Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Фарширована білорибиця в духовці

Інгредієнти:

  • 2,5 кг білорибиці;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулинка;
  • 250 г білої булки;
  • 1 ст. молока;
  • 1 морквина;
  • 3 часникові часточки;
  • 2 листочка лаврушки;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Очистити рибу від луски. Видалити плавники, голову, хвіст.
  • З відрізаних частин з лаврушкой зварити бульйон.
  • Решту нарізати товстими шматочками. Акуратно зрізати з них шкіру цілим колом.
  • Філе відокремити від кісток, пропустити через м’ясорубку.
  • Додати до фаршу розмочений у молоці хліб, шматочки цибулі і моркви. Повторно пропустити масу вже з овочами через м’ясорубку.
  • Посолити і поперчити суміш. Наповнити їй залишилися шматочки шкіри.
  • Викласти заготовки у форму для запікання, залити теплим процідженим і підсоленим бульйоном.

Запікати білорибицю в такому вигляді 60 – 70 хвилин при 180°С. Подати з буряковим салатом або будь-яким іншим овочевим гарніром.

Мало хто з господинь (навіть досвідчених) знає, як готувати білорибицю і в результаті виключають продукт зі свого меню. Її м’ясо низькокалорійне, дієтичне і легко засвоюється. При цьому воно містить корисні для організму людини жири та інші речовини. Тому варто познайомитися з такою рибою і обов’язково побалувати стравами з неї свою сім’ю.

Дивіться також:  Як зробити яловичину м’якою і соковитою – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху