Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових
Рецепт класичного бісквіта застосовують для тістечок, тортів і десертів. Традиційний метод приготування торта передбачає розрізання бісквіта на два коржа і просоченням їх різними варіантами крему. Таким чином, приготувавши за однією рецептурою коржі, але використовуючи різні начинки, виходить велика різноманітність десертів.
Класичний бісквіт в духовці
Це найлегший рецепт класичного бісквіта в духовці.
Інгредієнти:
Яйце – 4 шт.;
Ваніль – 0,5 стручка;
Сіль;
Цукор – 200 гр.;
Борошно вищий сорт – 150 гр.;
Масло для змащування поверхні вершкове.
Приготування:
Яйця розділити. Жовтки залишити окремо.
Білки підсолити. Взяти міксер. Включити мінімальні оберти. Збиваючи, поступово засипати цукор і ваніль.
Жовтки розмішати.
Коли білки перетворяться в пишну піну, по ложці влити жовтки.
Взяти сито. Всипати борошно. Просіяти в масу. Ложкою розмішати акуратно знизу вгору.
Взяти форму діаметром 24 сантиметри. Промазати маслом і злегка присипати борошном. Заповнити тестом.
Відправити в духову шафу. Температура 200 гр.
Через півгодини дістати. Перекласти на блюдо. Остудити.
Готуємо шоколадний торт — покроковий рецепт
Це пухкий бісквіт, який тане в роті. Він не залишить байдужим ні одного любителя солоденького. А просочивши трюфельним кремом, який за консистенцією нагадує мус, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
Розчинна кава – 1 ч. ложка;
Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
Вершки жирні для збивання – 300 гр.;
Цукор – 110 гр.;
Шоколадка – 120 гр.;
Сіль – щіпка;
Цукор – 2 ч. ложки для крему;
Розпушувач – 2 ч. ложки;
Борошно – 130 гр.;
Яйце – 3 шт.;
Ванілін – 1 пакет;
Вершки – 300 гр. для крему;
Какао – 4 ч. ложки;
Вода – 125 мл
Приготування:
Виставити духовку на 180 гр.
Розділити яйце. Жовток прибрати в іншу ємність і збити з половиною норми цукру.
Влити олію. Перемішати.
Какао і кави перемішати. Залити окропом. Розмішати.
Зберігаючи бульбашки повітря, з’єднати дві маси.
У тарілці перемішати розпушувач, цукор, що залишився, борошно.
З’єднати з рідкою масою. Перемішати.
Взяти вершки. Збити.
Змішати з тестом.
Застелити пергаментом форму. Залити тісто.
Помістити в духову шафу. Ступінь готовності перевіряти шпажкою, якщо готовий, то буде повністю сухий.
Приготування крему:
Вершки підігріти. Засипати норму цукру для крему. До кипіння не доводити.
Шоколадку розламати. Закинути в каструльку. Розмішати. Плитка повинна повністю розчинитися. Остудити.
Збити.
Коли бісквіт готовий. Дістати. Остудити. Порізати уздовж, щоб вийшло чотири коржа. Змастити кожну частину. Викласти шарами. Посипати крихтами шоколаду.
Смачний бісквіт на 4 яйця в духовці
Використовуючи мінімум продуктів, вийде ласощі, яке вживають як самостійне блюдо, або змастивши кремом, вийде тортик.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 4 шт.;
Борошно пшеничне – 110 гр.;
Цукор ванільний – 15 гр.;
Цукор-пісок – 170 гр.
Приготування:
Розбити яйце. Жовток помістити в окрему ємність.
Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
До жовтків засипати половину від норми цукру. Взяти міксер, збити. Маса побіліє і стане більше.
Взяти чашу від міксера. Влити білки.
Включити середню швидкість.
Не вимикати поки білки не стануть пишними і м’якими.
Засипати цукор, продовжуючи збивати.
Білкову масу розділити на три частини. Одну перекласти в жовтки.
Лопаткою перемішати.
Помістити борошно. Розмішати.
Помістити залишок білків. Лопаткою тихо розмішати. Довго перемішувати тісто не можна, інакше зруйнуються бульбашки повітря, і бісквіт погано підніметься. Під час приготування тісто сильно піднімається, тому форму треба заповнити тільки на 2/3.
