Бісквіт на лимонад – 7 рецептів в духовці, мультиварці
Здавалося б, що за випічка на лимонад? Але виявляється якщо зробити бісквіт на лимонад, то він обов’язково вийде і не опаде.
Класичний бісквіт на лимонад в духовці
Простий рецепт з «газами», який добре піднімає бісквіт і робить його м’яким.
Необхідні продукти:
чотири яйця;
третину склянки рослинного масла;
10 грам розпушувача;
приблизно 200 грам цукру;
близько 400 грам борошна;
стакан лимонаду;
маленький пакетик ванільного цукру.
Процес приготування:
Готувати за класичним рецептом потрібно почати з яєць – добре збити з цукром.
До цієї маси додаємо ванільний цукор і знову включаємо блендер, ще на пару хвилин.
Додайте до решти продуктів масло і збивайте ще трохи.
Тепер, найголовніше – лимонад. Бажано відкривати його прямо перед готуванням, щоб не пішли газики. Акуратно влийте лимонад, він буде шипіти, і пінитися – це не страшно. Злегка перемішайте все.
В окремому посуді змішайте розпушувач і борошно, а потім покладіть їх до масі з лимонадом. Знову збийте, так щоб склад був однорідним.
Отриманий майбутній бісквіт вливаємо у форму і ставимо в духовку на 35 хвилин і виставляємо температуру 180 градусів. Через зазначений час можна вимкнути духову шафу, але випічку не чіпати ще 20 хвилин.
Як приготувати в мультиварці?
Любите використовувати каструлю для приготування їжі? Можна застосувати її і для смачної випічки.
Для приготування знадобиться:
близько 250 мл звичайного лимонаду;
ложка розпушувача;
200 мл рослинного масла;
трохи ваніліну;
3-4 яйця;
400 грам борошна;
цукор – за смаком.
Процес приготування:
Готувати бісквіт на лимонад в мультиварці, як і в рецепті із застосуванням духовки починати коштувати з збивання яєць і цукру.
Потім влийте рідкі продукти – рослинне масло і лимонад. Знову скористайтеся міксером.
Останній крок – борошно, попередньо перемішані з розпушувачем. Ретельно все збийте і помістіть в чашку мультиварки.
Бісквіт з газованою водою сам по собі виходить дуже м’яким, але якщо додати ще один інгредієнт, то результат вийде ще краще.
Необхідні продукти:
стакан лимонаду;
пакет розпушувача і стільки ж ваніліну;
трохи солі і склянку цукру;
чотири середніх яйця;
приблизно 150 грам масла вершкового;
близько 400 грам борошна.
Процес приготування:
Цей бісквіт на лимонад готується за допомогою водяної бані. На ній топиться масло. Поки триває цей процес потрібно з’єднати цукор, яйця і ванілін. Краще всього скористатися міксером.
В отриману масу додати лимонад і рідке масло.
Потім туди ж борошно, розпушувач, при цьому продовжуючи заважати або трохи збиватися.
Все що залишилося – залити масу у форму і поставити випікатися на 20 хвилин при 180 градусах.
Пухнастий бісквіт на лимонад
Варіант, який завжди і всім вдається. До того ж не вимагає багато продуктів.
Необхідні інгредієнти:
ванільний цукор – пакетик;
250 мл простого лимонаду;
350 грам борошна;
пакетик розпушувача;
чотири яйця;
200 мл рослинного масла;
250 грам цукру.
Процес приготування:
Цей бісквіт на лимонад в духовці можна приготувати з будь-яким газованим напоєм, найголовніше, що він був свіжий, щойно відкритий і гази не вийшли. Спочатку перемішується ванільний цукор із звичайним цукром і яйцями.
Потім, намагаючись не зупинятися під збиванні, слід влити спочатку рослинне масло, а потім лимонад.
Додати борошно. Не забудьте, що перед тим як додавати її потрібно змішати з розпушувачем.
Приберіть в духовку на 30 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.
Шоколадний бісквіт на мінеральній воді з газом
Навіть звичайну випічку можна зробити більш насиченою, якщо додати трохи какао, адже тоді вона буде з шоколадним смаком.
З’єднайте між собою цукор і яйця. Бажано добре перемішати, а ще краще – збити.
Потім в отриману масу влийте олію і газовану воду.
В окремій мисці перемішайте розпушувач і борошно з какао.
Сухі інгредієнти акуратно додайте до цукрової суміші, при цьому продовжуючи помішувати.
Те, що вийшло, викладіть в підготовлену форму і тримайте в духовці приблизно 20 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
З апельсином в мультиварці
Свіжий апельсин додасть бісквіту не тільки цікавий смак, але ще і яскравий аромат.
Необхідні продукти:
приблизно 150 грам цукру;
трохи ваніліну;
три яйця;
один стакан будь-якого лимонаду;
150 мл рослинного масла;
близько півкілограма борошна;
ложечка розпушувача;
апельсин.
Процес приготування:
Почнемо готувати з апельсина. Його потрібно почистити, невелику кількість шкурки дрібно нарізати, а сам фрукт розділити на дві частини і перетворити в сік.
Отриманий сік перемішати з лимонадом, додавши туди цедру.
В окремій ємності з’єднайте ванілін, простий цукор і яйця.
Влийте олію і рідину, отриману або лимонаду і соку.
Потім туди ж всипте борошно з розпушувачем і доведіть все до однорідності.
Маса переливається в чашку мультиварки, виставляється режим «Випічка» на 65 хвилин.
Рецепт з яблуками та лимоном
Можна поекспериментувати зі смаком і прикрасити випічку яблуком і цитрусом.
Необхідні продукти:
трохи ваніліну і розпушувача;
близько 400 грам борошна;
50 грам лимона;
приблизно півсклянки цукру;
2-3 яйця;
невелике яблуко;
склянку лимонаду.
Процес приготування:
По черзі добре перемішайте наступні продукти: спочатку яйця і цукор, додавши ванілін, потім масло і лимонад.
На цьому етапі розпушувач потрібно з’єднати з борошном і потім отриману суміш всипати до яєчної маси. Не забудьте все ретельно перемішати.
Підготуйте форму, в якій будете готувати. Спочатку викладіть в неї половину отриманої суміші, потім покрийте її, тонко нарізаними яблуками і залийте залишилися тестом.
Готуйте це в духовій шафі, нагрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин. За цей час перетворіть лимон в невеликі шматочки або часточки і покладіть поверх готового бісквіта.