Бісквіт на сметані – 9 рецептів

Достатньо вміти добре готувати бісквіт на сметані, щоб регулярно балувати близьких смачними выпечками. Готове частування можна подавати як самостійне солодке доповнення до молока або чаю або ж використовувати в якості основи складеного торта. Далі зібрані найбільш вдалі рецепти обговорюваного бісквіта.

Класичний бісквіт на сметані

Урізноманітнити й прикрасити ласощі за таким рецептом допоможуть шматочки свіжих ягід і фруктів. Інгредієнти: 4 шт. столових яєць, 220 г цукрового піску, 90 г середньо жирної сметани, малий. ложка пекарського порошку, 2 великі ложки ванільного цукру, 260-270 г борошна.

  • Яйця збиваються з двома видами цукру. Продукти потрібно розмішати до однорідності і відсутності явних солодких крупинок.
  • У масу викладається сметана і пекарський порошок.
  • Залишається частинами додати просіяне високосортну борошно.
  • Однорідне тісто виливається у форму, застелену пергаментом.
  • Запікається основа близько півгодини.
  • Готовність заготовки зручно перевіряти зубочисткою.

    У духовці

    Духова шафа найчастіше виявляється головним помічником господині в приготуванні подібних десертів. Інгредієнти: півсклянки борошна високої сортності і стільки ж дуже жирної сметани, 4 столові яйця, 2/3 малий. ложки харчової соди, свіжовичавлений лимонний сік для гасіння, 160 г цукру-піску, дрібної кухонної солі.

  • Міксером яєчна суміш збивається з піском до однорідності і білого кольору.
  • В отриману масу додається сметана, гашене сода, сіль.
  • Малими порціями в тісто борошно просіюється. Робити це потрібно з високого відстані, щоб продукт встиг збагатитися киснем.
  • Тісто виливається у форму, оброблену пісним маслом.
  • Випікається страву при 190 градусах не менше півгодини.
  • Дуже важливо в процесі не відкривати дверцята духовки, а стежити за готовністю десерту через скло.

    В мультиварці

    Якщо у «розумній каструлі» є режим випічки, то це значно полегшить життя господині. Наприклад, дозволить швидко і просто пекти смачні бісквіти. Інгредієнти: півпачки жирного масла, з склянки цукрового піску і сметани, 4 столові яйця, 2 ст. борошна високої сортності, велика ложка пекарського порошку, ванілін за смаком.

    Дивіться також:  Вівсянка у банці – 8 швидких і простих рецептів дієтичного сніданку

  • Пісок з вмістом яєць довго збивається за допомогою блендера або міксера. У результаті рідина повинна покритися густою піною.
  • Прямо в чаші приладу розтоплюється масло. До нього викладається не холодна сметана солодка яєчна суміш.
  • Туди ж відправляються всі сипучі компоненти, які добре вимішуються.
  • Готується ласощі у відповідній програмі 65-70 хвилин.
  • Бажано ще на 10-15 хвилин залишити вже готовий бісквіт на підігріві.

    З додаванням олії

    Нерідко сметана в обговорюваних рецептах поєднується з жирним маслом. Для приготування пишного м’якого бісквіта його потрібно взяти 120 грам. Сметани потрібно 200 грам. Інші інгредієнти: 4 столові яйця, 180 г цукру, 2 дрібку дрібної солі, 260 г борошна пшеничного, 8 г пекарського порошку.

  • Масло розтоплюється в сотейнику і злегка охолоджується.
  • Яйця поділяються на частини. Білки з них збиваються з пучкою солі до пишної піни. В процесі поступово масу вводиться половина піску.
  • Залишилися цукор і сіль будуть використовуватися для збивання жовтків. У підсумку в мисці повинна виявитися вершкова суміш, куди вливається тонкою цівкою розтоплене масло. Слідом вводиться сметана.
  • Лопаткою з’єднуються маси на основі білків і жовтків. Робити це потрібно повільними спокійними рухами.
  • Залишається засипати в миску, з усіма підготовленими інгредієнтами, просіяне заздалегідь борошно з пекарським порошком.
  • Складові вимішуються ложкою, без використання міксера.
  • Бісквіт буде запікатися в промасленим формі в духовій шафі 40-45 хвилин.
  • Можна розрізати готову основу на дві частини, промазати обраним кремом і подавати до чаю або цикорію.