Перелити масу в форму.
Перемістити до духова шафа з температурним режимом 180 гр.
Готувати півгодини. Під час приготування не можна відкривати дверцята духової шафи, інакше бісквіт опаде.
Простий рецепт медового ласощі
У звичайному розумінні медовик – це безліч тонких коржів просочених кремом. Але не менш смачним це ласощі буде з приготованими бісквітними коржами.
Інгредієнти:
Цукор-пісок – 200 гр.;
Борошно – 375 гр.;
Яйця курячі – 5 шт.;
Мед – 6 ст. ложок;
Сода – 1 ч. ложка.
Приготування:
Включити на розігрів духовку. Температура 180 гр.
В каструлю покласти соду і влити мед. Включити мінімальний режим на плиті.
Розмішуючи, дочекатися збільшення.
Всипати цукор.
Включити міксер. Збити.
Потемнілу медову масу перелити в миску до яєць. Збити.
Засипати борошно. Розмішати.
Налити в форму. Перемістити в духову шафу. Готовий бісквіт розрізати. Просочити будь-яким кремом.
Коржі на швидку руку за 5 хвилин
Цей бісквіт точно вийде у кожного і дуже швидко.
Інгредієнти:
Вершкове масло – 110 гр.;
Сода – 0,5 ч. ложки;
Яйце – 3 шт.;
Ванілін;
Борошно – 120 гр.;
Какао – порошок-4 ч. ложки;
Цукор – 125 гр.
Приготування:
Масло розтопити. Можна скористатися мікрохвильовою піччю.
Цукор насипати в миску. Влити яйця. Збити.
Насипати соду, ванілі. Розмішати.
Влити олію. Перемішати.
Насипати борошно. Збити.
Всипати какао. Розмішати.
Взяти жаростійку тарілку. У склянку налити воду. Помістити в центр тарілки. Влити тісто. Стакан по центру допоможе рівномірно пропектися бісквіту.
Помістити в мікрохвильову піч.
Включити максимальний режим на п’ять хвилин.
Залишити у вимкненій печі ще на три хвилини.
Можна полити шоколадом і швидке смачне ласощі готовий.
На окропі
Легкий у приготуванні, ніжний бісквіт допоможе приготувати смачне ласощі.
Інгредієнти:
Яйце – 4 шт.;
Окріп – 3 ст. ложки;
Цукор – 250 гр.;
Розпушувач – 1 ч. ложка;
Борошно – 150 гр.;
Олія – 6 ч. ложок.
Приготування:
Форму, діаметр якої дорівнює 24 см, застелити папером для випічки.
Помістити яйця в ємність.
Засипати цукор. Збити.
Насипати розпушувач. Перемішати.
Всипати борошно. Збити.
Залити масло. Збити.
Влити окріп. Розмішати.
Перелити у форму.
Помістити в духову шафу. Температура 180 гр.
Через півгодини перевірити готовність, застосувавши зубочистку. Якщо залишилася суха, значить готовий.
На сметані
Ніжний і щільний бісквіт, використовують для приготування кексів.
Інгредієнти:
Цукор-пісок – 300 гр.;
Борошно пшеничне – 220 гр.;
Сода – щіпка;
Сметана жирна – 125 мл;
Яйце куряче– 3 шт.;
Масло несолоне вершкове – 100 гр.
Приготування:
Потримати масло на столі дві години.
Перекласти в миску.
Засипати цукром.
Збити, скориставшись міксером.
Влити сметану. Перемішати.
Додати яйця. Збити.
Всипати борошно. Розмішати.
Влити в форму. Помістити в духовку. Температура 180 гр.
Через півгодини дістати.
Варіанти крему для бісквітного торта
За допомогою кремової маси можна просочити і прикрасити будь-який торт.
Білковий крем
Інгредієнти:
Цукор-пісок – 100 гр.;
Сік від лимона – 1 ч. ложка;
Яйця – 2 шт.;
Холодна вода – 30 мл
Приготування:
Зварити сироп, засипавши у воду цукор і проваріть 5 хвилин. Маса повинна стікати з ложки тонкою ниткою.