Безе – 10 рецептів приготування класичного безе в домашніх умовах

Безе – це традиційні ласощі французької кухні, які є запеченими збитими білками з цукром. Є кілька варіантів виконання частування. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із десяти класичних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Класичне безе в домашніх умовах

Класичне безе в домашніх умовах виходить неймовірно ніжним, повітряним і тане в роті. Такий десерт стане справжньою окрасою вашого домашнього столу чи свята. Спробуйте приготувати вишукані французькі ласощі за нашим покроковим рецептом.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 190 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Класичне безе в домашніх умовах готується просто. Підготуємо необхідні продукти за списком. Відразу можна розігріти духовку до 100-110 °.

Обережно відокремлюємо білки від жовтків.

У яєчні білки додаємо трохи солі та лимонної кислоти. Всипаємо пару ложок цукру.

Починаємо збивати вміст віночком, поступово підсипаючи цукор.

Довго збиваємо продукти до утворення пишної білої маси.

Занурюємо заготовку в кондитерський мішок і видавлюємо на лист з пергаментом порційно. Також ви можете використати просто столову ложку. Випікаємо 1:00 при температурі 100-110 °.

Класичне безе в домашніх умовах готове. Можна куштувати!

Безе з білків та цукру в духовці

Безе з білків і цукру в духовці легко приготувати в домашніх умовах. Такий десерт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до святкового столу або разом із гарячими напоями. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два необхідні інгредієнти.

Крок 2. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Працюватимемо лише з білками.

Крок 3. Починаємо збивати білки до появи білої піни, потім поступово всипаємо цукор.

Крок 4. Продовжуємо збивати продукти до утворення пухкої білої маси.

Крок 5. Перекладаємо заготовку в мішок кондитерський.

Крок 6. За допомогою мішка порційно видавлюємо масу пергамент.

Крок 7 Випікаємо при температурі 100° близько 20 хвилин. Точний час залежить від розміру заготовок та може досягати 1 години.

Крок 8. Безе з білків та цукру в духовці готове. Подавайте частування до столу!

Безе з горіхами в домашніх умовах

Безе з горіхами в домашніх умовах – це оригінальне частування, яке нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе та близьких апетитним поєднанням повітряного білкового продукту з ароматними горіхами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Горіхи грецькі – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Заздалегідь відокремлюємо білки від жовтків. Очищаємо волоські горіхи від шкаралупи.

Крок 2. Очищені горіхи занурюємо в чашу блендера, подрібнюємо їх до крихти.

Крок 3. Білки переливаємо у зручну для збивання масу. На невеликій швидкості збиваємо до отримання м’якої піни.

Крок 4. Продовжуємо збивати та поступово висипаємо цукор.

Крок 5. Збиваємо до утворення стійких піків.

Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Крок 6. У білкову масу викладаємо подрібнені горіхи.

Крок 7. Обережно перемішуємо вміст лопаткою.

Крок 8. Заготовку переливаємо в мішок кондитерський.

Крок 9. Порційно видавлюємо масу на лист з пергаментом.

Крок 10. Ставимо безе в духовку розігріту до 80-100 °. Випікаємо близько 1,5-2 годин. Точний час випікання залежить від розміру частування.

Крок 11. Безе з горіхами в домашніх умовах готове. Подавайте ласощі до столу!

Як приготувати безе на паличці для прикраси торта

Як приготувати солодощі для торта? Розповідаємо у нашому покроковому кулінарному рецепті. Такі ласощі зроблять ваші десерти яскравими та привабливими, що ідеально підійде для свят та фуршетів. Обов’язково спробуйте спекти смачне та цікаве безе.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Цукор – 130 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Барвник харчовий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Для випікання нам знадобляться дерев’яні палички.

Крок 2. З’єднуємо білки із цукром і цю заготовку встановлюємо на водяній бані. Обережно нагріваємо до 60 градусів. Постійно помішуємо віночком до розчинення цукру.

Крок 3. Знімаємо заготовку з лазні і збиваємо віночком до блискучої щільної маси. На це піде близько 10-12 хвилин.

