Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Риба, смажена на сковороді

Інгредієнти:

  • 600 г білорибиці;
  • 70 мл якісного оливкової олії;
  • 50 мл класичного соєвого соусу;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • суміш мелений перець, коріандр, сушена паприка і сіль.

Приготування:

  • Рибну тушку зачистити від луски. Добре промити і порізати порційними шматками.
  • В окремому посуді змішати соєвий соус і всі заявлені розтерті разом спеції.
  • Залити отриманим маринадом рибні шматочки. Залишити в такому вигляді на 3 – 4 години.
  • Борошно висипати на плоску широку тарілку. Додати в неї велику сіль. Кількість цього інгредієнта має бути мінімальним, так як маринад і без того досить солоним від соєвого соусу.
  • Запанірувати скибочки білорибиці в борошні.
  • Укласти їх в чавунну сковорідку з добре розігрітим оливковою олією. Обсмажити спочатку з одного, а потім – з іншого боку до появи красивою рум’яної скоринки.

Таким чином вдасться приготувати білорибицю дуже швидко і просто. Можна доповнити вийшло блюдо будь-яким гарніром і негострими соусами, цибулею або хріном.

Дивіться також:  Тушкована капуста з картоплею – 6 рецептів
Прокрутка до верху