Як смачно засолити білорибицю
Інгредієнти:
- 1,5 кг білорибиці;
- 2 середні ріпчасті цибулини;
- 2 – 4 часникові часточки;
- кухонна сіль і мелений перець;
- рослинне масло.
Приготування:
- Опустити рибну тушку в таз з водою і за допомогою гострого ножа зачистити від луски. Вода не дасть останньої розлітатися по всій кухні.
- Випатрати білорибицю і відрізати їй голову. Видалити плавники і хвіст. Добре промити частину проточною холодною водою і всередині, і зовні.
- Розрізати рибу на дві частини по хребту. Видалити всі великі кістки. Акуратно витягнути хребет, допомагаючи собі широким ножем.
- Добре поперчити і посолити філе.
- Дрібно порізати очищений часник і ріпчасту цибулю. Висипати половину на розстелену на столі харчову плівку. Зверху додати трохи солі.
- Укласти на отриману овочеву «подушку» рибний пласт. Зверху розподілити трохи цибулі і часнику. Накрити конструкцію другим пластом риби. Присипати залишилися овочами.
- Обернути заготівлю харчовою плівкою.
- Відправити рибну тушку в холодильник на 48 годин.
Готове частування нарізати невеликими шматочками, посипати зеленню кропу, петрушки та зеленої цибулі, і подати до столу.