Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – це ситна і неймовірно смачна страва, яка підкорює не тільки своєю рум’яною та апетитною скоринкою, але й соковитою м’ясною начинкою. Як «наповнення», добре підходить змішаний м’ясний фарш або птах – соковито буде в будь-якому випадку! Також основу можна приготувати як на основі різних кисломолочних продуктів (молоко, кефір), так і на звичайній воді. Завдяки використанню сухих або живих дріжджів тісто завжди виходить дуже пишним і м’яким.
Біляші на дріжджовому тісті з м’ясом на сковороді
Біляші на дріжджовому тесті з м’ясом на сковороді – це досить жирне та калорійне блюдо, проте іноді можна і потрібно побалувати себе! Бо неможливо встояти перед рум’яним тестом та соковитою начинкою з бульйоном, що виділився з м’ясної складової. Готуємо продукти та приступаємо!
Інгредієнти:
15 шт.
- Для тесту:
- Вода тепла – 250 мл.
- Борошно – 450 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
- Для начинки:
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Додатково:
- Олія – 300 мл.
Процес приготування:
Бєляші на дріжджовому тесті на сковороді готуються дуже просто. Починаємо з тіста: у ємність з високими бортами виливаємо теплу воду, висипаємо цукровий пісок, сіль та дріжджі, вводимо олію та інтенсивно перемішуємо. Жменями висипаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо м’яке тісто. Миску затягуємо плівкою або накриваємо рушником і забираємо в тепле приміщення на 40-50 хвилин.
Тим часом займемося начинкою: очищену цибулю нарізаємо максимально дрібними шматочками та змішуємо з фаршем, не забуваємо посолити та поперчити.
Після закінчення часу тісто збільшилося в об’ємі в кілька разів.
Пишне тісто ділимо на сегменти, вагою 50-60 грам і скочуємо в кульки, залишаємо на 5 хвилин під рушником.
Потім кожен шматочок притискаємо до поверхні, формуючи коржик. У центр поміщаємо невелику кількість соковитої начинки.
Піднімаємо вільні краї основи та підтягуємо до середини, збираючи його в складочки та залишаючи невеликий отвір для вільного виходу пари.
У сковорідці розжарюємо олію і викладаємо напівфабрикати отвором вниз, зменшуємо нагрівання до середнього або трохи менше, засікаємо 4-5 хвилин.
Потім заготовки перевертаємо та смажимо з іншого боку ще стільки ж.
Біляші на дріжджовому тісті на сковороді готові! Золотисті біляші промокуємо паперовими серветками від зайвого жиру і подаємо до столу «з запалу, з жару». Смачного!
Смажені біляші на дріжджовому тісті з кефіром
Смажені біляші на дріжджовому тесті з кефіром – це шалено смачна і соковита страва, яка підкорює при першому укусі і далі зупинитися просто неможливо! Для начинки рекомендується використовувати змішаний фарш із яловичини та свинини, у співвідношенні 70/30.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12 прим.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Фарш (яловичина + свинина) – 500 грн.
- Цибуля – 500 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Рослинна олія – для смаження.
Для тесту:
- Яйця – 1 шт.
- Кефір – 500 мл.
- Дріжджі сухі – 7 грн.
- Вода тепла – 30мл.
- Сіль – 1 год.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Борошно – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо на стіл усі компоненти, зазначені у списку.
Крок 2. Для опари дріжджі розчиняємо у теплій воді, наполягаємо близько 5-7 хвилин.
Крок 3. Дріжджовий розчин переливаємо в пшеничне борошно.
Крок 4. Вводимо решту інгредієнтів, вказаних у списку і за допомогою міксера замішуємо липке тісто.
Крок 5. Прикриваємо ємність із напівфабрикатом рушником та залишаємо у теплі на 60 хвилин для підйому.
Крок 6. Для начинки через решітку м’ясорубки пропускаємо очищену цибулю і змішуємо її з фаршем, рубаною зеленню та спеціями.
Крок 7. «Тісто, що відпочило», ділимо на шматки, кожен обвалюємо в борошні і розминаємо в коржик, викладаємо начинку, залишаючи краї вільними.
Крок 8. Пальцями щільно защипуємо краї.
Крок 9. Заготовки залишаємо для вистоювання на 15 хвилин, а потім викладаємо в сковорідку з великою кількістю олії.
Крок 10. Готуємо біляші з двох сторін на середньому нагріві, загальний час – 14-15 хвилин.
Крок 11. Промокуємо готову страву паперовими рушниками та подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!
Біляші на молоці з дріжджами
Біляші на молоці з дріжджами, як і інша випічка, приготована на основі молочних продуктів, підкорює своєю пишністю та ніжністю. Процес готування досить простий, а ось результат виходить просто приголомшливим, тому спробувавши одного разу, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову!
Час приготування – 2 год. 50 хв.
Час приготування – 30-35 хв.
Порції – 16 прим.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Молоко – 1 ст.
- Дріжджі свіжі – 30 грн.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Олія соняшникова – 6 ст.л.
- Борошно – 600 гр.
Для начинки:
- М’якуш свинячий – 500 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Вода – ½ ст.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Додатково:
- Олія соняшникова – 1,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину обполіскуємо та обсушуємо будь-яким зручним способом, нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулю очищаємо і розрізаємо на 4-6 частин.
Крок 2. Пропускаємо компоненти через м’ясорубку.
Крок 3. В отриману масу підливаємо трохи води, також висипаємо чорний перець та сіль.
Крок 4. Вимішуємо до однорідної консистенції.
Крок 5. Молоко нагріваємо до 30-35 градусів, висипаємо дріжджі та цукровий пісок – добре перемішуємо.
Крок 6. Розчин забираємо у тепле приміщення на 25-40 хвилин для активації дріжджів.
Крок 7. В окрему миску висипаємо борошно і додаємо сіль, розчинену у воді, опару, яйце та олію.
Крок 8. Приступаємо до замісу і продовжуємо доти, доки грудка не перестане прилипати до долонь та посуду. Прикриваємо серветкою.
Крок 9. Переміщуємо заготовку в тепло на 1-2 години, обминаємо та даємо постояти ще близько 40 хвилин.
Крок 10. Розділяємо готовий продукт на шматочки, вагою близько 50-60 г, викладаємо на обробну дошку і залишаємо на 10-15 хвилин.
Крок 11. Потім розкочуємо колобки в коржики, діаметром близько 10 сантиметрів, кладемо начинку і защипуємо краї так, щоб по центру залишався отвір близько 2-3 сантиметрів.
Крок 12. Через 10-15 хвилин злегка притискаємо заготовки до поверхні та переходимо до наступного етапу.
Крок 13. Наливаємо олію в сковорідку так, щоб вона доходила до середини виробів – смажимо з двох сторін до утворення характерної скоринки і готовності начинки.
Крок 14. Подаємо до столу, не чекаючи остигання і насолоджуємося. Смачного!
Смажені біляші на воді з дріжджами
Смажені біляші на воді з дріжджами завжди виходять шалено м’якими і пишними, тому спробувавши одного разу приготувати цю апетитну страву своїми руками, ви назавжди забудете про те, щоб купувати ці пиріжки з м’ясом у кулінарії або на ринках.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 150 гр.
- Вода тепла – ½ ст.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – ч.л.
- Цибуля – 2 шт.
- Олія соняшникова – 150 мл. + 1 ч. л.
- Борошно – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У теплу воду насипаємо дріжджі та цукор – ретельно перемішуємо.
Крок 2. Невеликими порціями вводимо борошно.
Крок 3. Замішуємо основу та залишаємо в теплі на 60 хвилин. Після підйому, наливаємо чайну ложку соняшникової олії та обминаємо руками.
Крок 4 Для начинки в глибоку ємність викладаємо курячий фарш.
Крок 5. Одну цибулину подрібнюємо у чаші блендера та отриману кашку відправляємо до м’ясної складової.
Крок 6. Цибулю, що залишилася, пасеруємо до рум’яності і також вводимо в начинку. Солимо і вимішуємо.
Крок 7. Тісто розкочуємо в ковбаску і розрізаємо на порційні шматки.
Крок 8. Сегменти притискаємо рукою і в центр кладемо курячу начинку, скріплюємо краї і злегка притискаємо долонею.
Крок 9. Смажимо «пиріжки» на розпеченій олії з кожного боку, доводячи до рум’яності.
Крок 10. Золотисті біляші викладаємо в блюдо сервіровки і негайно подаємо до столу. Смачного!
Пишні біляші, як пух, із сухими дріжджами
Пишні біляші, як пух, з сухими дріжджами, приготовані на кефірі – це соковита і рум’яна страва, повз яку неможливо пройти і не продегустувати! Для того, щоб начинка підкорювала своїм смаком та ароматом, необхідно додати досить велику кількість цибулі.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 9-10 прим.
Інгредієнти:
- Фарш (свинина + яловичина) – 250 грн.
- Кефір – 250 мл.
- Борошно – 350 гр.
- Дріжджі сухі – 1 год.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Цибуля – 80 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Кефір нагріваємо до теплого стану і змішуємо з сухими дріжджами, двома столовими ложками соняшникової олії та цукровим піском.
Крок 2. Висипаємо близько 100 г борошна і перемішуємо, прибираємо в тепле місце для активації дріжджів.
