Бісквіт на молоці – 6 рецептів приготування

Якщо ви хочете спекти смачний кремовий торт, необхідно подбати про тесті. Бісквіт на молоці – ця сама ніжна, м’яка і повітряна основа для торта. Крім того, бісквіт можна подавати як окремі ласощі до чаю.

Класичний бісквіт на молоці

Вам знадобиться:

• шматочок вершкового масла – 60 г;
• розпушувач – 7 г;
• яйця – 3 шт.;
• щіпка солі;
• борошно – 170 г;
• щіпка ваніліну;
• молоко – 1,2 л;
• цукор – 150 р.

Алгоритм дій:

1. Проводимо пшеничне борошно через сито. З’єднаємо її з сіллю, розпушувачем і ваніліном, перемішуємо сипучі суміші.
2. В окремій ємності змішуємо цукор з сирими яйцями. Обробляємо міксером продукти близько 5 хвилин.
3. Борошняну масу ділимо на дві частини. Зсипаємо до збільшилася в обсязі яєчної суміші першу частину борошна.
4. Все добре перемішуємо і додаємо другу половину борошна.
5. Нагріваємо в каструльці молоко. Як тільки воно стане гарячим, кидаємо шматок масла. Як тільки вона розплавиться, вливаємо молоко в тісто. Перемішуємо масу і формуємо майбутню основу торта.
6. Вистилаємо спеціальним пергаментом форму для випічки з високими бортиками, виливаємо туди тісто і встановлюємо ємність в духовку.
7. Випікаємо м’який пишний бісквіт на гарячому молоці протягом 35 хвилин при температурі 170 градусів.

Без додавання яєць

Необхідні продукти:

• сода – 10 г;
• молоко – 0,3 л;
• цукровий пісок – 160 г;
• рослинне масло – 10 мл;
• борошно вищого сорту – 130 р.

Готуємо бісквіт на молоці без яєць:

1. Наливаємо в ємність з содою трохи оцту, перемішуємо і залишаємо.
2. У глибоку миску наливаємо молоко і засипаємо цукровий пісок. Розмішуємо суміш, поки кристалики цукру повністю не розчиняться. Молоко повинно бути прогрітим стану кімнатної температури. Додаємо в суміш соду в оцті і висипаємо подрібнену з допомогою сита борошно.
3. Замішуємо тісто ложкою. В цьому випадку воно вийде повітряним і легким.
4. Змащуємо маслом стінки і дно форми для запікання і заповнюємо її тестом.
5. Заздалегідь включаємо духовку і чекаємо, поки вона прогріється до 180 градусів.
6. Випікаємо ласощі пів години, після чого остуджуємо і приступаємо до формування десерту.

Дивіться також:  Рулет з маком – 7 смачних рецептів

В мультиварці

Якщо у вас не вистачає вільного часу на виготовлення домашньої випічки, довірте справу мультиварці.

Основні інгредієнти рецепту:

• оливкова олія – 10 мл;
• цукор – 0,2 кг;
• розпушувач для тіста – 7 г;
• шматок масла – 50 г;
• щіпка солі;
• молоко – 500 мл;
• борошно пшеничного ґатунку – 0,2 кг;
• яйце – 4 шт.

Як приготувати бісквіт на молоці в мультиварці:

1. Розбиваємо яйця в простору миску. Насипаємо в яєчну масу щіпку солі і обробляємо міксером.
2. Поступово засипаємо до основних інгредієнтів цукор, додаємо розпушувач і доводимо всі продукти до однорідності складу.
3. В окремий посуд засипаємо крізь сита пшеничне борошно.
4. В кілька підходів засипаємо борошно в яєчну суміш і формуємо м’яке тісто.
5. У каструльку викладаємо шматочок олії, заливаємо його молоком і ставимо на газ.
6. Прогріваємо молоко до тих пір, поки масло в ньому не розчинитися.
7. Додаємо рідина в отримане тісто і лопаткою розмішуємо.
8. Зсередини змащуємо чашу для мультиварки маслом і виливаємо в неї густувате тісто.
9. На панелі кухонного приладу натискаємо кнопку «Випічка». Виставляємо таймер на 60 хвилин.
10. Готовий бісквітний корж охолодити і приступаємо до приготування ніжного торта.

