Бісквіт на лимонад – 7 рецептів в духовці, мультиварці

Здавалося б, що за випічка на лимонад? Але виявляється якщо зробити бісквіт на лимонад, то він обов’язково вийде і не опаде.

Класичний бісквіт на лимонад в духовці

Простий рецепт з «газами», який добре піднімає бісквіт і робить його м’яким.

Необхідні продукти:

  • чотири яйця;
  • третину склянки рослинного масла;
  • 10 грам розпушувача;
  • приблизно 200 грам цукру;
  • близько 400 грам борошна;
  • стакан лимонаду;
  • маленький пакетик ванільного цукру.

Процес приготування:

  • Готувати за класичним рецептом потрібно почати з яєць – добре збити з цукром.
  • До цієї маси додаємо ванільний цукор і знову включаємо блендер, ще на пару хвилин.
  • Додайте до решти продуктів масло і збивайте ще трохи.
  • Тепер, найголовніше – лимонад. Бажано відкривати його прямо перед готуванням, щоб не пішли газики. Акуратно влийте лимонад, він буде шипіти, і пінитися – це не страшно. Злегка перемішайте все.
  • В окремому посуді змішайте розпушувач і борошно, а потім покладіть їх до масі з лимонадом. Знову збийте, так щоб склад був однорідним.
  • Отриманий майбутній бісквіт вливаємо у форму і ставимо в духовку на 35 хвилин і виставляємо температуру 180 градусів. Через зазначений час можна вимкнути духову шафу, але випічку не чіпати ще 20 хвилин.
  • Як приготувати в мультиварці?

    Любите використовувати каструлю для приготування їжі? Можна застосувати її і для смачної випічки.

    Для приготування знадобиться:

    • близько 250 мл звичайного лимонаду;
    • ложка розпушувача;
    • 200 мл рослинного масла;
    • трохи ваніліну;
    • 3-4 яйця;
    • 400 грам борошна;
    • цукор – за смаком.

    Процес приготування:

  • Готувати бісквіт на лимонад в мультиварці, як і в рецепті із застосуванням духовки починати коштувати з збивання яєць і цукру.
  • Потім влийте рідкі продукти – рослинне масло і лимонад. Знову скористайтеся міксером.
  • Останній крок – борошно, попередньо перемішані з розпушувачем. Ретельно все збийте і помістіть в чашку мультиварки.
  • Режим виставите «Випічка» на 40-60 хвилин.
  • Дивіться також:  Яблука з сиром, запечені в духовці – 7 рецептів приготування смачного і корисного десерту

    Ніжний і повітряний рецепт

    Бісквіт з газованою водою сам по собі виходить дуже м’яким, але якщо додати ще один інгредієнт, то результат вийде ще краще.

    Необхідні продукти:

    • стакан лимонаду;
    • пакет розпушувача і стільки ж ваніліну;
    • трохи солі і склянку цукру;
    • чотири середніх яйця;
    • приблизно 150 грам масла вершкового;
    • близько 400 грам борошна.

    Процес приготування:

  • Цей бісквіт на лимонад готується за допомогою водяної бані. На ній топиться масло. Поки триває цей процес потрібно з’єднати цукор, яйця і ванілін. Краще всього скористатися міксером.
  • В отриману масу додати лимонад і рідке масло.
  • Потім туди ж борошно, розпушувач, при цьому продовжуючи заважати або трохи збиватися.
  • Все що залишилося – залити масу у форму і поставити випікатися на 20 хвилин при 180 градусах.
  • Пухнастий бісквіт на лимонад

    Варіант, який завжди і всім вдається. До того ж не вимагає багато продуктів.

    Необхідні інгредієнти:

    • ванільний цукор – пакетик;
    • 250 мл простого лимонаду;
    • 350 грам борошна;
    • пакетик розпушувача;
    • чотири яйця;
    • 200 мл рослинного масла;
    • 250 грам цукру.

    Процес приготування:

  • Цей бісквіт на лимонад в духовці можна приготувати з будь-яким газованим напоєм, найголовніше, що він був свіжий, щойно відкритий і гази не вийшли. Спочатку перемішується ванільний цукор із звичайним цукром і яйцями.
  • Потім, намагаючись не зупинятися під збиванні, слід влити спочатку рослинне масло, а потім лимонад.
  • Додати борошно. Не забудьте, що перед тим як додавати її потрібно змішати з розпушувачем.
  • Приберіть в духовку на 30 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.
  • Шоколадний бісквіт на мінеральній воді з газом

    Навіть звичайну випічку можна зробити більш насиченою, якщо додати трохи какао, адже тоді вона буде з шоколадним смаком.

    Дивіться також:  Французька ватрушка – 6 рецептів приготування

    Необхідні інгредієнти:

    • масло рослинне або оливкове – близько 100 мл;
    • какао – 50 грам;
    • мінеральна вода, обов’язково газована – 100 мл;
    • 150 грам цукру;
    • борошно – півсклянки;
    • маленька ложечка розпушувача;
    • три яйця.

    Процес приготування:

  • З’єднайте між собою цукор і яйця. Бажано добре перемішати, а ще краще – збити.
  • Потім в отриману масу влийте олію і газовану воду.
  • В окремій мисці перемішайте розпушувач і борошно з какао.
  • Сухі інгредієнти акуратно додайте до цукрової суміші, при цьому продовжуючи помішувати.
  • Те, що вийшло, викладіть в підготовлену форму і тримайте в духовці приблизно 20 хвилин, виставивши температуру приблизно 180 градусів.
  • З апельсином в мультиварці

    Свіжий апельсин додасть бісквіту не тільки цікавий смак, але ще і яскравий аромат.

    Необхідні продукти:

    • приблизно 150 грам цукру;
    • трохи ваніліну;
    • три яйця;
    • один стакан будь-якого лимонаду;
    • 150 мл рослинного масла;
    • близько півкілограма борошна;
    • ложечка розпушувача;
    • апельсин.

    Процес приготування:

  • Почнемо готувати з апельсина. Його потрібно почистити, невелику кількість шкурки дрібно нарізати, а сам фрукт розділити на дві частини і перетворити в сік.
  • Отриманий сік перемішати з лимонадом, додавши туди цедру.
  • В окремій ємності з’єднайте ванілін, простий цукор і яйця.
  • Влийте олію і рідину, отриману або лимонаду і соку.
  • Потім туди ж всипте борошно з розпушувачем і доведіть все до однорідності.
  • Маса переливається в чашку мультиварки, виставляється режим «Випічка» на 65 хвилин.
  • Рецепт з яблуками та лимоном

    Можна поекспериментувати зі смаком і прикрасити випічку яблуком і цитрусом.

    Необхідні продукти:

    • трохи ваніліну і розпушувача;
    • близько 400 грам борошна;
    • 50 грам лимона;
    • приблизно півсклянки цукру;
    • 2-3 яйця;
    • невелике яблуко;
    • склянку лимонаду.

    Процес приготування:

  • По черзі добре перемішайте наступні продукти: спочатку яйця і цукор, додавши ванілін, потім масло і лимонад.
  • На цьому етапі розпушувач потрібно з’єднати з борошном і потім отриману суміш всипати до яєчної маси. Не забудьте все ретельно перемішати.
  • Підготуйте форму, в якій будете готувати. Спочатку викладіть в неї половину отриманої суміші, потім покрийте її, тонко нарізаними яблуками і залийте залишилися тестом.
  • Готуйте це в духовій шафі, нагрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин. За цей час перетворіть лимон в невеликі шматочки або часточки і покладіть поверх готового бісквіта.