З листкового тіста
Тісто для біляшів можна використовувати і листкове. Так, це не традиційний рецепт, але пиріжки виходять не менш смачними.
Інгредієнти:
- тісто — 0,5 кг;
- м’ясний фарш — 0,3 кг;
- цибулина — 1 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- сіль, спеції — за смаком.
Приготування:
- Дрібно нарізаємо цибулю, додаємо його до фаршу, солимо, перчимо.
- Збиваємо яйце.
- Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кілька прямокутників розміром 10 на 20 сантиметрів.
- На одній половині прямокутника викладаємо фарш. Вільні краї виробу змащуємо яйцем, з’єднуємо обидві частини.
- Обсмажуємо пиріжки з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
Для того, щоб частини тесту не розійшлися, не обов’язково використовувати яйце — його цілком замінить питна вода, яку треба обробити краї здоби.