Готуємо по-татарськи
Біляші по-татарськи, мабуть, це те блюдо, яке представляє собою всю національну кухню. Їх можна приготувати різними способами, але в будь-якому вигляді вони виходять дуже смачними.
Інгредієнти:
- молоко — 250 мл;
- борошно — 390 г;
- цукровий пісок — 2 ч. л.;
- цибуля — 1 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- курячий і телячий фарш — 150 г;
- дріжджі — 1 ч. л.;
- сіль, зіра, перець, олія — за вподобанням.
Етапи приготування:
- У чашці з’єднуємо молоко, склянка борошна, дріжджі, сіль і цукор. Добре розмішуємо склад до повного зникнення грудочок. Якщо використовуються інгредієнти хорошої якості, вистачить 15 хвилин для того, щоб опара стала пишною.
- Коли маса підійде, додамо до неї яйце, борошно і 3 ст. л. масла.
- Замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, прибираємо його в тепло. Повторюємо це дія 2 рази.
- Кладемо в чашу обидва види фаршу і дрібно нашатковану цибулю, додаємо сіль і спеції.
- Поділяємо тісто на кілька кульок, руками розтягуємо їх у формі коржа. Викладаємо начинку, закріплюємо краю ближче до центру.
- На середньому вогні обсмажуємо біляші близько 6 хвилин.
Є пиріжки потрібно, поки вони ще теплі — відразу після приготування.