Рецепт юшки з царської риби
Інгредієнти:
- 150 г риби;
- 100 г картоплі;
- 50 г моркви;
- 50 г цибулі;
- 450 мл фільтрованої води;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Рибні шматочки разом з кістками залити водою, посолити і відправити варитися.
- Через 17 – 20 хвилин додати до них всі подрібнені овочі.
- Посолити суп по смаку.
- Варити до готовності білорибиці і картоплі.
Таке блюдо з царської риби сподобається і найменшим членам сім’ї. У вигляді пюре без кісточок його можна давати навіть дітям до одного року.
Запікаємо в фользі в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг риби;
- 1 великий лимон;
- 1 кисло-солодке яблуко;
- кухонна сіль і спеції для риби.
Приготування:
- Білорибицю ретельно обробити – видалити з тушки все зайве і промити холодною водою. Насухо витерти з усіх боків паперовими серветками.
- Лимон помити зі щіткою. Розрізати на дві частини. З однієї половинки видавити сік і змастити рибу з усіх боків. Покрити білорибицю також сіллю і спеціями.
- Другу половинку цитруса нарізати тонкими шматочками. Також подрібнити і яблуко разом зі шкіркою. Фруктові скибочки укласти всередину.
- Загорнути тушку у фольгу.
Запікати білорибицю в духовці при 170 – 180°С трохи більше півгодини. До неї добре підходить шпинат і щавель.