Бісквіт на кислому молоці

Не варто одразу викидати молоко з холодильника, якщо воно трохи віддає кислинкою. З його допомогою може вийти прекрасний бісквітне ласощі.

Компоненти рецепту:

• цукровий пісок – 0,2 кг;
• масло рослинне – 120 мл;
• борошно – 0,28 кг;
• щіпка солі;
• молоко кисле – 0,25 л;
• три курячих яйця;
• сода – 8 г;
• розпушувач – 5 р.

Дивіться також:  Пишні оладки на кефірі – 9 рецептів приготування

Спосіб приготування:

1. З’єднуємо в глибокій чаші просіяне борошно, цукровий пісок, сіль, розпушувач і соду.
2. Розбиваємо в інший посуд курячі яйця, вливаємо трохи тепле молоко і рослинне масло. Рідку суміш обробляємо міксером до однорідного складу.
3. Масу сухих продуктів пересипаємо до молочної суміші і замішуємо тісто.
4. Залишками рослинної олії змащуємо форму для запікання, заливаємо в неї тісто.
5. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Молочний готуємо бісквіт 40 хвилин.
6. Залишаємо основу для торта в її формі, поки тісто не охолоне.

Як зробити з шоколадом

Склад рецепта:

• розпушувач – 6 м;
• борошно вищого сорту – 140 г;
• яйце куряче – 3 шт.;
• цукор ванільний – 2 г;
• молоко – 120 мл;
• щіпка солі;
• цукор коричневий – 170 г;
• какао – 30 г;
• шматок вершкового масла – 60 р.

Поетапне приготування:

1. Наливаємо в каструльку молоко, опускаємо в нього шматок масла і нагріваємо на газовій плиті. Вимикаємо її, коли масло розтопиться і розчиниться в молоці.
2. Виливаємо яйця в миску і перетворюємо їх в густу білу масу міксером.
3. Обробляємо борошно в ситі. Додаємо до неї какао порошок і перемішуємо. Насипаємо сіль і розпушувач.
4. Борошняну суміш пересипаємо до яєць і лопаткою акуратно змішуємо і виготовляємо напіврідке м’яке, пухке тісто.
5. Виливаємо туди молоко з маслом, добре все перемішуючи.
6. Круглу форму для запікання обробляємо рослинним маслом і поміщаємо в неї шоколадне тісто.
7. Бісквіт запікається в духовці близько 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Ванільний бісквіт

Ваніль надає тісту незвичайний аромат і чудовий ніжний присмак.

Дивіться також:  Крем для вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити смачний крем

Список продуктів:

• яйця курячі – 3 шт.;
• ванілін – пакетик 11 г;
• молоко – 180 мл;
• цукровий пісок – 170 г;
• масло вершкове – 120 г;
• жменя цукрової пудри;
• борошно – 0,22 кг;
• розпушувач – 15 р.

Готуємо ванільний бісквіт на молоці та яйцях:

1. Молоко нагріваємо до гарячого стану і кладемо в нього шматочки масла.
2. У миску з сирими білками і жовтками висипаємо весь цукор. Збиваємо інгредієнти міксером або блендером до утворення пінистої білої маси, насипаємо ванілін.
3. Подрібнену з допомогою сита борошно з’єднайте з розпушувачем і вводимо суміш в яєчну масу.
4. Додаємо до основних інгредієнтів гаряче молоко і замішуємо рідке тісто.
5. Виливаємо майбутню основу для солодкого ласощі у форму для запікання. Не забудьте попередньо змастити її олією.
6. Налаштовуємо температуру духовки до 180 градусів і випікаємо смачний бісквіт протягом 45 хвилин.

Прокрутка до верху