Багато власників використовують свої СВЧ-печі виключно для розігріву їжі, навіть не знаючи, що не тільки другі страви, але і бісквіт в мікрохвильовці виходить чудово. При відсутності духового скриньки та мультиварки використання мікрохвильової печі дає можливість здивувати знайомих і рідних випічкою в будь-якій ситуації і за дуже короткий час.
Бісквіт в мікрохвильовці за 3 хвилини
Чудовий десерт, нічим не поступається за смаковими якостями випічці з духовки.
Головною перевагою такого бісквіта, крім швидкості приготування, є простота виконання рецепта, для якого знадобиться:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 4 ст. ложки;
- борошно – 3 ст. ложки;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- молоко – 5 ст. ложок.
Щоб насолодитися неперевершеним смаком бісквіта, приготованого буквально за лічені хвилини, слід виконати наступні дії:
Як приготувати шоколадний бісквіт?
Шоколадний бісквіт в мікрохвильовці готується за аналогічним рецептом з додаванням 2 ст. ложок порошку какао при замішуванні тіста. Цей вид бісквіта можна урізноманітнити шоколадною стружкою або присипкою з цукрової пудри, які додадуть десерту більшою ароматності і вишуканості смаку.
Рецепт в мікрохвильовці 5 хвилин
Господині, не з чуток мали справу з випічкою коржів для тортів, бісквітів і різноманітних суфле, знають, що для приготування перших духова шафа незамінний. Однак щоб приготувати десерти, суть яких полягає в рівномірному підйомі, мікрохвильова піч представляє собою унікальне винахід.
Переконатися в це можливо, підготувавши склад інгредієнтів:
- яйце – 3 шт.;
- цукор – 125 г;
- борошно – 180 г;
- какао – 2 ст. ложки;
- сода – ½ ч. ложка;
- масло вершкове – 100 г;
- ванілін, кориця – за смаком.
Коли всі продукти під рукою:
Бісквіт в мікрохвильовці 5 хвилин виходить рівномірно пропекшимся і однаково піднятим, що дуже важливо для цього типу випічки.
Тістечко «Хвилинка» в чашці
Повітряне тістечко, надзвичайно простотою і швидкістю виконання. Ідеальний рецепт десерту для господинь, до яких ненароком нагрянули гості.
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 2 ст. ложки;
- борошно – 6 ст. ложки;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- масло вершкове – 100 г;
- лікер «Бейліз» – 50 мл;
- вершки для збивання – 100 мл;
- пудра цукрова – 2 ст. ложки.
Щоб скуштувати смачний бісквіт з чашкою ароматного чаю:
Моментальний пісний бісквіт
Період посту – не причина відмовляти в задоволенні порадувати себе смачним десертом.
Для приготування якого завжди знайдуться продукти в засіках кухні:
- цукор – 200 г;
- борошно – 200 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- оцет 9% – 1 ч. ложка;
- олія соняшникова 100 мл;
- какао – 60 г;
- вода (компот) – 200 мл;
- пудра цукрова – 2 ст. ложки.
При приготуванні:
Зебра в мікрохвильовці
Прекрасний десерт для обмежених у часі ласунів, який можна приготувати за кілька хвилин з простого набору продуктів:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 4 ст. ложки;
- мука – 4 ст. ложки;
- розпушувач на кінчику ножа;
- олія соняшникова – 75 мл;
- какао – 1 ст. ложка;
- молоко – 75 мл;
- кава розчинна – 1 ч. ложка.
В процесі:
Отже, мікрохвильовка – це кухонна техніка, яка може служити не тільки для розігріву вже приготованих страв, а стати справжньою помічницею у виконанні кулінарних шедеврів, не виключаючи і десерти.