Безалкогольний мохіто – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Рецепт безалкогольного «Мохіто» дозволить приготувати смачний освіжаючий коктейль. Актуально буде подати його в спекотний літній день до обіду або навіть до святкового столу замість звичного компоту/соку. Такий варіант коктейлю можна пробувати навіть дітям.

Класичний рецепт безалкогольного «Мохіто»

Інгредієнти:

  • лайм – цілий;
  • м’ята – 6-7 гілочок;
  • цукор – 3 ч. ложки;
  • вода – 3 ч. ложки;
  • спрайт – 2/3 ст.;
  • подрібнений лід – за смаком.

Приготування:

  • Щоб приготувати безалкогольний Мохіто» за класичним рецептом, насамперед потрібно зайнятися лаймом вимити, порізати шматочками, видалити всі кісточки.
  • Зелень промити, обсушити, відірвати листочки від стебел. Розім’яти їх прямо руками (або за допомогою товкачика) і покласти в келих.
  • Зверху викласти лайм. Розім’яти інгредієнти разом.
  • З цукру і води приготувати сироп.
  • Залити його в келих разом зі спрайтом.

Доверху наповнити ємність з готовою коктейлем подрібненим льодом. Вставити в келих тонку трубочку. Можна прикрасити напій цілим шматочком цитруса.

Коктейль з полуничним смаком

Інгредієнти:

  • будь-яка газована вода – 1 ст.;
  • полуниця – 80-100 г;
  • коричневий цукор – 2 ч. ложки;
  • лайм – ¼ плода;
  • свіжа м’ята – 1 середній пучок;
  • лід.

Приготування:

  • Заздалегідь добре охолодити газовану воду. Підійде звичайна вода, солодкий тонік, спрайт і інші подібні варіанти.
  • У два чистих сухих склянки розкласти заздалегідь промиті і обсушені м’ятні листочки. Зверху засипати їх цукром.
  • Розім’яти інгредієнти в стакані товкачем. Як тільки зелень пустить сік, і він змішається з цукром, з’явиться яскравий приємний аромат.
  • Далі можна закладати в келихи шматочки полуниці. Заморожені ягоди погано підходять для такого коктейлю. Потрібно постаратися знайти саме свіжу полуницю.
  • Вичавити в келихи сік лайма. За бажанням можна додати шматочки і цитруса.
  • Всипати в келих лід, цілий або дроблений.

Залити отриману основу коктейлю «Мохіто» обраної газованою водою. Прикрасити по своєму смаку. Наприклад, цілими ягодами полуниці.

Грейпфрутовий напій

Саме м’ята і лайм – обов’язкові інгредієнти і алкогольного, і безалкогольного напою. Але є оригінальні рецепти, головні складові яких змінені. У цьому варіанті лайм у складі «Мохіто» замінюється грейпфрутом. В результаті смак напою виходить ще більш яскравим і цікавим.

Інгредієнти:

  • стиглий грейпфрут – 1 шт.;
  • м’ята (тільки листочки) – 1 середній пучок;
  • солодка газована вода – ½ ст.;
  • лід.

Приготування:

  • Зелень промити. Зняти листочки з твердих стеблинок.
  • Порвати м’яту прямо руками і укласти в скляний стакан.
  • Цитрус вимити, після чого розрізати на дві половинки.
  • Ретельно вичавити сік з кожної.
  • Додати склянку шматочки м’якоті, що залишилася на шкірці.
  • Лід відправити в чашу потужного блендера. Перебити до стану великої крихти.
  • Перекласти лід у склянку. Зверху вилити крижану сильногазований воду.
  • Перемішати складові коктейлю.

На завершення прикрасити стакан м’ятою і шматочком грейфрута.

Вишневий безалкогольний Мохіто»

Інгредієнти:

  • солодка сильногазована вода – 150-170 мл;
  • ягоди вишні без кісточок – 8-10 шт.;
  • лайм – цілий;
  • м’ята – 5-7 листочків;
  • готовий цукровий сироп – 30-40 мл;
  • лід.