Крок 3. Опору, що піднялася, солимо.
Крок 4. Невеликими порціями вводимо муку|борошно| і замішуємо тісто віночком, а потім руками. Готовий продукт прикриваємо рушником і залишаємо до збільшення в об’ємі приблизно на одну годину.
Крок 5. Паралельно готуємо начинку: фарш поєднуємо з подрібненою цибулею, чорним меленим перцем і сіллю.
Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо і ділимо на шматочки однакового розміру.
Крок 7. Сегменти тіста перетворюємо на коржики, кладемо м’ясну начинку і піднімаючи краї догори, защипуємо їх, залишаючи отвір для виходу пари.
Крок 8. Викладаємо напівфабрикати в сковорідку з великою кількістю гарячої олії, отвором донизу, смажимо до утворення апетитної скоринки.
Крок 9. Перевертаємо «пиріжки» та готуємо з другого боку ще 3-4 хвилини.
Крок 10. Промокуємо паперовими рушниками та подаємо до столу. Смачного!
Біляші на дріжджовому тісті з курячим фаршем
Біляші на дріжджовому тесті з курячим фаршем – це смачний і ситний варіант для обіду або вечері, який сподобається всій вашій родині. Для економії часу та зусиль кулінара, ми будемо використовувати готове тісто, відповідно такий рецепт ідеально підходить для тих, хто не особливо любить замішувати основу і в принципі працювати з нею.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 400 гр.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне викладаємо на стіл.
Крок 2. Цибулини «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Крок 3. Розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізку до світло-коричневого відтінку.
Крок 4. Додаємо фарш, добре перемішуємо і смажимо практично до готовності м’яса.
Крок 5. Присмачуємо меленим перцем і сіллю – заважаємо.
Крок 6. Готове тісто ділимо на шматочки (при необхідності вмочуємо в борошні), злегка остуджуємо начинку.
Крок 7. Формуємо з тіста коржика і кладемо фарш із цибулею, скріплюємо краї зверху, залишаючи невеликий отвір.
Крок 8. Смажимо на розпеченій олії до золотистості тіста з двох сторін.
Крок 9. Приємного апетиту!
Тісто для біляшів на живих дріжджах
Тісто для біляшів на живих дріжджах готується лише з декількох інгредієнтів і завжди виходить дуже ніжним і пухнастим. Як начинка ви можете використовувати абсолютно будь-яке м’ясо, так як універсальне тісто чудово поєднується з різноманітними продуктами.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 300-350 гр.
- Молоко – 100мл.
- Вода – 100 мл.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Сіль – 1 год.
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Фарш – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортами відправляємо цукровий пісок, дріжджі та сіль.
Крок 2. Підливаємо олію, воду та молоко.
Крок 3. Вводимо борошно пшеничне і замішуємо тісто.
Крок 4. Формуємо грудку і залишаємо під рушником на 45 хвилин для збільшення обсягом.
Крок 5. Не гаючи часу, довільно подрібнюємо гриби.
Крок 6. Протягом трьох хвилин обсмажуємо печериці на олії.
Крок 7. Очищену цибулю натираємо на тертці з великими отворами.
Крок 8. У миску викладаємо гриби, цибулю та фарш.
Крок 9. Солимо і перчимо, вимішуємо до однорідності.
Крок 10. Тісто обминаємо і ділимо на шматочки, кожен сегмент розплющуємо в коржик.
Крок 11. Викладаємо апетитну начинку.
Крок 12. Скріплюємо краї, як показано на фото.
Крок 13. Поміщаємо напівфабрикати на сковорідку з олією та обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку.
Крок 14. Злегка остуджуємо та приступаємо до дегустації. Смачного!
Біляші із листкового дріжджового тіста
Біляші із листкового дріжджового тіста – це спрощена варіація приготування всіма улюблених м’ясних «пиріжків» із соковитою начинкою з м’яса та цибулі. Для додаткової вишуканості смаку ми також додамо трохи сиру твердих сортів. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердих сортів – 150 грн.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування начинки у фарш додаємо подрібнену та обсмажену цибулю з морквою, куряче яйце, а також сіль та чорний перець – вимішуємо та відбиваємо у мисці.
Крок 2. З розмороженого тіста вирізаємо кола, в центрі половини заготовок робимо отвір за допомогою шийки чарки.
Крок 3. На цілі коржики кладемо начинку, закриваємо «дірявими» пластами і защеплюємо краї вилкою.
Крок 4. Перекладаємо напівфабрикати на пергамент, змащуємо збитим яйцем, але в фарш насипаємо натертий чи подрібнений сир.
Крок 5. Готуємо за 180 градусів протягом 30 хвилин. Смачного!