Біляші на кефірі – 5 смачних рецептів приготування

Ледачі біляші

Цей варіант підійде для господинь, у яких не дуже багато часу, але хочеться отримати смачне хрустке тісто.

Знадобиться:

  • кефір 2 ст. + по ½ ч. л. соди і цукру;
  • яйце;
  • сіль – для тесту ½ ч. л. та 1 ч. л. для начинки;
  • борошно – 300 г;
  • фарш – 200 г;
  • невелика цибулина;
  • зелень;
  • мелений перець – ½ ч. л.;
  • пару зубчиків часнику;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • Цибулю з часником пропустити через м’ясорубку і вмішати разом з дрібно нарубаної зеленню і спеціями в фарш.
  • Перемішати до однорідної маси.
  • Всипати Соду в кефір і перемішати до повного погашення.
  • Яйце попередньо збити, додавши до нього сіль і цукор. Влити яєчну суміш в кефір.
  • Туди ж просіяти борошно до консистенції густої сметани. Тісто повинно повільно сповзати з ложки.
  • Заздалегідь сформувати плоскі м’ясні коржі-фрикадельки з фаршу.
  • Розігріти сковороду і влити туди масло на 1/3 вказівного пальця. Добре розжарити.
  • Ложкою викласти тісто як при приготуванні оладок і на кожну корж викласти фрикадельки, а потім налити зверху ще трохи тесту. Коржі при цьому не повинні стикатися.
  • Смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини, перевертаючи.

Заздалегідь треба приготувати серветки, щоб викладати на них гарячі вироби.

Дивіться також:  Гуляш по-угорськи – 6 рецептів
Прокрутка до верху