Біляші на кефірі в духовці
Багато вважають біляші – жирної і не корисною їжею. Однак якщо приготувати їх в духовці, то вони вийдуть не менш смачними, але при цьому корисними, оскільки будуть готуватися з мінімальною кількістю масла і без обсмажування.
Продукти:
- фарш (переважно свинячий) – 0,4 кг;
- пару пучок меленого перцю;
- борошно – 3 ст.;
- цибулина середня;
- сода – 1 ч. л.;
- склянка кефіру;
- яйце – 2 шт.;
- 100 гр маргарину;
- сіль – 2 ч. л.;
- соняшникова олія – ½ ст. л.
Процес приготування:
- Цибулину подрібнити до кашки з допомогою терки і додати разом зі спеціями (1 ч. л солі і мелений перець) фарш. Вимісити до однорідності.
- У кефір вбити яйце і додати 1 білок.
- Вмішати розм’якшений маргарин і соду з залишилася сіллю.
- Замісити тісто, попередньо в кефір просіяне пшеничне борошно, а після розділити його на 14 середніх кульок.
- З допомогою качалки сформувати круглі коржі розміром з кавове блюдце.
- На корж викладати 1 ст. л. начинки і скріплювати краю.
- Заздалегідь нагріти духовку до 180°С, а деко простелити папером і змастити маслом.
- Всі отримані коржики розкласти на деку і добре обмазати залишилися жовтком.
- Піч 20 хвилин.
Можна робити таким способом відкриті біляші – начинка буде видно в центрі.