Біфштекс з яйцем – 6 рецептів приготування

Біфштекс з яйцем являє собою одне з найбільш популярних страв на ранкових столах в Європі. Незважаючи на невеликий набір інгредієнтів, різноманіття варіацій виконання дозволить кожній господині вибрати найбільш підходящий рецепт апетитного сніданку або вечері.

Класичний біфштекс з яйцем всередині

Щоб здивувати домашніх, спробуйте для початку приготувати біфштекс з фаршу.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування:

  • 600 г яловичого фаршу;
  • 7 яєць;
  • цибулина;
  • ½ Пучка зелені;
  • трохи часнику;
  • сіль і спеції.

Покрокова інструкція виконання:

  • 6 яєць відварюють круто.
  • Цибулю і часник подрібнюються, після чого вимішуються з фаршем. До нього додаються 1 яйце, рубана зелень, сіль і улюблені спеції.
  • Якщо є необхідність, то м’ясна маса відбивається про стільницю.
  • Фарш ділиться на 6 рівних частин, з яких формуються кульки, расплющивающиеся потім у формі шайби.
  • У середину кожного виробу поміщається яйце, яке обертається фаршем.
  • Біфштекси викладаються на деко, вистелений пергаментом, швом донизу. Порції змащуються маслом і відправляються на 20 хвилин у розігріту до 200 °C духовку.

З додаванням бекону

Біфштекс з беконом і яйцем на булочці може стати прекрасним перекусом в дорозі.

Для приготування досить підготувати:

  • булочку для бургерів;
  • яловичу котлету для бургера;
  • 1 яйце;
  • скибочку бекону;
  • трохи соняшникової олії та вершкового масел;
  • ½ Зубчики часнику;
  • 1 солоний огірок;
  • 40 мл кетчупу;
  • сіль, спеції.

Етапи підготовки полягають у виконанні наступних кроків:

  • Часник треться на дрібній тертці і змішують з розтопленим маслом.
  • Булка розрізається навпіл і змащується часниковою заправкою.
  • На сковороді гриль обсмажуються 2 частини булки, бекон і яловича котлета.
  • На тій же розпеченій сковороді з додаванням олії смажиться глазунья.
  • На нижню частину булочки викладається виріб з фаршу, який накривається беконом.
  • На другу частину – яйце.
  • Як доповнення до біфштексу на булочці використовуються кружечки солоного огірка і кетчуп.
Дивіться також:  Рулет зі свинячої рульки – 5 рецептів приготування

Готуємо в духовці

М’ясо з яйцем – прекрасне блюдо, багате живильними елементами, що забезпечують енергією на весь день.

Для приготування потрібні:

  • 400 г м’яса;
  • 5 яєць;
  • 100 г сиру;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і спеції.

Схема створення апетитного сніданку являє собою наступне:

  • Промите і обсушенное м’ясо ділиться на шматки, які пропускаються через м’ясорубку.
  • Отриманий фарш змішується з одним яйцем, сіллю і спеціями.
  • М’ясна маса поділяється на кульки, які розміщуються в пакети і добре відбиваються.
  • Далі з фаршу формуються біфштекси з невеликими заглибленнями у вигляді гнізд по центру.
  • Вироби викладають на деко, застелене пергаментом.
  • Блюдо випікається при 200 °C півгодини, з яких перші 10 хвилин запікається тільки фарш, протягом друге – біфштекси, посипані сирної стружкою, а перед початком останніх 10 хвилин заглиблення заповнюються сирими яйцями.

Рубаний біфштекс з яйцем

Порадувати близьких швидким і смачним сніданком можна з:

  • 300 г яловичини;
  • яйця;
  • шматочки вершкового масла;
  • стопки оливкової олії;
  • солі і меленого перцю.

У процесі створення страви виконуються такі дії:

  • М’якоть або вирізка промивається, обсушивается і ріжеться на тонкі смужки, які потім діляться на невеликі кубики.
  • Нарубленное м’ясо солиться і перчится за допомогою свіжомеленого перцю, додає страві більш сильний аромат.
  • Основа біфштекса ретельно мнеться руками протягом 5 хвилин, щоб виріб не розпалася на шматочки.
  • Зім’ята яловичина загортається в харчову плівку і близько 2 хвилин відбивається про обробну дошку.
  • З підготовленого м’ясного кульки формується шайба з товщиною в 1,5 см, яка обсмажується по 2 хвилини з кожного боку на сковороді з розігрітим маслом.
  • Обсмажений біфштекс перекладається на деко, який відправляється на 5 хвилин у розігріту до 200 °C духовку.
  • В цей час на гарячій сковороді готується глазунья.
  • У фіналі на плоску тарілку викладається біфштекс, який накривається шматочком вершкового масла і яйцем.
Дивіться також:  Риба лин – 6 рецептів, як приготувати лина смачно

Рецепт з яловичини

Класична рецептура, як і сама назва страви, передбачає використання яловичини, яка і стане основою апетитного страви.

Будуть потрібні:

  • 700 г яловичини;
  • пучок кропу;
  • 4 яйця;
  • 5 червоних цибулин;
  • сіль, спеції і масло для смаження.

Основні кроки на шляху до створення соковитого м’яса:

  • З промитого і обсушенного м’яса готуються дрібні кубики.
  • ½ Лука подрібнюється і змішується з рубаною яловичиною, дрібно рубаною зеленню і 2 яйцями.
  • З підсоленого, добре відбитого фаршу формуються біфштекси, які обсмажуються на сковороді до готовності.
  • На іншій сковороді паралельно смажиться глазунья.
  • Залишилися цибулини шинкують тонкими кільцями, які пассеруются до золотистого кольору.
  • М’ясні вироби покриваються цибулевої заправкою і подаються до столу разом з яєчнею.

Біфштекс з яйцем-пашот

Екстравагантне блюдо з неповторним смаком готується з:

  • 500 г м’яса;
  • 2 цибулин;
  • 3 яєць;
  • ½ Л води;
  • стопки винного оцту;
  • солі, перцю і соняшникової олії.

Щоб насолодитися соковитим смаком оригінальних котлет, доведеться трохи потрудитися:

  • З м’якоті готують фарш, який перемелюється разом з подрібненими цибулинами.
  • М’ясна маса добре відбивається, після чого з неї формуються котлети, які обсмажують з двох сторін на розпеченому маслі до готовності.
  • Далі варяться яйця пашот, що є найбільш складним етапом. У підсоленій киплячій воді з оцтом за допомогою помішування утворюється воронка, в яку вливається попередньо звільнене від шкаралупи яйце (вода «підкручують» до «схоплювання» білка).
  • При подачі на біфштекси викладаються яйця пашот, які злегка надрізають, щоб просочився жовток.

Отже, біфштекс з яйцем – чудова альтернатива традиційним котлет або тефтелі, присутніх на столах жителів пострадянського простору дуже часто.

Прокрутка до верху