Здавалося б, що за випічка на лимонад? Але виявляється якщо зробити бісквіт на лимонад, то він обов’язково вийде і не опаде.
Класичний бісквіт на лимонад в духовці
Простий рецепт з «газами», який добре піднімає бісквіт і робить його м’яким.

Необхідні продукти:
- чотири яйця;
- третину склянки рослинного масла;
- 10 грам розпушувача;
- приблизно 200 грам цукру;
- близько 400 грам борошна;
- стакан лимонаду;
- маленький пакетик ванільного цукру.
Процес приготування:
Готувати за класичним рецептом потрібно почати з яєць – добре збити з цукром.
До цієї маси додаємо ванільний цукор і знову включаємо блендер, ще на пару хвилин.
Додайте до решти продуктів масло і збивайте ще трохи.
Тепер, найголовніше – лимонад. Бажано відкривати його прямо перед готуванням, щоб не пішли газики. Акуратно влийте лимонад, він буде шипіти, і пінитися – це не страшно. Злегка перемішайте все.
В окремому посуді змішайте розпушувач і борошно, а потім покладіть їх до масі з лимонадом. Знову збийте, так щоб склад був однорідним.
Отриманий майбутній бісквіт вливаємо у форму і ставимо в духовку на 35 хвилин і виставляємо температуру 180 градусів. Через зазначений час можна вимкнути духову шафу, але випічку не чіпати ще 20 хвилин.
Як приготувати в мультиварці?
Любите використовувати каструлю для приготування їжі? Можна застосувати її і для смачної випічки.

Для приготування знадобиться:
- близько 250 мл звичайного лимонаду;
- ложка розпушувача;
- 200 мл рослинного масла;
- трохи ваніліну;
- 3-4 яйця;
- 400 грам борошна;
- цукор – за смаком.
Процес приготування:
Готувати бісквіт на лимонад в мультиварці, як і в рецепті із застосуванням духовки починати коштувати з збивання яєць і цукру.
Потім влийте рідкі продукти – рослинне масло і лимонад. Знову скористайтеся міксером.
Останній крок – борошно, попередньо перемішані з розпушувачем. Ретельно все збийте і помістіть в чашку мультиварки.
Режим виставите «Випічка» на 40-60 хвилин.
Ніжний і повітряний рецепт
Бісквіт з газованою водою сам по собі виходить дуже м’яким, але якщо додати ще один інгредієнт, то результат вийде ще краще.

Необхідні продукти:
- стакан лимонаду;
- пакет розпушувача і стільки ж ваніліну;
- трохи солі і склянку цукру;
- чотири середніх яйця;
- приблизно 150 грам масла вершкового;
- близько 400 грам борошна.
Процес приготування:
Цей бісквіт на лимонад готується за допомогою водяної бані. На ній топиться масло. Поки триває цей процес потрібно з’єднати цукор, яйця і ванілін. Краще всього скористатися міксером.
В отриману масу додати лимонад і рідке масло.
Потім туди ж борошно, розпушувач, при цьому продовжуючи заважати або трохи збиватися.
Все що залишилося – залити масу у форму і поставити випікатися на 20 хвилин при 180 градусах.
Пухнастий бісквіт на лимонад
Варіант, який завжди і всім вдається. До того ж не вимагає багато продуктів.

Необхідні інгредієнти:
- ванільний цукор – пакетик;
- 250 мл простого лимонаду;
- 350 грам борошна;
- пакетик розпушувача;
- чотири яйця;
- 200 мл рослинного масла;
- 250 грам цукру.
Процес приготування:
Цей бісквіт на лимонад в духовці можна приготувати з будь-яким газованим напоєм, найголовніше, що він був свіжий, щойно відкритий і гази не вийшли. Спочатку перемішується ванільний цукор із звичайним цукром і яйцями.
Потім, намагаючись не зупинятися під збиванні, слід влити спочатку рослинне масло, а потім лимонад.
Додати борошно. Не забудьте, що перед тим як додавати її потрібно змішати з розпушувачем.
Приберіть в духовку на 30 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.
Шоколадний бісквіт на мінеральній воді з газом
Навіть звичайну випічку можна зробити більш насиченою, якщо додати трохи какао, адже тоді вона буде з шоколадним смаком.

Необхідні інгредієнти:
- масло рослинне або оливкове – близько 100 мл;
- какао – 50 грам;
- мінеральна вода, обов’язково газована – 100 мл;
- 150 грам цукру;
- борошно – півсклянки;
- маленька ложечка розпушувача;
- три яйця.
Процес приготування:
З’єднайте між собою цукор і яйця. Бажано добре перемішати, а ще краще – збити.
Потім в отриману масу влийте олію і газовану воду.
В окремій мисці перемішайте розпушувач і борошно з какао.
Сухі інгредієнти акуратно додайте до цукрової суміші, при цьому продовжуючи помішувати.
Те, що вийшло, викладіть в підготовлену форму і тримайте в духовці приблизно 20 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
З апельсином в мультиварці
Свіжий апельсин додасть бісквіту не тільки цікавий смак, але ще і яскравий аромат.

Необхідні продукти:
- приблизно 150 грам цукру;
- трохи ваніліну;
- три яйця;
- один стакан будь-якого лимонаду;
- 150 мл рослинного масла;
- близько півкілограма борошна;
- ложечка розпушувача;
- апельсин.
Процес приготування:
Почнемо готувати з апельсина. Його потрібно почистити, невелику кількість шкурки дрібно нарізати, а сам фрукт розділити на дві частини і перетворити в сік.
Отриманий сік перемішати з лимонадом, додавши туди цедру.
В окремій ємності з’єднайте ванілін, простий цукор і яйця.
Влийте олію і рідину, отриману або лимонаду і соку.
Потім туди ж всипте борошно з розпушувачем і доведіть все до однорідності.
Маса переливається в чашку мультиварки, виставляється режим «Випічка» на 65 хвилин.
Рецепт з яблуками та лимоном
Можна поекспериментувати зі смаком і прикрасити випічку яблуком і цитрусом.

Необхідні продукти:
- трохи ваніліну і розпушувача;
- близько 400 грам борошна;
- 50 грам лимона;
- приблизно півсклянки цукру;
- 2-3 яйця;
- невелике яблуко;
- склянку лимонаду.
Процес приготування:
По черзі добре перемішайте наступні продукти: спочатку яйця і цукор, додавши ванілін, потім масло і лимонад.
На цьому етапі розпушувач потрібно з’єднати з борошном і потім отриману суміш всипати до яєчної маси. Не забудьте все ретельно перемішати.
Підготуйте форму, в якій будете готувати. Спочатку викладіть в неї половину отриманої суміші, потім покрийте її, тонко нарізаними яблуками і залийте залишилися тестом.
Готуйте це в духовій шафі, нагрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин. За цей час перетворіть лимон в невеликі шматочки або часточки і покладіть поверх готового бісквіта.