Фарширована білорибиця в духовці
Інгредієнти:
- 2,5 кг білорибиці;
- 1 яйце;
- 1 цибулинка;
- 250 г білої булки;
- 1 ст. молока;
- 1 морквина;
- 3 часникові часточки;
- 2 листочка лаврушки;
- сіль і перець.
Приготування:
- Очистити рибу від луски. Видалити плавники, голову, хвіст.
- З відрізаних частин з лаврушкой зварити бульйон.
- Решту нарізати товстими шматочками. Акуратно зрізати з них шкіру цілим колом.
- Філе відокремити від кісток, пропустити через м’ясорубку.
- Додати до фаршу розмочений у молоці хліб, шматочки цибулі і моркви. Повторно пропустити масу вже з овочами через м’ясорубку.
- Посолити і поперчити суміш. Наповнити їй залишилися шматочки шкіри.
- Викласти заготовки у форму для запікання, залити теплим процідженим і підсоленим бульйоном.
Запікати білорибицю в такому вигляді 60 – 70 хвилин при 180°С. Подати з буряковим салатом або будь-яким іншим овочевим гарніром.
Мало хто з господинь (навіть досвідчених) знає, як готувати білорибицю і в результаті виключають продукт зі свого меню. Її м’ясо низькокалорійне, дієтичне і легко засвоюється. При цьому воно містить корисні для організму людини жири та інші речовини. Тому варто познайомитися з такою рибою і обов’язково побалувати стравами з неї свою сім’ю.