Біфштекс з яйцем являє собою одне з найбільш популярних страв на ранкових столах в Європі. Незважаючи на невеликий набір інгредієнтів, різноманіття варіацій виконання дозволить кожній господині вибрати найбільш підходящий рецепт апетитного сніданку або вечері.
Класичний біфштекс з яйцем всередині
Щоб здивувати домашніх, спробуйте для початку приготувати біфштекс з фаршу.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування:
- 600 г яловичого фаршу;
- 7 яєць;
- цибулина;
- ½ Пучка зелені;
- трохи часнику;
- сіль і спеції.
Покрокова інструкція виконання:
- 6 яєць відварюють круто.
- Цибулю і часник подрібнюються, після чого вимішуються з фаршем. До нього додаються 1 яйце, рубана зелень, сіль і улюблені спеції.
- Якщо є необхідність, то м’ясна маса відбивається про стільницю.
- Фарш ділиться на 6 рівних частин, з яких формуються кульки, расплющивающиеся потім у формі шайби.
- У середину кожного виробу поміщається яйце, яке обертається фаршем.
- Біфштекси викладаються на деко, вистелений пергаментом, швом донизу. Порції змащуються маслом і відправляються на 20 хвилин у розігріту до 200 °C духовку.
З додаванням бекону
Біфштекс з беконом і яйцем на булочці може стати прекрасним перекусом в дорозі.
Для приготування досить підготувати:
- булочку для бургерів;
- яловичу котлету для бургера;
- 1 яйце;
- скибочку бекону;
- трохи соняшникової олії та вершкового масел;
- ½ Зубчики часнику;
- 1 солоний огірок;
- 40 мл кетчупу;
- сіль, спеції.
Етапи підготовки полягають у виконанні наступних кроків:
- Часник треться на дрібній тертці і змішують з розтопленим маслом.
- Булка розрізається навпіл і змащується часниковою заправкою.
- На сковороді гриль обсмажуються 2 частини булки, бекон і яловича котлета.
- На тій же розпеченій сковороді з додаванням олії смажиться глазунья.
- На нижню частину булочки викладається виріб з фаршу, який накривається беконом.
- На другу частину – яйце.
- Як доповнення до біфштексу на булочці використовуються кружечки солоного огірка і кетчуп.
Готуємо в духовці
М’ясо з яйцем – прекрасне блюдо, багате живильними елементами, що забезпечують енергією на весь день.
Для приготування потрібні:
- 400 г м’яса;
- 5 яєць;
- 100 г сиру;
- шматочок вершкового масла;
- сіль і спеції.
Схема створення апетитного сніданку являє собою наступне:
- Промите і обсушенное м’ясо ділиться на шматки, які пропускаються через м’ясорубку.
- Отриманий фарш змішується з одним яйцем, сіллю і спеціями.
- М’ясна маса поділяється на кульки, які розміщуються в пакети і добре відбиваються.
- Далі з фаршу формуються біфштекси з невеликими заглибленнями у вигляді гнізд по центру.
- Вироби викладають на деко, застелене пергаментом.
- Блюдо випікається при 200 °C півгодини, з яких перші 10 хвилин запікається тільки фарш, протягом друге – біфштекси, посипані сирної стружкою, а перед початком останніх 10 хвилин заглиблення заповнюються сирими яйцями.
Рубаний біфштекс з яйцем
Порадувати близьких швидким і смачним сніданком можна з:
- 300 г яловичини;
- яйця;
- шматочки вершкового масла;
- стопки оливкової олії;
- солі і меленого перцю.
У процесі створення страви виконуються такі дії:
- М’якоть або вирізка промивається, обсушивается і ріжеться на тонкі смужки, які потім діляться на невеликі кубики.
- Нарубленное м’ясо солиться і перчится за допомогою свіжомеленого перцю, додає страві більш сильний аромат.
- Основа біфштекса ретельно мнеться руками протягом 5 хвилин, щоб виріб не розпалася на шматочки.
- Зім’ята яловичина загортається в харчову плівку і близько 2 хвилин відбивається про обробну дошку.
- З підготовленого м’ясного кульки формується шайба з товщиною в 1,5 см, яка обсмажується по 2 хвилини з кожного боку на сковороді з розігрітим маслом.
- Обсмажений біфштекс перекладається на деко, який відправляється на 5 хвилин у розігріту до 200 °C духовку.
- В цей час на гарячій сковороді готується глазунья.
- У фіналі на плоску тарілку викладається біфштекс, який накривається шматочком вершкового масла і яйцем.
Рецепт з яловичини
Класична рецептура, як і сама назва страви, передбачає використання яловичини, яка і стане основою апетитного страви.
Будуть потрібні:
- 700 г яловичини;
- пучок кропу;
- 4 яйця;
- 5 червоних цибулин;
- сіль, спеції і масло для смаження.
Основні кроки на шляху до створення соковитого м’яса:
- З промитого і обсушенного м’яса готуються дрібні кубики.
- ½ Лука подрібнюється і змішується з рубаною яловичиною, дрібно рубаною зеленню і 2 яйцями.
- З підсоленого, добре відбитого фаршу формуються біфштекси, які обсмажуються на сковороді до готовності.
- На іншій сковороді паралельно смажиться глазунья.
- Залишилися цибулини шинкують тонкими кільцями, які пассеруются до золотистого кольору.
- М’ясні вироби покриваються цибулевої заправкою і подаються до столу разом з яєчнею.
Біфштекс з яйцем-пашот
Екстравагантне блюдо з неповторним смаком готується з:
- 500 г м’яса;
- 2 цибулин;
- 3 яєць;
- ½ Л води;
- стопки винного оцту;
- солі, перцю і соняшникової олії.
Щоб насолодитися соковитим смаком оригінальних котлет, доведеться трохи потрудитися:
- З м’якоті готують фарш, який перемелюється разом з подрібненими цибулинами.
- М’ясна маса добре відбивається, після чого з неї формуються котлети, які обсмажують з двох сторін на розпеченому маслі до готовності.
- Далі варяться яйця пашот, що є найбільш складним етапом. У підсоленій киплячій воді з оцтом за допомогою помішування утворюється воронка, в яку вливається попередньо звільнене від шкаралупи яйце (вода «підкручують» до «схоплювання» білка).
- При подачі на біфштекси викладаються яйця пашот, які злегка надрізають, щоб просочився жовток.
Отже, біфштекс з яйцем – чудова альтернатива традиційним котлет або тефтелі, присутніх на столах жителів пострадянського простору дуже часто.