Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових
Рецепт класичного бісквіта застосовують для тістечок, тортів і десертів. Традиційний метод приготування торта передбачає розрізання бісквіта на два коржа і просоченням їх різними варіантами крему. Таким чином, приготувавши за однією рецептурою коржі, але використовуючи різні начинки, виходить велика різноманітність десертів.
Класичний бісквіт в духовці
Це найлегший рецепт класичного бісквіта в духовці.
Інгредієнти:
Яйце – 4 шт.;
Ваніль – 0,5 стручка;
Сіль;
Цукор – 200 гр.;
Борошно вищий сорт – 150 гр.;
Масло для змащування поверхні вершкове.
Приготування:
Яйця розділити. Жовтки залишити окремо.
Білки підсолити. Взяти міксер. Включити мінімальні оберти. Збиваючи, поступово засипати цукор і ваніль.
Жовтки розмішати.
Коли білки перетворяться в пишну піну, по ложці влити жовтки.
Взяти сито. Всипати борошно. Просіяти в масу. Ложкою розмішати акуратно знизу вгору.
Взяти форму діаметром 24 сантиметри. Промазати маслом і злегка присипати борошном. Заповнити тестом.
Відправити в духову шафу. Температура 200 гр.
Через півгодини дістати. Перекласти на блюдо. Остудити.
Готуємо шоколадний торт — покроковий рецепт
Це пухкий бісквіт, який тане в роті. Він не залишить байдужим ні одного любителя солоденького. А просочивши трюфельним кремом, який за консистенцією нагадує мус, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
Розчинна кава – 1 ч. ложка;
Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
Вершки жирні для збивання – 300 гр.;
Цукор – 110 гр.;
Шоколадка – 120 гр.;
Сіль – щіпка;
Цукор – 2 ч. ложки для крему;
Розпушувач – 2 ч. ложки;
Борошно – 130 гр.;
Яйце – 3 шт.;
Ванілін – 1 пакет;
Вершки – 300 гр. для крему;
Какао – 4 ч. ложки;
Вода – 125 мл
Приготування:
Виставити духовку на 180 гр.
Розділити яйце. Жовток прибрати в іншу ємність і збити з половиною норми цукру.
Влити олію. Перемішати.
Какао і кави перемішати. Залити окропом. Розмішати.
Зберігаючи бульбашки повітря, з’єднати дві маси.
У тарілці перемішати розпушувач, цукор, що залишився, борошно.
З’єднати з рідкою масою. Перемішати.
Взяти вершки. Збити.
Змішати з тестом.
Застелити пергаментом форму. Залити тісто.
Помістити в духову шафу. Ступінь готовності перевіряти шпажкою, якщо готовий, то буде повністю сухий.
Вершки підігріти. Засипати норму цукру для крему. До кипіння не доводити.
Шоколадку розламати. Закинути в каструльку. Розмішати. Плитка повинна повністю розчинитися. Остудити.
Збити.
Коли бісквіт готовий. Дістати. Остудити. Порізати уздовж, щоб вийшло чотири коржа. Змастити кожну частину. Викласти шарами. Посипати крихтами шоколаду.
Смачний бісквіт на 4 яйця в духовці
Використовуючи мінімум продуктів, вийде ласощі, яке вживають як самостійне блюдо, або змастивши кремом, вийде тортик.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 4 шт.;
Борошно пшеничне – 110 гр.;
Цукор ванільний – 15 гр.;
Цукор-пісок – 170 гр.
Приготування:
Розбити яйце. Жовток помістити в окрему ємність.
Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
До жовтків засипати половину від норми цукру. Взяти міксер, збити. Маса побіліє і стане більше.
Взяти чашу від міксера. Влити білки.
Включити середню швидкість.
Не вимикати поки білки не стануть пишними і м’якими.
Засипати цукор, продовжуючи збивати.
Білкову масу розділити на три частини. Одну перекласти в жовтки.
Лопаткою перемішати.
Помістити борошно. Розмішати.
Помістити залишок білків. Лопаткою тихо розмішати. Довго перемішувати тісто не можна, інакше зруйнуються бульбашки повітря, і бісквіт погано підніметься. Під час приготування тісто сильно піднімається, тому форму треба заповнити тільки на 2/3.
Перелити масу в форму.
Перемістити до духова шафа з температурним режимом 180 гр.
Готувати півгодини. Під час приготування не можна відкривати дверцята духової шафи, інакше бісквіт опаде.
Простий рецепт медового ласощі
У звичайному розумінні медовик – це безліч тонких коржів просочених кремом. Але не менш смачним це ласощі буде з приготованими бісквітними коржами.