Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Як смачно засолити білорибицю

Інгредієнти:

  • 1,5 кг білорибиці;
  • 2 середні ріпчасті цибулини;
  • 2 – 4 часникові часточки;
  • кухонна сіль і мелений перець;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Опустити рибну тушку в таз з водою і за допомогою гострого ножа зачистити від луски. Вода не дасть останньої розлітатися по всій кухні.
  • Випатрати білорибицю і відрізати їй голову. Видалити плавники і хвіст. Добре промити частину проточною холодною водою і всередині, і зовні.
  • Розрізати рибу на дві частини по хребту. Видалити всі великі кістки. Акуратно витягнути хребет, допомагаючи собі широким ножем.
  • Добре поперчити і посолити філе.
  • Дрібно порізати очищений часник і ріпчасту цибулю. Висипати половину на розстелену на столі харчову плівку. Зверху додати трохи солі.
  • Укласти на отриману овочеву «подушку» рибний пласт. Зверху розподілити трохи цибулі і часнику. Накрити конструкцію другим пластом риби. Присипати залишилися овочами.
  • Обернути заготівлю харчовою плівкою.
  • Відправити рибну тушку в холодильник на 48 годин.

Готове частування нарізати невеликими шматочками, посипати зеленню кропу, петрушки та зеленої цибулі, і подати до столу.

Дивіться також:  Страви з риби – 20 рецептів: холодні і гарячі страви, дієтичні і на святковий стіл
Прокрутка до верху