Приготування:

  • Промити ягоди. Спеціальним пристосуванням або звичайною шпилькою акуратно витягти з них кісточки. Для коктейлю підійде тільки свіжа вишня.
  • Лайм порубати на 4 рівні частини.
  • Листочки промитої і обсушенной зелені порвати руками.
  • Скласти підготовлені інгредієнти в скляний стакан.
  • Зверху вилити охолоджений цукровий сироп.
  • Усе ретельно розтовкти ложкою або товкачиком для картопляного пюре. Це необхідно, щоб інгредієнти пустили сік, і їх аромат максимально розкрився.
  • Залити компоненти коктейлю охолодженої газованою водою. Додати цілі або подрібнені шматочки льоду за смаком.

Склад інгредієнтів для безалкогольного коктейлю за таким рецептом можна злегка змінювати. Наприклад, вибираючи лимон замість лайма або черешню замість вишні.

З ананасовим соком

Ананасовий сік чудово поєднується з лаймом і м’ятою. Такі інгредієнти «в компанії» дарують напою приголомшливий аромат і смак.

Інгредієнти:

  • лайм – 1 шт.;
  • готовий цукровий сироп – 4 ч. ложки;
  • м’ятні листочки – 8-10 шт.;
  • ананасовий сік – 160-180 мл;
  • солодка газована вода – 90-100 мл;
  • лід і скибочки ананаса – за смаком.

Приготування:

  • На дно склянок викласти лайм, нарізаний тонкими скибочками разом зі шкіркою.
  • Зверху висипати порвані руками листочки м’яти.
  • Додати сироп. За бажанням його можна замінити сухим коричневим цукром в такій же кількості.
  • Розім’яти інгредієнти в склянках товкачем або будь-яким зручним столовим приладом.
  • Зверху влити газовану воду і ананасовий сік. Краще всього використовувати фреш. Якщо зробити його не вдалося, підійде і сік з пакета.
  • Прикрасити напій шматочком ананаса і цілими листочками м’яти.

Щоб зробити «Мохіто» з ананасом алкогольних, потрібно просто замінити газовану воду на таку ж кількість білого рому.

З кавунової м’якоттю

Інгредієнти:

  • кавунова м’якоть – 2 повних склянки;
  • м’ятні листочки – 4 шт.;
  • скибочки свіжого лайма – 2 шт.;
  • коричневий цукор – ½ ч. ложки;
  • колотий лід – 3 великі ложки.

Приготування:

  • Дуже важливо підібрати для такого рецепта стиглий, смачний і солодкий кавун. М’якоть ягоди потрібно порізати невеликими шматочками. Ретельно перебрати їх на наявність кісточок. З останніх потрібно прибрати і білі, і коричневі.
  • Відправити кавунову м’якоть в чашу блендера. Перебити до однорідності. Процідити виділився кавуновий сік саме через дрібне сито. Гущу можна викинути.
  • Скласти в склянку порвані руками м’ятні листочки. Туди ж відправити цитрус і цукор. Працювати товкачиком до тих пір, поки інгредієнти не пустять ароматний сік.
  • Залити вміст склянки процідженим кавуновим соком.
  • Додати подрібнений лід. Зручно колоти його в спеціальній насадці блендера.

Тепер потрібно подати смачний ароматний напій негайно з 1-2 тонкими трубочками.

Оригінальний огірково-лимонний «Мохіто»

Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • лимон – половинка;
  • світлий базилік – 2-3 гілочки;
  • свіжа м’ята – 2 гілочки;
  • цукровий пісок (білий або коричневий) – 1 велика ложка;
  • сильногазована мінеральна вода – 1 стакан.

Приготування:

  • Ретельно вимити огірок. Не очищаючи від шкірки, подрібнити за допомогою терки з самими дрібними поділками.
  • Віджати з отриманої стружки сік. Відразу відправити його в ємність, у якій буде готуватися коктейль.
  • У невелику миску висипати порвані (заздалегідь промиті і обсушені) листочки зелені – і базиліка і м’яти. Додати до них цукор. Розім’яти інгредієнти товкачиком.
  • Додати шматочки лимона. Ще раз розім’яти.
  • Перекласти ароматну зелень до огіркового соку.
  • Залити все мінералкою. Перемішати вміст склянки.
  • Подати домашній «Мохіто» з льодом.

У безалкогольного варіанти обговорюваного коктейлю є своє окреме назва – «Мохитино». В якості інгредієнтів для нього можна використовувати практично будь-які фрукти і ягоди. Особливо добре підходять до напою цитрусові.

Прокрутка до верху