Білковий омлет – 7 рецептів приготування

Білковий омлет – корисна та поживна страва, яку можна включати не тільки у звичайний раціон, а й у меню для правильного харчування. Страва до неподобства проста, але дуже апетитна, її пишна текстура подобається дітям. Доповнити такий білковий омлет можна легкими салатами з овочів та зелені, також чудово впишуться сюди морепродукти: креветки, кальмари чи мідії.

Білковий омлет на сковороді

Білковий омлет на сковороді буде у вас не тільки чудовим варіантом для білкового харчування та дієти, але й простим смачним сніданком. Готується омлет на збитих білках з додаванням молока чи вершків, а доповнити можна овочами та зеленню.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 125 мл.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Яєчні білки акуратно відокремити від жовтків в окремий посуд. Додати до них сіль за смаком та віночком збити в пишну масу, але не до стану стійких піків, як для бісквіту.

Потім до збитих білків налити молоко і цю масу перемішати до однорідності.

У сковороді розігріти трохи олії. Перелити в сковороду масу білків, розподіливши її рівним шаром.

Сковороду прикрити кришкою та посмажити омлет, не перемішуючи, протягом 7 хвилин на мінімальному вогні, що зробить його повітряним та пишним.

Потім кришку зняти. У запеченому омлеті має залишитися рідка частина омлетної маси.

Приготовлений на сковороді білковий омлет перекласти на тарілку і подати до столу гарячим, тому що при остиганні він швидко осідає. Смачного!

Дієтичний білковий омлет на пару

Дієтичний білковий омлет на пару виходить ніжним, поживним та легким. Цю страву можна приготувати з білків, що залишилися від іншої вже готової випічки або соусів. Подати такий повітряний білковий омлет можна не лише на сніданок.

Час приготування – 0,5 год.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Молоко будь-якої жирності – 100 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепту вам знадобляться яйця, молоко та трохи солі.

Крок 2. Курячі яйця середнього розміру добре помийте під гарячою водою, розбийте та відокремте білкову частину від жовтків. Жовтки можна використовувати для приготування випічки, кремів або домашнього майонезу, наприклад. Перекладіть білки у миску.

Крок 3. Додайте до білків 100 мл молока і сіль за смаком. Збийте інгредієнти віночком.

Дивіться також:  Пиріг з лаваша – 13 рецептів приготування

Крок 4. Форму для приготування страв на пару в мультиварці застелите харчовою плівкою, щоб рідка маса не витекла. Вилийте у форму білково-молочну масу. У чашу влийте воду в кількості, вказаній в інструкції до техніки. Помістіть заготівлю у мультиварку та активуйте режим «На пару».

Крок 5. Дієтичний білковий омлет, приготовлений у мультиварці на пару, виходить пухким та пишним.

Крок 6. Акуратно вийміть білковий омлет із форми і подавайте на стіл зі свіжим хлібом та овочами. Смачного!

Білковий омлет у духовці

Білковий омлет у духовці готується досить швидко. До того ж його вважають корисною дієтичною стравою завдяки високому вмісту білка та низької калорійності. Проте, омлет немає яскраво вираженого смаку, тому його рідко подають без добавок. Зазвичай це овочі чи зелень.

Час приготування – 25-30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль кухонна – 2-3 тріски.
  • Олія без запаху – 1 ч.л.
  • Цибуля зелена – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кілька пір’їнок зеленої цибулі промийте проточною водою. Підготуйте курячі яйця.

Крок 2. Обережно розбийте яйця і відокремте білкову частину від жовтків. Перекладіть білки в миску, вона має бути абсолютно сухою, інакше білки не зб’ються. Також у миску всипте сіль і збийте білки міксером. Потім додайте подрібнену зелену цибулю, перемішайте повільними рухами.

Крок 3. Увімкніть духовку заздалегідь, щоб вона прогрілася до 180 градусів. Жаростійку форму змастіть олією і перекладіть пишну масу.

Крок 4. Випікайте омлет протягом 10-15 хвилин. Потім блюдо трохи остудіть у формі.

Крок 5. Подавайте білковий омлет із овочами чи ковбасою. Смачного!

Білковий омлет у мікрохвильовій печі

Білковий омлет у мікрохвильовій печі – це смачний і корисний сніданок за лічені хвилини. Страва готується без особливих проблем та складнощів. Якщо ви з якихось причин не любите або не вживаєте жовтки, то цей рецепт стане вам у нагоді.

Час приготування – 6 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Молоко будь-якої жирності – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень можна взяти будь-яку: петрушку, зелену цибулю, кріп. Акуратно розбийте яйце та відокремте білкову частину.

Крок 2. Білок перекладіть у абсолютно суху ємність, жовток не знадобиться в рецепті, його використовуйте на власний розсуд. Невеликий пучок зелені промийте.

