Біляші в духовці — 7 дуже смачних рецептів

Готуємо по-татарськи

Біляші по-татарськи, мабуть, це те блюдо, яке представляє собою всю національну кухню. Їх можна приготувати різними способами, але в будь-якому вигляді вони виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • молоко — 250 мл;
  • борошно — 390 г;
  • цукровий пісок — 2 ч. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • курячий і телячий фарш — 150 г;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • сіль, зіра, перець, олія — за вподобанням.

Етапи приготування:

  • У чашці з’єднуємо молоко, склянка борошна, дріжджі, сіль і цукор. Добре розмішуємо склад до повного зникнення грудочок. Якщо використовуються інгредієнти хорошої якості, вистачить 15 хвилин для того, щоб опара стала пишною.
  • Коли маса підійде, додамо до неї яйце, борошно і 3 ст. л. масла.
  • Замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, прибираємо його в тепло. Повторюємо це дія 2 рази.
  • Кладемо в чашу обидва види фаршу і дрібно нашатковану цибулю, додаємо сіль і спеції.
  • Поділяємо тісто на кілька кульок, руками розтягуємо їх у формі коржа. Викладаємо начинку, закріплюємо краю ближче до центру.
  • На середньому вогні обсмажуємо біляші близько 6 хвилин.

Є пиріжки потрібно, поки вони ще теплі — відразу після приготування.

Дивіться також:  Різотто з морепродуктами – 9 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху