Біляші на кефірі – 5 смачних рецептів приготування

Біляші на кефірі в духовці

Багато вважають біляші – жирної і не корисною їжею. Однак якщо приготувати їх в духовці, то вони вийдуть не менш смачними, але при цьому корисними, оскільки будуть готуватися з мінімальною кількістю масла і без обсмажування.

Продукти:

  • фарш (переважно свинячий) – 0,4 кг;
  • пару пучок меленого перцю;
  • борошно – 3 ст.;
  • цибулина середня;
  • сода – 1 ч. л.;
  • склянка кефіру;
  • яйце – 2 шт.;
  • 100 гр маргарину;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • соняшникова олія – ½ ст. л.

Процес приготування:

  • Цибулину подрібнити до кашки з допомогою терки і додати разом зі спеціями (1 ч. л солі і мелений перець) фарш. Вимісити до однорідності.
  • У кефір вбити яйце і додати 1 білок.
  • Вмішати розм’якшений маргарин і соду з залишилася сіллю.
  • Замісити тісто, попередньо в кефір просіяне пшеничне борошно, а після розділити його на 14 середніх кульок.
  • З допомогою качалки сформувати круглі коржі розміром з кавове блюдце.
  • На корж викладати 1 ст. л. начинки і скріплювати краю.
  • Заздалегідь нагріти духовку до 180°С, а деко простелити папером і змастити маслом.
  • Всі отримані коржики розкласти на деку і добре обмазати залишилися жовтком.
  • Піч 20 хвилин.

Можна робити таким способом відкриті біляші – начинка буде видно в центрі.

Дивіться також:  Крижана риба – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху