Тісто без застосування дріжджів дуже виручає, коли треба приготувати смажені пиріжки або чебуреки. Це тісто менш калорійне, не вимагає часу, поки воно підніметься, і приємне на смак. Ми представляємо варіанти, як зробити бездріжджове тісто для пиріжків.
Рецепт приготування на сметані
Список продуктів:
пшеничне борошно — 0,4 кг;
вода — 0,1 л;
сметана нежирна — 80 гр;
два яйця;
сіль — 6 гр.
Спосіб приготування
З’єднайте сіль і просіяне борошно.
В іншу чашу розбийте яйця, перекладіть до них сметану і налийте воду. Все перемішайте і додайте до борошна.
За допомогою ложки замісіть м’яке тісто без грудочок.
Зробіть з нього колобок. Миску з тестом закрийте плівкою.
За цей час приготуйте начинку для пиріжків.
Як тільки вона буде готова, поділіть грудку тіста на дві частини.
З них зробіть 2 ковбаски, кожну з якої поріжте на невеликі шматочки.
Ці шматочки ми розгортаємо в коржі. У їх центр закладаємо начинку.
Краї слипаем між собою руками.
Тепер пиріжки готові дбати в духовці, або смажитися на сковороді.
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Вам знадобиться:
щіпка солі;
кефір — 0,35 л;
сода — 2 гр;
біла мука першого сорту — 0,5 кг;
олія соняшникова — 150 мл;
два яйця.
Як зробити бездріжджове тісто на кефірі:
У глибокий посуд розбиваємо два яйця. Збовтуємо їх за допомогою віночка до густої маси.
Додаємо до яєць соду, сіль, виливаємо кефір, засипаємо борошно.
Ложкою формуємо однорідне тісто без грудочок.
Колобок м’якого тіста розділити на частини. Кожну з них розкачати в тонкий корж, посипати мукою стільницю.
Закладайте в них приготовлену начинку і смажте на сковороді з маслом. Приємного апетиту!
Пиріжкове тісто без дріжджів на молоці
Класичний варіант тесту вийде дуже м’яким, підсмажений і не завадить вам відчути смак начинки.
Склад рецепта:
пшеничне борошно першого сорту — 0,3 кг;
сода — 5 гр;
молоко — 150 мл;
соняшникова олія — 50 гр;
сіль — 6 гр.
Як зробити тісто на молоці:
Налити холодне молоко в невелику каструлю і підігріти.
В нього додати 36 грамів рослинної олії, насипати сіль і соду.
Змішати масу віночком і залишити на 5 хвилин.
Насипати необхідну кількість борошна, обережно замісити тісто ложкою так, щоб не з’являлися грудки.
Присипте борошном руки і скачайте пишний кульку тесту.
Ліпити з нього пиріжки можна відразу. Адже тесту не потрібно підніматися.
Колобок розріжте на кілька частин і розкачайте з них основу для пиріжків.
Як тільки начинка буде готова, відразу ж завертайте її в тісто і відправляйте в духовку або на сковороду.
Тісто для пиріжків без дріжджів на вершковому маслі
Вам знадобиться:
сода — 12 г;
порція вершкового масла — 200 гр;
сіль — 5 гр;
борошно — 400 гр;
вода — 100 гр.
Як зробити бездріжджове тісто для пиріжків в духовці:
Проводимо через сито борошно.
Розм’якшити масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
У насипаємо борошно соду і перемішуємо.
Якщо ви плануєте приготувати печево з солодкою начинкою, додайте ще 25 грамів цукру. Якщо начинка буде з м’ясом або капустою, то цукровий пісок не потрібен.
В середині маси борошна зробити поглиблення і покласти в нього м’яке масло, порізане на шматочки.
Ножем пошматувати масло і змішати його з борошном.
Налити в чашу воду, насипати сіль.
Переливаємо в тісто підсолену рідина.
Руками зробити тісто. Місити його треба до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Колобок тіста прибрати в холодильник на 20 хвилин.
Після цього ножем разрежем його на невеликі шматочки, розкотимо в тонкий пласт кожен з них.
У центр коржі ложкою викладаємо начинку, заліплюємо краї тіста і укладаємо на деко.
Рецепт з додаванням сиру
Тісто на сирній основі ідеально підходить для приготування солодких пиріжків, ватрушок і булочок. Застосовується для дитячого харчування.
Список продуктів:
розпушувач для тіста — 15 гр;
одне куряче яйце;
сіль — 5 гр;
сир — 0,3 кг;
масло — 50 гр;
цукор — 50 гр;
борошно пшеничне — 0,25 кг
Поетапне приготування:
За годину до готування дістаньте з холодильника масло. Воно повинно підтанути і стати м’яким.
Перекладіть шматочки масла в чашу.
Вилийте туди сире яйце, насипте сир і перекладе цукор.
Розімніть вилкою інгредієнти і добре перемішайте їх. Повинна вийти однорідна в’язка маса.
Два рази просійте через сито борошно. Не повинно бути жодної грудочки.
З’єднайте борошно і розпушувач, пересипте їх в сирну масу.
Розімніть Руками суміш, і зробіть тісто. Воно повинно вийти м’яким і легким.
Сформуйте з нього кулю, накрийте харчовою плівкою і закрийте в холодильнику. Таке тісто можна тримати довгий час.
Або ж відразу розділіть колобок на шматочки і зліпити пиріжки або солодкі булочки.
Цей рецепт складніше, ніж інші, але результат того вартий. З такого тіста можна приготувати все що завгодно: пиріжки, чебуреки, булочки, слойки і багато іншого. Краще всього заздалегідь, коли у вас буде багато часу зробити таке тісто і прибрати його в холодильник. А в потрібний момент дістати і приготувати смачну випічку.
Склад рецепта:
Для першого тесту:
борошно — 90 гр;
маргарин — 200 гр;
Для другого тесту:
лимонний сік — 10 г;
борошно — 260 гр;
сіль — 3 г;
вода;
одне куряче яйце.
Як зробити листкове тісто:
За годину до початку процесу кладемо маргарин в тепле місце.
Для приготування першого тесту насипати в миску борошно і кладемо шматок маргарину.
Подрібнюємо ножем продукти в чаші.
Стежте, щоб грудочки маргарину і муки були як можна менше.
Руками формуємо з горбистою маси куля. Залишаємо поки що в стороні.
В інший посуд висипаємо борошно № 2.
Виливаємо лимонний сік і додаємо сіль.
В скляний стакан виливаємо яйце.
Заливаємо його 150 мл води. Рідина повинна бути кімнатної температури.
Змішуємо ложкою яйце і воду.
Отриману суміш виливаємо в борошно.
Замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім руками, присипаними борошном.
Грудочку тесту не повинен бути жорстким.
Його ми розгортаємо по стільниці у формі прямокутника.
Пласт не повинен бути дуже тонким.
На нього викладаємо забуте нами перше тісто.
Грудочку повинен бути ближче до одного краю.
Загортаємо друге тісто в перше у формі конвертика.
Спочатку закриваємо той край, який ближче. Потім загортаємо бічні частини і, нарешті, далекий край.
Одержаний ком присипаємо малою кількістю борошна і кладемо на поличку в холодильник.
Залишаємо його відкритим.
Через 30 хвилин розкачуємо його качалкою, згортаємо і знову закриваємо в холодильнику.