Дивіться також:  Як приготувати домашню ковбасу – 8 смачних рецептів

Крок 3. Білок збийте зі щіпкою солі до утворення пишної піни.

Крок 4. Зелень дрібно посікти ножем і всипте в білкову масу.

Крок 5. Додайте молоко і перемішайте повільними рухами.

Крок 6. Білкову масу викладіть у великий кухоль. Місткість відправте в мікрохвильову піч. Запікайте омлет за максимальної потужності протягом 1 хвилини.

Крок 7. Швидкий та корисний білковий омлет подавайте прямо в кухлі. Смачного!

Білковий омлет у мультиварці

Білковий омлет у мультиварці – ідеальна страва для дієтичного харчування. Омлет виходить пишним, легким, і його можна готувати хоч щодня. Додайте до нього різні овочі, зелень чи соуси та різноманітний раціон для сніданку вам забезпечений.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче незбиране – 4 ч.л.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обережно розбийте курячі яйця, відокремте білки від жовтків, можна використовувати для цього спеціальний пристрій. Перекладіть білкову частину в глибоку ємність, де збиватимете масу. Додайте щіпку солі.

Крок 2. Збийте білки за допомогою міксера до утворення пишної піни.

Крок 3. Молоко трохи підігрійте та вилийте в отриману білкову масу.

Крок 4. Піну масу акуратно перемішайте ложкою зверху донизу.

Крок 5. Силіконові форми змастіть вершковим маслом. Розкладіть ними білкову масу.

Крок 6. У чашу мультиварки влийте необхідну кількість води. Зверху встановіть решітку для приготування на пару. На решітку поставте форми з білковою масою.

Крок 7. Закрийте кришку мультиварки та готуйте омлет у режимі «Варка на пару» протягом 10 хвилин. Подавайте білковий омлет із свіжою зеленню або іншими добавками. Смачного!

Омлет із яєчних білків із овочами

Омлет з яєчних білків з овочами – смачна та збалансована страва, яка обов’язково має бути у вашому раціоні. Овочі – це джерело клітковини, яка сприяє хорошому травленню, а яєчні білки – цінний поживний продукт, який повністю засвоюється організмом і приносить лише користь.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста невелика – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Олія без запаху – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 2 гілки.
Дивіться також:  Хачапурі на кефірі – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Процес приготування:

Крок 1. Зовсім невелику головку цибулі очистіть і наріжте тонкими півкільцями або четвертинками.

Крок 2. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть місця кріплення плодоніжки, виріжте білі перегородки з насінням. М’якуш наріжте дрібними смужками.

Крок 3. На розігріту поверхню сковороди влийте приблизно чайну ложку олії. Спочатку обсмажте протягом кількох хвилин цибулю. Потім додайте солодкий перець і готуйте під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 4. У суху миску викладіть яєчні білки. До них додайте сіль та мелений перець. Трохи збовтайте їх вилкою.

Крок 5. Білкову масу вилийте в сковорідку до обсмажених овочів. Як тільки омлет трохи схопиться, лопаткою підніміть один край коржика і поверніть омлет навпіл.

Крок 6. Смажте білковий омлет із овочами ще по одній хвилині з кожного боку. Потім викладіть блюдо на тарілку і посипте рубаним кропом. Смачного!

Білковий омлет із помідорами

Білковий омлет із помідорами – універсальна страва для сніданку, обіду чи вечері. Його можна доповнювати овочами, зеленню, ковбасними виробами. Ми пропонуємо спробувати варіант із помідорами, смак у нього чудовий, а консистенція дуже ніжна.

Час приготування – 0,5 год.

Час приготування – 15-25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Помідори – 0,5 шт.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Молоко будь-якої жирності – 100 мл.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для приготування омлету. Візьміть три яйця середнього розміру, половину великого помідора або один невеликий овоч. Молоко можна взяти будь-якого рівня жирності та заздалегідь дістаньте його з холодильника.

Крок 2. Відокремте будь-яким зручним способом білки від жовтків. Збийте білкову частину вилкою або віночком.

Крок 3. У білкову масу влийте молоко, посоліть до смаку і ще раз добре перемішайте. Якщо молоко холодне, то трохи підігрійте його в мікрохвильовій печі.

Крок 4. Змастіть вершковим маслом жароміцну форму, викладіть у неї білкову масу. Увімкніть духовку та встановіть температуру на 180 градусів.

Крок 5. Помідор наріжте кубиками та викладіть овочеву нарізку у білкову масу.

Крок 6. Запікайте білковий омлет із помідорами в духовці протягом 15 хвилин.

Крок 7. За бажання перед подачею можна посипати омлет рубаною зеленню. Смачного!