Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Рецепт юшки з царської риби

Інгредієнти:

  • 150 г риби;
  • 100 г картоплі;
  • 50 г моркви;
  • 50 г цибулі;
  • 450 мл фільтрованої води;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Рибні шматочки разом з кістками залити водою, посолити і відправити варитися.
  • Через 17 – 20 хвилин додати до них всі подрібнені овочі.
  • Посолити суп по смаку.
  • Варити до готовності білорибиці і картоплі.

Таке блюдо з царської риби сподобається і найменшим членам сім’ї. У вигляді пюре без кісточок його можна давати навіть дітям до одного року.

Запікаємо в фользі в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг риби;
  • 1 великий лимон;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • кухонна сіль і спеції для риби.

Приготування:

  • Білорибицю ретельно обробити – видалити з тушки все зайве і промити холодною водою. Насухо витерти з усіх боків паперовими серветками.
  • Лимон помити зі щіткою. Розрізати на дві частини. З однієї половинки видавити сік і змастити рибу з усіх боків. Покрити білорибицю також сіллю і спеціями.
  • Другу половинку цитруса нарізати тонкими шматочками. Також подрібнити і яблуко разом зі шкіркою. Фруктові скибочки укласти всередину.
  • Загорнути тушку у фольгу.

Запікати білорибицю в духовці при 170 – 180°С трохи більше півгодини. До неї добре підходить шпинат і щавель.

Дивіться також:  Риба під маринадом з моркви і цибулі – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху