Риба, смажена на сковороді
Інгредієнти:
- 600 г білорибиці;
- 70 мл якісного оливкової олії;
- 50 мл класичного соєвого соусу;
- 100 р пшеничного борошна;
- суміш мелений перець, коріандр, сушена паприка і сіль.
Приготування:
- Рибну тушку зачистити від луски. Добре промити і порізати порційними шматками.
- В окремому посуді змішати соєвий соус і всі заявлені розтерті разом спеції.
- Залити отриманим маринадом рибні шматочки. Залишити в такому вигляді на 3 – 4 години.
- Борошно висипати на плоску широку тарілку. Додати в неї велику сіль. Кількість цього інгредієнта має бути мінімальним, так як маринад і без того досить солоним від соєвого соусу.
- Запанірувати скибочки білорибиці в борошні.
- Укласти їх в чавунну сковорідку з добре розігрітим оливковою олією. Обсмажити спочатку з одного, а потім – з іншого боку до появи красивою рум’яної скоринки.
Таким чином вдасться приготувати білорибицю дуже швидко і просто. Можна доповнити вийшло блюдо будь-яким гарніром і негострими соусами, цибулею або хріном.