Крок 4. Якщо ви додаєте барвник, то настав час це зробити. Можна використовувати різні кольори.

Крок 5. Масу розливаємо кондитерським мішком.

Крок 6. Для гарного візерунка використовуйте спеціальні наконечники.

Крок 7. Видавлюємо масу через кондитерський мішок на лист з пергаментом. Прикладаємо до них дерев’яні шпажки.

Крок 8. Випікаємо частування півтори години за температури 80°.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати безе на паличці для прикраси торта. Обов’язково спробуйте!

Просте та швидке безе в мікрохвильовій печі за 5 хвилин

Просте та швидке безе в мікрохвильовій печі за 5 хвилин – це оригінальний спосіб приготування знаменитого французького десерту. Такий кулінарний варіант помітно заощадить ваш час та сили. Обов’язково спробуйте та порадуйте своїх рідних повітряними білковими ласощами.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 1/2 шт.
  • Пудра цукрова – 140 гр.
  • Сік лимонний – ч.л.
  • Барвник харчовий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. З’єднуємо половину яєчного білка з цукровою пудрою та лимонним соком.

Крок 3. Акуратно перемішуємо заготівлю.

Крок 4. Додаємо трохи барвника, але це за бажанням.

Крок 5. Спершу перемішуємо ложкою, а потім починаємо вимішувати руками. Отримуємо кулю, що нагадує мастику.

Крок 6. Ділимо заготовку на невеликі кульки.

Крок 7. Перекладаємо кульки у силіконову форму.

Крок 8. Відправляємо частування у формі в мікрохвильову піч. Готуємо 2 хвилини за потужності 800 Вт.

Крок 9. Просте та швидке безе в мікрохвильовій печі на 5 хвилин готове. Частуйтесь!

Лимонне безе

Лимонне безе відрізняється ніжним смаком, приємним ароматом та апетитним зовнішнім виглядом. Такі ласощі можна просто подавати до чаю або використовувати як прикрасу інших домашніх десертів. Для легкого приготування ніжного безе використовуйте наш перевірений рецепт.

Дивіться також:  Пахлава домашня – 10 простих рецептів

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 6 шт.
  • Пудра цукрова – 400 грн.
  • Сіль – 3 гр.
  • Ванілін – 3 гр.
  • Кислота лимонна/сік лимона – 3 гр./20 мл.
  • Оцет – 0,5 год.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Для приготування лимонного безе нам знадобиться 3 г лимонної кислоти або 20 г лимонного соку. На ваш вибір.

Крок 2. У скляну миску виливаємо яєчні білки, доповнюємо їх цукровою пудрою, сіллю та лимонною кислотою.

Крок 3. Ставимо заготовку на водяну лазню і готуємо близько 5 хвилин безперервно помішуючи. У процесі додаємо оцет. Якщо бажаєте використовувати барвники, то вже можна їх додавати.

Крок 4. Забираємо заготівлю з вогню і доповнюємо її ваніліном.

Крок 5. Збиваємо вміст міксером, робимо це на середніх або високих обертах.

Крок 6. Працюємо міксером до утворення стійких піків.

Крок 7. Перекладаємо масу в мішок кондитерський і видавлюємо її на деко з пергаментом. Випікаємо близько 2 годин за температури 90°. Потім зменшуємо температуру до 80° і готуємо ще 2 години. Після цього даємо частування охолонути.

Крок 8. Лимонне безе готове. Пригощайтеся повітряними ласощами!

Як приготувати безе в мультиварці

Як приготувати безе у мультиварці, ми докладно описали у нашому покроковому кулінарному рецепті. Такий спосіб дозволить заощадити ваш час і сили, а готові ласощі порадують ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку та радуйте своїх рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Есенція ванільна – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків.

Крок 3. Збиваємо білки з цукром, сіллю та ванільною есенцією до появи стійких піків. Перекладаємо масу в мішок кондитерський.

Крок 4. У мультиварку встановлюємо решітку для пари. Застилаємо пергаментом та порційно видавлюємо сюди білкову масу через кондитерський мішок.