    Шоколадний бісквіт на сметані

    Цей рецепт прийшов до нас із французької кухні. Він радує своєю простотою та доступністю. Інгредієнти: 4 столові яйця, півсклянки цукру, 1,5 склянки світлої борошна, 1 стакан домашньої сметани, пучок дрібної солі, плитка чорного шоколаду, маленька ложка соди.

    Дивіться також:  Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста

  • В окремих посудах розтоплюється шоколад і вершкове масло. Злегка остиглі компоненти з’єднуються широкою дерев’яною ложкою.
  • В отриману теплу масу втручається пісок. Потрібно почекати, поки повністю розчиняться його кристалики.
  • Окремо до пінки збиваються яйця. Далі вони теж виливаються в шоколадну суміш.
  • Останньою в основу додається борошно, просеянная з харчовою содою.
  • Однорідне тісто виливається у форму, застелену пергаментом.
  • Спочатку бісквіт випікають 25 хвилин при температурі 180-190 градусах, а потім ще 10 хвилин при 150-160 градусів.

    Зі згущеним молоком

    За таким рецептом вдасться приготувати торт для тихих домашніх посиденьок. Інгредієнти: по склянці цукру і жирної сметани, 2 столові яйця, маленька ложка гашеної соди (краще всього використовувати для цього лимонний сік), стандартна банка згущеного молока, пачка жирного масла, 2 склянки білого борошна.

  • Пісок з’єднується зі сметаною та яйцями. Інгредієнти ретельно перемішуються.
  • В отриману масу невеликими порціями вводиться заздалегідь пару раз просеянная борошно. Додається харчова сода. Якщо її попередньо не погасити, то смак продукту буде занадто явно відчуватися в тесті.
  • Отримана маса викладається у форму і запікається до рум’яності 20-25 хвилин.
  • Корж розрізається на дві половинки і промащується розм’якшеним маслом, збитим зі згущеним молоком. Можна зробити відразу кілька рівнів. Для цього потрібно дуже тонко нарізати коржі.
  • Відмінно підходить також крем зі згущеного молока і сметани для бісквіта за описаним рецептом. Для цього замість масла в кремі використовується жирна сметана.

    З какао

    Важливо вибрати для такого бісквіта якісне какао. Його береться 5 ст. л. Інші інгредієнти: півпачки жирного масла, столове яйце, склянка нежирної сметани, пучок харчової соди і солі, 1,5 ст. білої пшеничної муки.

  • У розтоплене масло по черзі вводяться сипучі компоненти.
  • Останньою в масу додається сметана і добре збиті яйця.
  • Тісто перемішується до однорідності і викладається у форму.
  • Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 кращих рецептів французького десерту

    Готується ласощі 35 хвилин. Перші 20 хвилин при 180 градусах. Решту часу – при 160 градусах.

    Без додавання яєць

    У холодильнику закінчилися яйця? Не біда! Бісквіт вдасться зробити і без них. Інгредієнти: склянку борошна високої сортності, стільки ж жирної сметани, дрібку соди, солі і ваніліну, півсклянки олії, 2/3 склянки цукрового піску.

  • Сода «гаситься» сметаною і залишається на пару хвилин.
  • Після появи бульбашок в суміш додається масло, пісок, ванілін, сіль. Інгредієнти збиваються.
  • В кінці всипається борошно.
  • Маса виливається в силіконову форму.
  • Випікається основа десерту 15-17 хвилин при високій температурі.

    Рецепт зі сметаною на молоці

    Молочний продукт підійде будь-якої жирності. Досить буде 1/3 ст. молока. Інші інгредієнти: 2 столові яйця, склянку цукрового піску, 150 г вершкового масла, 2 ст. борошна високої сортності, пакетик розпушувача, 2/3 стандартного склянки сметани.

  • Борошно просіюється з розпушувачем.
  • Масло розтоплюється і збивається з цукром. Не вимикаючи міксер, вводяться в суміш яйця.
  • Компоненти з першого і другого кроку, а також сметана з’єднуються.
  • Однорідне тісто викласти в форму.
  • Випікається пишний бісквіт на сметані 40-45 хвилин в духовці близько години в мультиварці.

    Прокрутка до верху