Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Користь і шкода для організму людини

Дієтологи відзначають, що білорибиця є однією з найбільш корисних видів риби для організму людини. Це пояснюється його унікальним складом, в який входить велика кількість кальцію, вітаміни, цинк, хлор і інші незамінні речовини. Її калорійність складає всього 112 ккал на 100 г продукту. Тому страви з обговорюваної рибки ідеально підходять для дитячого і дієтичного харчування. Вареної белорыбицей можна ласувати навіть під час самої суворої дієти.

Рекомендується вживати рибу людям, що мають проблеми з шлунком і кишечником, а також страждаючим від хвороб щитовидної залози та кісткової системи. Науково доведено, що регулярне появи білорибиці в меню значно знижує ризик виникнення інсультів та інфарктів.

Якщо у людини є захворювання печінки та/або підшлункової залози, то потрібно їсти обговорювану рибу з обережністю. Найкраще – у відвареному вигляді і мінімальними порціями.

Дивіться також:  Паста з куркою – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху