Достатньо вміти добре готувати бісквіт на сметані, щоб регулярно балувати близьких смачними выпечками. Готове частування можна подавати як самостійне солодке доповнення до молока або чаю або ж використовувати в якості основи складеного торта. Далі зібрані найбільш вдалі рецепти обговорюваного бісквіта.
Класичний бісквіт на сметані
Урізноманітнити й прикрасити ласощі за таким рецептом допоможуть шматочки свіжих ягід і фруктів. Інгредієнти: 4 шт. столових яєць, 220 г цукрового піску, 90 г середньо жирної сметани, малий. ложка пекарського порошку, 2 великі ложки ванільного цукру, 260-270 г борошна.
Готовність заготовки зручно перевіряти зубочисткою.
У духовці
Духова шафа найчастіше виявляється головним помічником господині в приготуванні подібних десертів. Інгредієнти: півсклянки борошна високої сортності і стільки ж дуже жирної сметани, 4 столові яйця, 2/3 малий. ложки харчової соди, свіжовичавлений лимонний сік для гасіння, 160 г цукру-піску, дрібної кухонної солі.
Дуже важливо в процесі не відкривати дверцята духовки, а стежити за готовністю десерту через скло.
В мультиварці
Якщо у «розумній каструлі» є режим випічки, то це значно полегшить життя господині. Наприклад, дозволить швидко і просто пекти смачні бісквіти. Інгредієнти: півпачки жирного масла, з склянки цукрового піску і сметани, 4 столові яйця, 2 ст. борошна високої сортності, велика ложка пекарського порошку, ванілін за смаком.
Бажано ще на 10-15 хвилин залишити вже готовий бісквіт на підігріві.
З додаванням олії
Нерідко сметана в обговорюваних рецептах поєднується з жирним маслом. Для приготування пишного м’якого бісквіта його потрібно взяти 120 грам. Сметани потрібно 200 грам. Інші інгредієнти: 4 столові яйця, 180 г цукру, 2 дрібку дрібної солі, 260 г борошна пшеничного, 8 г пекарського порошку.
Можна розрізати готову основу на дві частини, промазати обраним кремом і подавати до чаю або цикорію.
Шоколадний бісквіт на сметані
Цей рецепт прийшов до нас із французької кухні. Він радує своєю простотою та доступністю. Інгредієнти: 4 столові яйця, півсклянки цукру, 1,5 склянки світлої борошна, 1 стакан домашньої сметани, пучок дрібної солі, плитка чорного шоколаду, маленька ложка соди.
Спочатку бісквіт випікають 25 хвилин при температурі 180-190 градусах, а потім ще 10 хвилин при 150-160 градусів.
Зі згущеним молоком
За таким рецептом вдасться приготувати торт для тихих домашніх посиденьок. Інгредієнти: по склянці цукру і жирної сметани, 2 столові яйця, маленька ложка гашеної соди (краще всього використовувати для цього лимонний сік), стандартна банка згущеного молока, пачка жирного масла, 2 склянки білого борошна.
Відмінно підходить також крем зі згущеного молока і сметани для бісквіта за описаним рецептом. Для цього замість масла в кремі використовується жирна сметана.
З какао
Важливо вибрати для такого бісквіта якісне какао. Його береться 5 ст. л. Інші інгредієнти: півпачки жирного масла, столове яйце, склянка нежирної сметани, пучок харчової соди і солі, 1,5 ст. білої пшеничної муки.
Готується ласощі 35 хвилин. Перші 20 хвилин при 180 градусах. Решту часу – при 160 градусах.
Без додавання яєць
У холодильнику закінчилися яйця? Не біда! Бісквіт вдасться зробити і без них. Інгредієнти: склянку борошна високої сортності, стільки ж жирної сметани, дрібку соди, солі і ваніліну, півсклянки олії, 2/3 склянки цукрового піску.
Випікається основа десерту 15-17 хвилин при високій температурі.
Рецепт зі сметаною на молоці
Молочний продукт підійде будь-якої жирності. Досить буде 1/3 ст. молока. Інші інгредієнти: 2 столові яйця, склянку цукрового піску, 150 г вершкового масла, 2 ст. борошна високої сортності, пакетик розпушувача, 2/3 стандартного склянки сметани.
Випікається пишний бісквіт на сметані 40-45 хвилин в духовці близько години в мультиварці.