Біляші в духовці — 7 дуже смачних рецептів

Пишні татарські пиріжки — це смачне і ситне блюдо. Апетитну закуску можна часто зустріти на ринках і зупинках, але біляші в духовці, приготовані своїми руками, ніколи не зрівняються за смаком і якістю з покупними виробами.

Біляші з дріжджового тіста з м’ясом в духовці

Прекрасна здоба виходить і без додавання яєць і вершкового масла, отримавши при цьому чудове тісто.

Необхідні продукти для тіста:

  • вода — 1 склянка;
  • борошно — 370 г;
  • цукор-пісок — 15 г;
  • сухі дріжджі — 6 р.

Інгредієнти для начинки:

  • ріпчаста цибуля — 2 головки;
  • свинячий фарш — 500 г;
  • сіль, спеції, перець — за бажанням.

Рецепт приготування легких повітряних пиріжків:

  • Висипте дріжджі в миску, залийте їх склянкою теплої води, додайте звичайний цукор.
  • Розведені дріжджі змішайте зі склянкою борошна. Накрийте Миску харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
  • Піднялося тісто треба замісити і додати до нього залишки просіяного борошна, добре перемішати.
  • Продовжуйте місити тісто на столі протягом 6 хвилин, поки воно не стане еластичним і податливим. Тісто зручно перемішувати руками. Для того щоб воно не прилипало до рук і столу, рекомендується додати столову ложку рослинного жиру. Якщо такий спосіб не допоміг, змастіть руки і поверхня столу маслом.
  • Накрийте ємність з тісто мпленкой і приберіть продукт в тепло на 25 хвилин. За цей час розмір здоби повинен збільшитися в 2 рази.
  • Змішайте з фаршем нашатковану цибулю, посоліть і поперчіть. Склад повинен бути соковитим. Якщо він все ж вийшов сухим, додайте 40 мілілітрів води.
  • Перемішайте масу і знову приберіть в тепле місце. Через 20 хвилин повторіть дану процедуру.
  • Розділіть тісто на кілька шматочків. З кожної частини розкачати корж, в центр викладіть ложку начинки.
  • Краї тіста зберіть складочкой по колу. Таким чином, в середині коржа повинна залишитися дірочка, в яку потрібно покласти шматочок вершкового масла.
  • Розігрійте духовку до 180 °C.
  • Застеліть деко пекарської папером, викладіть на нього випічку.
  • Надішліть біляші в духову шафу, через 20 хвилин вони будуть готові.
Дивіться також:  Паста карбонара з беконом та вершками класична - 10 рецептів приготування

Якщо хочете зробити біляші з дріжджового тіста більш рум’яними, за 10 хвилин до закінчення процесу змастіть їх жовтком.

Готуємо по-татарськи

Біляші по-татарськи, мабуть, це те блюдо, яке представляє собою всю національну кухню. Їх можна приготувати різними способами, але в будь-якому вигляді вони виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • молоко — 250 мл;
  • борошно — 390 г;
  • цукровий пісок — 2 ч. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • курячий і телячий фарш — 150 г;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • сіль, зіра, перець, олія — за вподобанням.

Етапи приготування:

  • У чашці з’єднуємо молоко, склянка борошна, дріжджі, сіль і цукор. Добре розмішуємо склад до повного зникнення грудочок. Якщо використовуються інгредієнти хорошої якості, вистачить 15 хвилин для того, щоб опара стала пишною.
  • Коли маса підійде, додамо до неї яйце, борошно і 3 ст. л. масла.
  • Замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, прибираємо його в тепло. Повторюємо це дія 2 рази.
  • Кладемо в чашу обидва види фаршу і дрібно нашатковану цибулю, додаємо сіль і спеції.
  • Поділяємо тісто на кілька кульок, руками розтягуємо їх у формі коржа. Викладаємо начинку, закріплюємо краю ближче до центру.
  • На середньому вогні обсмажуємо біляші близько 6 хвилин.

Є пиріжки потрібно, поки вони ще теплі — відразу після приготування.

З листкового тіста

Тісто для біляшів можна використовувати і листкове. Так, це не традиційний рецепт, але пиріжки виходять не менш смачними.

Інгредієнти:

  • тісто — 0,5 кг;
  • м’ясний фарш — 0,3 кг;
  • цибулина — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль, спеції — за смаком.

