Ледачі біляші
Цей варіант підійде для господинь, у яких не дуже багато часу, але хочеться отримати смачне хрустке тісто.
Знадобиться:
- кефір 2 ст. + по ½ ч. л. соди і цукру;
- яйце;
- сіль – для тесту ½ ч. л. та 1 ч. л. для начинки;
- борошно – 300 г;
- фарш – 200 г;
- невелика цибулина;
- зелень;
- мелений перець – ½ ч. л.;
- пару зубчиків часнику;
- рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Цибулю з часником пропустити через м’ясорубку і вмішати разом з дрібно нарубаної зеленню і спеціями в фарш.
- Перемішати до однорідної маси.
- Всипати Соду в кефір і перемішати до повного погашення.
- Яйце попередньо збити, додавши до нього сіль і цукор. Влити яєчну суміш в кефір.
- Туди ж просіяти борошно до консистенції густої сметани. Тісто повинно повільно сповзати з ложки.
- Заздалегідь сформувати плоскі м’ясні коржі-фрикадельки з фаршу.
- Розігріти сковороду і влити туди масло на 1/3 вказівного пальця. Добре розжарити.
- Ложкою викласти тісто як при приготуванні оладок і на кожну корж викласти фрикадельки, а потім налити зверху ще трохи тесту. Коржі при цьому не повинні стикатися.
- Смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини, перевертаючи.
Заздалегідь треба приготувати серветки, щоб викладати на них гарячі вироби.