Сьогодні приготувати бісквіт можна різними способами. Так є лінивий варіант, коли яйця просто змішуються з іншими інгредієнтами і більш складний, де яйця поділяються на складові і збиваються окремо. Можна спекти бісквіт на згущеному молоці, випічка виходить дуже ніжною, повітряної і смачною.
Класичний бісквіт на згущеному молоці
Бісквітне тісто є найкращим вибором для приготування десертів. Вони відмінно вбирають крем і ароматні просочення, чудово поєднуються з збитими вершками та шоколадною глазур’ю. Для тесту достатньо однієї банки згущеного молока.
Компоненти:
- 2 яйця;
- 20 г картопляного крохмалю;
- 230 г борошна.
Технологія приготування:
- Першим кроком збийте яйця до щільної піни, після влийте згущене молоко і акуратно перемішайте інгредієнти.
- Потім всипте крохмаль і вводите малими порціями борошно, тісто для бісквіта у вас повинно вийти ллється і блискучим.
- Форму змастіть маслом, налийте тісто, поставте в духову піч на 40 хвилин (температура 180°С).
- Перші 30 хвилин не варто відкривати дверцята, а готову випічку не рекомендується відразу діставати з духовки.
- Щоб під час охолодження поверхню бісквіта не пересохла, накрийте його вологим рушником.
Готуємо по-домашньому
Пишний і ніжний бісквіт можна спекти швидко і по-домашньому, якщо рецепт додати звичайну згущене молоко, яку так люблять як діти, так і дорослі. Бісквіт по-домашньому можна просто посипати солодкої пудрою і подавати до столу.
Компоненти:
- банку концентрованого молока;
- чотири яйця;
- 130 г борошна;
- 0,5 ложечки соди;
- 60 р масла.
Технологія приготування:
- Яйця збийте до пишної маси, покладіть масло і влийте згущене молоко, ще раз добре все змішайте міксером.
- Борошно змішайте з содою і введіть в основну масу.
- В промаслений форму вилийте тісто і запікайте 25-30 хвилин (температура 180°С).
В мультиварці
Бісквіт на згущеному молоці виходить дуже ніжним і легким. Для начинки можна використовувати, як крем, так і будь-мус. Приготувати бісквіт можна не тільки в духовці, але в мультиварці, виходить також смачно і ароматно.
Компоненти:
- 2 яйця;
- по склянці сметани і солодкого піску;
- 180 мл згущеного молока;
- упаковка ваніліну;
- ложечка пекарського порошку;
- склянку борошна.
Технологія приготування:
- У чистій і сухій чаші збийте яйця протягом десяти хвилин, потім, не вимикаючи міксер, підсипати цукор.
- Як тільки маса збільшитися в три-чотири рази, додайте сметану, згущене молоко і ванілін. Не переживайте, якщо маса осяде, так і повинно бути.
- Тепер вводите борошно з розпушувачем і замісити тісто, але тільки ложкою.
- Папір для випічки промаслите і покладіть в чашу мультиварки, вилийте тісто, виберіть опцію «Випічка» і встановіть час на 65 хвилин.
- Готовий бісквіт не поспішайте виймати з чаші, дайте їй час охолонути.
Бісквіт на згущеному молоці і сметані
Для сімейного чаювання або урочистого застілля можна спекти смачний бісквіт на основі солодкої згущеного молока і кисленькой сметани. Навіть після двох днів його приготування, бісквіт на сметані і згущеному молоці залишається таким же ніжним і ароматним.
Компоненти:
- банку згущеного молока;
- 260 мл сметани;
- ложка цукрового піску;
- 2 яйця;
- 280 г борошна;
- ложечка соди.
Технологія:
- Згущене молоко і сметану змішайте, яйця збийте з підсолоджувачем в пишну масу.
- З’єднайте дві маси, висипте борошно і соду, ретельно все перемішайте, щоб не було грудок.
- Форму змастити маслом або маргарином, потім заповнити її тістом і запікати до золотистої скоринки (температура 180°С).
- Готовий бісквіт подавайте з будь-яким кремом, ягодами, кокосовою стружкою або шоколадною глазур’ю.
З шоколадним смаком
Шоколадний бісквіт виходить дуже смачним і ароматним, після випікання його можна просочити коньячної або ромової начинкою. Щоб бісквіт вийшов шоколадним, в тісто можна додати звичайне какао, але краще купити баночку згущеного молока з натуральною кавою.
Компоненти:
- 2 яйця;
- 270 г борошна;
- дві ложки цукру (не обов’язково).
Технологія приготування:
- Змішайте міксером яйця з дрібкою солі і ложечкою розпушувача.
- Потім влийте згущений кавовий напій і малими порціями вводите борошно, перемішайте до повного зникнення грудочок.
- Заповніть форму тістом і поставте бісквіт випікатися на 40 хвилин (температура 190°С), після вимкніть жар і залиште випічку ще на 20 хвилин.
На вареного згущеного молока
Спекти бісквіт можна не тільки на звичайній білій, але і на вареного згущеного молока. Випічка виходить дуже смачною, м’якою, з карамельним смаком.
Компоненти:
- 240 г вареного згущеного молока;
- два яйця;
- 120 г борошна;
- 60 г м’якого масла;
- ложечка гашеної оцтом соди.
Технологія приготування:
- М’яке масло збийте до однорідності з вареним згущеним молоком.
- Потім також міксером змішати солодку вершкову масу з яйцями.
- Висипте борошно, додати гашену соду, замісити тісто.
- Вилийте тісто у форму.
- Випікайте півгодини при температурі 180°С.
Пишний бісквіт на згущеному молоці
Бісквітна випічка на згущеному молоці особливо сподобається ласунам. У багатьох рецептах бісквіта на основі згущеного молока використовуються два яйця, але, щоб здоба вийшла пишною, їх кількість потрібно збільшити вдвічі. Також ми пропонуємо трохи урізноманітнити рецепт шляхом додавання кокосової стружки, смак такого десерту ні в чому не буде поступатися популярним цукерок «Рафаелло».
Компоненти:
- баночка білої згущеного молока;
- чотири яйця;
- пачка ваніліну;
- пакетик розпушувача;
- за смаком солодкої пудри, але не більше 100 г;
- 210 г борошна;
- 100 г кокосової стружки.
Технологія приготування:
- Для рецепту ви можете взяти звичайне біле солодке молоко, але якщо є можливість, придбайте згущене молоко зі смаком крем-брюле.
- Щоб вийшов пишний бісквіт потрібно розділити яйця на складові.
- Білки збийте в щільну піну, жовтки перемішайте до однорідності разом з ваніліном, дрібкою солі і солодкої пудрою.
- Потім з’єднайте дві яєчні маси, введіть борошно, стружку кокоса, влийте згущене молоко і замісіть тісто.
- Випікайте бісквіт при температурі 190°С, від 30 до 40 хвилин.
Щоб бісквіт вдався важливо знати два основних правила. Так в процесі випікання не можна заглядати в духовку і готової випічки дати можливість охолонути поступово, тобто спочатку в самій духовці, а потім в приміщенні. Таке тісто не любить різких перепадів температур.