Приготування:

  • Дрібно нарізаємо цибулю, додаємо його до фаршу, солимо, перчимо.
  • Збиваємо яйце.
  • Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кілька прямокутників розміром 10 на 20 сантиметрів.
  • На одній половині прямокутника викладаємо фарш. Вільні краї виробу змащуємо яйцем, з’єднуємо обидві частини.
  • Обсмажуємо пиріжки з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Хінкалі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Для того, щоб частини тесту не розійшлися, не обов’язково використовувати яйце — його цілком замінить питна вода, яку треба обробити краї здоби.

Печені біляші на кефірі в духовці

Печені біляші з м’ясом набагато корисніше, ніж смажені.

Для приготування смачних біляшів будуть потрібні наступні продукти:

  • фарш — 0,4 кг;
  • кефір — 250 мл;
  • цибуля — 110 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — до 700 м;
  • маргарин — 0,1 кг;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сіль, спеції — за смаком.

Рецепт:

  • Подрібнюємо в блендері цибулю, солимо, додаємо спеції. Переміщаємо цибулю до фаршу.
  • Збиваємо яйця, з’єднанням їх з кефіром.
  • Підталий маргарин змішати з содою і сіллю, добре перемішуємо складу.
  • Просіваємо борошно, додаємо її в кефір. Замішуємо тісто, утворимо з нього невеликі кульки, з допомогою качалки перетворюємо їх у коржі.
  • У центр кожної пампушки викладаємо начинку, скріплюємо краю.
  • Відправляємо біляші на 20 хвилин випікатися в заздалегідь розігріту до 180 °С духовку.

За цим рецептом можна приготувати і відкриття біляші, начинка яких буде видно в центрі.

З начинкою з фаршу і картоплі

Біляші з м’яса і картоплі готують з наступних інгредієнтів:

  • фарш — 0,3 кг;
  • цибулина — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • готове дріжджове тісто;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Подрібнюємо цибулину.
  • Кубиками нарізаємо картоплю.
  • Змішуємо цибулю, фарш і картоплю, солимо, перчимо складу.
  • З тіста робимо коржики, в центр викладаємо начинку, загортаємо краї коржів так, щоб вийшов круглий пиріжок з отвором посередині.
  • Обсмажуємо пиріжки на розпеченому маслі по 2 хвилини з кожного боку.

Викладаємо апетитну страву на красиву тарілку і подаємо до столу.

З курячим філе

Інгредієнти, необхідні для приготування біляшів з курячим фаршем:

  • тісто;
  • філе птиці — 300 г;
  • цибулина;
  • сіль, перець, олія — за смаком.
Дивіться також:  Геркулесова каша на молоці — 7 рецептів, як варити кашу смачно

Приготування:

  • Нарізаємо шматками грудку.
  • Подрібнюємо в кухонному комбайні цибулю і куряче філе. Отриманий фарш солимо і перчимо.
  • Тісто розділяємо на шматки, розкачуємо коржа, у центр кожного пласта викладаємо начинку, защипуємо краю виробів.
  • Обсмажуємо біляші на сковороді, поки вони не стануть золотистого кольору.

Пиріжки з курячим філе готові, можна приступати до трапези.

Ледачі біляші в духовці

Такого роду випічка виручить господиню у разі, якщо до неї додому навідалися «неждані гості.

Інгредієнти:

  • кефір — 2 склянки;
  • докторська ковбаса — 300 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • борошно — від 600 м;
  • масло, сіль — за вподобанням.

Приготування:

  • З’єднуємо кефір з необхідною кількістю соди.
  • Збиваємо яйця, змішати їх з борошном, сіллю і цукровим піском.
  • Замішуємо тісто. По консистенції воно повинно вийти в’язке.
  • Цибулини подрібнюємо і обсмажуємо в олії.
  • Докторську ковбасу нарізаємо кубиками, змішуємо з цибулею.
  • Поділяємо тісто на кілька шматочків, розкачуємо пампушки, «пакуємо» у них ковбасну начинку.
  • Відправляємо пиріжки на 10 хвилин в духовку (180 °C).

Можна подавати гарячу страву до столу.
Готувати біляші в духовці не дуже просто і не так швидко, але ж так хочеться поласувати чудовим національним блюдом! Експериментуйте зі спеціями і додатковими інгредієнтами і, бути може, вам вдасться створити свій кулінарний шедевр.

Прокрутка до верху