м’ята – 6-7 гілочок;
  • цукор – 3 ч. ложки;
  • вода – 3 ч. ложки;
  • спрайт – 2/3 ст.;
  • подрібнений лід – за смаком.

Приготування:

  • Щоб приготувати безалкогольний Мохіто» за класичним рецептом, насамперед потрібно зайнятися лаймом вимити, порізати шматочками, видалити всі кісточки.
  • Зелень промити, обсушити, відірвати листочки від стебел. Розім’яти їх прямо руками (або за допомогою товкачика) і покласти в келих.
  • Зверху викласти лайм. Розім’яти інгредієнти разом.
  • З цукру і води приготувати сироп.
  • Залити його в келих разом зі спрайтом.

Доверху наповнити ємність з готовою коктейлем подрібненим льодом. Вставити в келих тонку трубочку. Можна прикрасити напій цілим шматочком цитруса.

Коктейль з полуничним смаком

Інгредієнти:

  • будь-яка газована вода – 1 ст.;
  • полуниця – 80-100 г;
  • коричневий цукор – 2 ч. ложки;
  • лайм – ¼ плода;
  • свіжа м’ята – 1 середній пучок;
  • лід.

Приготування:

  • Заздалегідь добре охолодити газовану воду. Підійде звичайна вода, солодкий тонік, спрайт і інші подібні варіанти.
  • У два чистих сухих склянки розкласти заздалегідь промиті і обсушені м’ятні листочки. Зверху засипати їх цукром.
  • Розім’яти інгредієнти в стакані товкачем. Як тільки зелень пустить сік, і він змішається з цукром, з’явиться яскравий приємний аромат.
  • Далі можна закладати в келихи шматочки полуниці. Заморожені ягоди погано підходять для такого коктейлю. Потрібно постаратися знайти саме свіжу полуницю.
  • Вичавити в келихи сік лайма. За бажанням можна додати шматочки і цитруса.
  • Всипати в келих лід, цілий або дроблений.
Дивіться також:  Квас з цикорію – 6 рецептів в домашніх умовах

Залити отриману основу коктейлю «Мохіто» обраної газованою водою. Прикрасити по своєму смаку. Наприклад, цілими ягодами полуниці.

Грейпфрутовий напій

Саме м’ята і лайм – обов’язкові інгредієнти і алкогольного, і безалкогольного напою. Але є оригінальні рецепти, головні складові яких змінені. У цьому варіанті лайм у складі «Мохіто» замінюється грейпфрутом. В результаті смак напою виходить ще більш яскравим і цікавим.

Інгредієнти:

  • стиглий грейпфрут – 1 шт.;
  • м’ята (тільки листочки) – 1 середній пучок;
  • солодка газована вода – ½ ст.;
  • лід.

Приготування:

  • Зелень промити. Зняти листочки з твердих стеблинок.
  • Порвати м’яту прямо руками і укласти в скляний стакан.
  • Цитрус вимити, після чого розрізати на дві половинки.
  • Ретельно вичавити сік з кожної.
  • Додати склянку шматочки м’якоті, що залишилася на шкірці.
  • Лід відправити в чашу потужного блендера. Перебити до стану великої крихти.
  • Перекласти лід у склянку. Зверху вилити крижану сильногазований воду.
  • Перемішати складові коктейлю.

На завершення прикрасити стакан м’ятою і шматочком грейфрута.

Вишневий безалкогольний Мохіто»

Інгредієнти:

  • солодка сильногазована вода – 150-170 мл;
  • ягоди вишні без кісточок – 8-10 шт.;
  • лайм – цілий;
  • м’ята – 5-7 листочків;
  • готовий цукровий сироп – 30-40 мл;
  • лід.

Приготування:

  • Промити ягоди. Спеціальним пристосуванням або звичайною шпилькою акуратно витягти з них кісточки. Для коктейлю підійде тільки свіжа вишня.
  • Лайм порубати на 4 рівні частини.
  • Листочки промитої і обсушенной зелені порвати руками.
  • Скласти підготовлені інгредієнти в скляний стакан.
  • Зверху вилити охолоджений цукровий сироп.
  • Усе ретельно розтовкти ложкою або товкачиком для картопляного пюре. Це необхідно, щоб інгредієнти пустили сік, і їх аромат максимально розкрився.
  • Залити компоненти коктейлю охолодженої газованою водою. Додати цілі або подрібнені шматочки льоду за смаком.
Дивіться також:  Як правильно заварювати пуер?