Крок 5. Готуємо в режимі “духовка” або “випікання” близько 30 хвилин. Після готовності даємо частування постояти під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на ґрати, даємо їм охолонути.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати безе у мультиварці. Беріть на замітку!

Домашнє безе без цукру

Домашнє безе без цукру – це оригінальне та корисне частування для тих, хто стежить за своєю фігурою та піклується про своє здоров’я. Спробуйте приготувати традиційний французький десерт без додавання цукру, порадуйте себе та здивуйте близьких. У цьому вам неодмінно допоможе наш покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Еритрит – 160 гр.
  • Ізольмат – 100 гр.
  • Вода – 115 мл.
  • Альбумін – 7 гр.
  • Камедь ксантанова – 3 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх продуктів зі списку.

Крок 2. У сотейник висипаємо еритріт.

Крок 3. Сюди ж додаємо ізольмат.

Дивіться також:  Макаронс – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 4. Вливаємо вказану кількість води.

Крок 5. Ставимо заготовку на повільний вогонь, доводимо до кипіння і готуємо до розчинення всіх продуктів. У процесі приготування акуратно помішуємо.

Крок 6. Переливаємо готовий сироп в іншу миску і остудити до 50 °.

Крок 7. Окремо перемішуємо ксантанову камедь, лимонну кислоту та альбумін.

Крок 8. Суху заготівлю перекладаємо до сиропу, що остигнув.

Крок 9. Збиваємо масу до утворення стійких піків.

Крок 10. Переливаємо заготовку в мішок кондитерський і видавлюємо порційно на пергамент. Випікаємо при температурі 70-80 ° 2:00.

Крок 11. Домашнє безе без цукру готове. Скоріше спробуйте!

Яблучне безе в домашніх умовах

Яблучне безе в домашніх умовах виходить неймовірно ніжним, повітряним та апетитним. Такий десерт стане справжньою окрасою вашого домашнього чи святкового столу. Спробуйте приготувати оригінальні ласощі за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яблуко – 5 шт.
  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та насухо витираємо яблука. Акуратно видаляємо серцевину ножем і вставляємо її назад у яблука.

Крок 2. Перекладаємо яблука у форму для випікання та відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 ° духовку.

Крок 3. Остуджуємо яблука і дістаємо серцевину. Продукт, що залишився, подрібнюємо в блендері до однорідної маси.

Крок 4. Яблучне пюре закриваємо харчовою плівкою і забираємо в холодильник на 40-60 хвилин.

Крок 5. До охолодженого пюре додаємо цукрову пудру, добре все вимішуємо.

Крок 6. У цю масу додаємо яєчні білки і збиваємо все до утворення пишної і стійкої маси.

Крок 7. Ложкою викладаємо масу на лист з пергаментом.

Крок 8. Готуємо 1,5-2 години за температури 80-100°.

Крок 9. Яблучне безе в домашніх умовах готове. Частуйтесь!

Безе з горіхами

Безе з горіхами – це цікаве частування, яке точно приємно здивує ваших домашніх чи гостей. Ласощі вийде неймовірно ніжними та повітряними. Його можна подавати до сімейного чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Горіхи грецькі – 100 гр.
  • Борошно – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відокремлюємо білки від жовтків. Відміряємо необхідну кількість ванільного цукру та 15 грамів звичайного.

Крок 2. Збиваємо яєчні білки із двома видами цукру до утворення стійких піків.

Крок 3. Подрібнюємо волоські горіхи, доповнюємо їх цукром і борошном, що залишився. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Цю заготівлю відправляємо у білкову масу.

Крок 5. Перемішуємо до рівномірного розподілу суміші. Робимо це обережно, щоб не осіли білки.

Крок 6. Викладаємо масу порційно на лист з пергаментом.

Крок 7. Готуємо при температурі 140 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 120 ° і готуємо ще 1:00.

Крок 8. Безе з горіхами готове. Подавайте десерт до столу та пригощайтеся!