Бісквіт в мікрохвильовці – 6 швидких рецептів приготування за 3-5 хвилин

Багато власників використовують свої СВЧ-печі виключно для розігріву їжі, навіть не знаючи, що не тільки другі страви, але і бісквіт в мікрохвильовці виходить чудово. При відсутності духового скриньки та мультиварки використання мікрохвильової печі дає можливість здивувати знайомих і рідних випічкою в будь-якій ситуації і за дуже короткий час.

Бісквіт в мікрохвильовці за 3 хвилини

Чудовий десерт, нічим не поступається за смаковими якостями випічці з духовки.

Головною перевагою такого бісквіта, крім швидкості приготування, є простота виконання рецепта, для якого знадобиться:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • молоко – 5 ст. ложок.

Щоб насолодитися неперевершеним смаком бісквіта, приготованого буквально за лічені хвилини, слід виконати наступні дії:

  • В окремому посуді за допомогою виделки або міксера ретельно перемішується яйце з цукровим піском.
  • В цю ж ємність додаються борошно і розпушувач, після чого все ще раз добре змішується.
  • Після додавання молока і рослинної олії, а також чергового перемішування, тісто готове до подальшого випікання.
  • Готується підходить для використання в СВЧ-печах миска об’ємом ½ л, дно якої вистилається пергаментом.
  • У посуд виливається тісто рідкої однорідної консистенції і відправляється в мікрохвильовку.
  • Через 3 хвилини бісквіт готовий до дегустації.
  • Як приготувати шоколадний бісквіт?

    Шоколадний бісквіт в мікрохвильовці готується за аналогічним рецептом з додаванням 2 ст. ложок порошку какао при замішуванні тіста. Цей вид бісквіта можна урізноманітнити шоколадною стружкою або присипкою з цукрової пудри, які додадуть десерту більшою ароматності і вишуканості смаку.

    Рецепт в мікрохвильовці 5 хвилин

    Господині, не з чуток мали справу з випічкою коржів для тортів, бісквітів і різноманітних суфле, знають, що для приготування перших духова шафа незамінний. Однак щоб приготувати десерти, суть яких полягає в рівномірному підйомі, мікрохвильова піч представляє собою унікальне винахід.

    Дивіться також:  Пиріг з айвою — 7 рецептів приготування

    Переконатися в це можливо, підготувавши склад інгредієнтів:

    • яйце – 3 шт.;
    • цукор – 125 г;
    • борошно – 180 г;
    • какао – 2 ст. ложки;
    • сода – ½ ч. ложка;
    • масло вершкове – 100 г;
    • ванілін, кориця – за смаком.

    Коли всі продукти під рукою:

  • У мисці, яка буде використовуватися для випічки, збиваються за допомогою міксера або віночка яйця з цукром.
  • В цей час на паровій бані або в мікрохвильовій печі розтоплюється вершкове масло, яке потім вирушає до яєчно-цукрової суміші.
  • До вмісту додаються какао і сода, а після ретельного перемішування вводиться борошно.
  • У готове тісто по центру встановлюється вогнетривкий склянку з невеликою кількістю води, що дасть можливість тесту рівномірно пропектися.
  • Випікання протягом 5 хвилин здійснюється на повній потужності.
  • Після завершення програми бісквіт витримується в печі ще кілька хвилин, щоб десерт остаточно прогрівся.
  • Бісквіт в мікрохвильовці 5 хвилин виходить рівномірно пропекшимся і однаково піднятим, що дуже важливо для цього типу випічки.

    Тістечко «Хвилинка» в чашці

    Повітряне тістечко, надзвичайно простотою і швидкістю виконання. Ідеальний рецепт десерту для господинь, до яких ненароком нагрянули гості.

    • яйце – 1 шт.;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • борошно – 6 ст. ложки;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • масло вершкове – 100 г;
    • лікер «Бейліз» – 50 мл;
    • вершки для збивання – 100 мл;
    • пудра цукрова – 2 ст. ложки.

    Щоб скуштувати смачний бісквіт з чашкою ароматного чаю:

  • У мисці за допомогою віночка злегка збивається яйце, до якого потім додайте борошно, цукор, лікер, розпушувач і попередньо розтоплене масло.
  • Все ретельно перемішується, після чого розкладається по чашках таким чином, щоб ємності були заповнені трохи менше половини.
  • Через 1 хвилину випікання бісквіт переміщається з мікрохвильовки в морозильну камеру для швидкого охолодження.
  • Перед подачею тістечко прикрашається збитими вершками з пудрою.
  • Дивіться також:  Пончики рецепт класичний в домашніх умовах і 6 варіацій

    Моментальний пісний бісквіт

    Період посту – не причина відмовляти в задоволенні порадувати себе смачним десертом.

    Для приготування якого завжди знайдуться продукти в засіках кухні:

    • цукор – 200 г;
    • борошно – 200 г;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • оцет 9% – 1 ч. ложка;
    • олія соняшникова 100 мл;
    • какао – 60 г;
    • вода (компот) – 200 мл;
    • пудра цукрова – 2 ст. ложки.

    При приготуванні:

  • Беруться дві ємності: в одній змішуються всі сухі складові, в іншій – рідкі інгредієнти.
  • Після того, як борошно, какао, цукор, сода будуть ретельно змішані, в суху суміш вливається рідина з оцту, олії і води.
  • Вийшло однорідне рідке тісто перелити в посуд для СВЧ-печей і поміщається в мікрохвильовку.
  • Через 6 хвилин випікання на максимальній потужності бісквіт готовий до вилучення з форми і подачі до столу.
  • Зебра в мікрохвильовці

    Прекрасний десерт для обмежених у часі ласунів, який можна приготувати за кілька хвилин з простого набору продуктів:

    • яйце – 1 шт.;
    • цукор – 4 ст. ложки;
    • мука – 4 ст. ложки;
    • розпушувач на кінчику ножа;
    • олія соняшникова – 75 мл;
    • какао – 1 ст. ложка;
    • молоко – 75 мл;
    • кава розчинна – 1 ч. ложка.

    В процесі:

  • В одній мисці перемішати борошно, цукор і розпушувач, а в іншій – яйце і масло.
  • Вміст ємності з рідкими компонентами збивається за допомогою міксера до однорідної консистенції, після чого вливається в миску з сухими інгредієнтами, де все ретельно перемішується.
  • Після отримане тісто ділиться на дві половини, одна з яких змішується з какао і кави.
  • На велику вогнетривку форму, змащену маслом, викладають ложкою по черзі два види тіста, щоб вийшли добре помітні кола різних кольорів.
  • Випікання триває протягом 3 хвилин на максимальній потужності.
  • Дивіться також:  Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

    Отже, мікрохвильовка – це кухонна техніка, яка може служити не тільки для розігріву вже приготованих страв, а стати справжньою помічницею у виконанні кулінарних шедеврів, не виключаючи і десерти.

    Прокрутка до верху