Склад інгредієнтів для безалкогольного коктейлю за таким рецептом можна злегка змінювати. Наприклад, вибираючи лимон замість лайма або черешню замість вишні.

З ананасовим соком

Ананасовий сік чудово поєднується з лаймом і м’ятою. Такі інгредієнти «в компанії» дарують напою приголомшливий аромат і смак.

Інгредієнти:

  • лайм – 1 шт.;
  • готовий цукровий сироп – 4 ч. ложки;
  • м’ятні листочки – 8-10 шт.;
  • ананасовий сік – 160-180 мл;
  • солодка газована вода – 90-100 мл;
  • лід і скибочки ананаса – за смаком.

Приготування:

  • На дно склянок викласти лайм, нарізаний тонкими скибочками разом зі шкіркою.
  • Зверху висипати порвані руками листочки м’яти.
  • Додати сироп. За бажанням його можна замінити сухим коричневим цукром в такій же кількості.
  • Розім’яти інгредієнти в склянках товкачем або будь-яким зручним столовим приладом.
  • Зверху влити газовану воду і ананасовий сік. Краще всього використовувати фреш. Якщо зробити його не вдалося, підійде і сік з пакета.
  • Прикрасити напій шматочком ананаса і цілими листочками м’яти.

Щоб зробити «Мохіто» з ананасом алкогольних, потрібно просто замінити газовану воду на таку ж кількість білого рому.

З кавунової м’якоттю

Інгредієнти:

  • кавунова м’якоть – 2 повних склянки;
  • м’ятні листочки – 4 шт.;
  • скибочки свіжого лайма – 2 шт.;
  • коричневий цукор – ½ ч. ложки;
  • колотий лід – 3 великі ложки.

Приготування:

  • Дуже важливо підібрати для такого рецепта стиглий, смачний і солодкий кавун. М’якоть ягоди потрібно порізати невеликими шматочками. Ретельно перебрати їх на наявність кісточок. З останніх потрібно прибрати і білі, і коричневі.
  • Відправити кавунову м’якоть в чашу блендера. Перебити до однорідності. Процідити виділився кавуновий сік саме через дрібне сито. Гущу можна викинути.
  • Скласти в склянку порвані руками м’ятні листочки. Туди ж відправити цитрус і цукор. Працювати товкачиком до тих пір, поки інгредієнти не пустять ароматний сік.
  • Залити вміст склянки процідженим кавуновим соком.
  • Додати подрібнений лід. Зручно колоти його в спеціальній насадці блендера.
Дивіться також:  Кава еспресо – що це таке? Як приготувати каву еспрессо в домашніх умовах

Тепер потрібно подати смачний ароматний напій негайно з 1-2 тонкими трубочками.

Оригінальний огірково-лимонний «Мохіто»

Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • лимон – половинка;
  • світлий базилік – 2-3 гілочки;
  • свіжа м’ята – 2 гілочки;
  • цукровий пісок (білий або коричневий) – 1 велика ложка;
  • сильногазована мінеральна вода – 1 стакан.

Приготування:

  • Ретельно вимити огірок. Не очищаючи від шкірки, подрібнити за допомогою терки з самими дрібними поділками.
  • Віджати з отриманої стружки сік. Відразу відправити його в ємність, у якій буде готуватися коктейль.
  • У невелику миску висипати порвані (заздалегідь промиті і обсушені) листочки зелені – і базиліка і м’яти. Додати до них цукор. Розім’яти інгредієнти товкачиком.
  • Додати шматочки лимона. Ще раз розім’яти.
  • Перекласти ароматну зелень до огіркового соку.
  • Залити все мінералкою. Перемішати вміст склянки.
  • Подати домашній «Мохіто» з льодом.

У безалкогольного варіанти обговорюваного коктейлю є своє окреме назва – «Мохитино». В якості інгредієнтів для нього можна використовувати практично будь-які фрукти і ягоди. Особливо добре підходять до напою цитрусові.