Цю випічку часто називають «кондитерським хлібом», оскільки бісквіт найбільш часто використовується для створення тортів, рулетів, тістечок і цукерок. Також бісквітне тісто дуже капризно. Не багатьом вдається спекти з нього пишний і високий корж з першого разу, але є хороша новина: приготувати бісквіт в мультиварці вийде абсолютно у всіх. Цей гаджет на кухні може гідно конкурувати з духовкою.
Класичний бісквіт в мультиварці
Успіх випічки класичного бісквіта, як у духовці, так і в мультиварці залежить від правильних пропорцій складових компонентів, а вони будуть наступними:
- 4 великих добірних яйця або 5 курячих яєць меншого розміру;
- 200 г кристалічного цукру;
- 160 г пшеничного борошна вищого гатунку;
- 2 г ваніліну;
- 20-30 г вершкового масла для змащування чаші.
Процес випічки покроково:
Щоб визначити готовність бісквіта досить натиснути його пальцем в центрі, він готовий, якщо пружинить і відновлює форму. В іншому випадку після закінчення програми його слід потримати трохи на підігріві.
Пишна і ніжна випічка
Найбільш пишною випічка виходить, коли в процесі замішування тіста білки і жовтки поділяють. Але щоб все дійсно сталося, ні одна крапля жовтка не повинна потрапити в білки.
Щоб спекти пухкий бісквіт в мультиварці потрібно взяти:
- 7 курячі яйця;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 160 г борошна;
- 30 г крохмалю.
Спосіб випічки:
Шоколадний бісквіт
Спекти шоколадний бісквіт в мультиварці можна, просто замінивши частину борошна какао-порошком, а можна зробити мегашоколадную випічку, ввівши в тісто справжній темний шоколад.
Для такого бісквіта потрібно взяти:
- 4 свіжих яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сметани;
- 100 г темного шоколаду (70% какао);
- 100 г цукрової пудри або дрібного цукру;
- 7 г розпушувача;
- 3 г солі;
- 240 г борошна.
Як спекти:
Бісквіт на кефірі — покроковий рецепт
Ця випічка виходить досить пишною, як і личить бісквіту, але в, то, же час вологим, не вимагає просочення, тому такий бісквіт на кефірі підійде в якості основи для торта. У складі тесту присутній рослинне масло, але його можна замінити фруктовим пюре, щоб зменшити калорійність десерту.
Перелік інгредієнтів:
- 250 мл кефіру;
- 5 г харчової соди;
- 3 курячих яйця;
- 280 г кристалічного цукру;
- 70 мл рослинного масла;
- 300 г борошна.
Хід роботи:
З додаванням меду
Неймовірно пишний бісквіт можна спекти, додавши до традиційних складових тесту бджолиний мед. В залежності від діаметру чаші висота коржа може становити більше десяти сантиметрів.
В якій кількості потрібно взяти продукти:
- 5 яєць;
- 200 г цукру;
- 180 г бджолиного меду;
- 10 г харчової соди;
- 400 г борошна.
Алгоритм кулінарних процесів:
Нюанси приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд
Основний плюс електропечі полягає в її здатності підтримувати стабільну температуру і вологість, що ідеально підходить для приготування бісквітних виробів.
Програма, яка застосовується для приготування цього виду страв, стандартно називається «Випічка». Іноді можна зустріти назву – «Кекс». Господині потрібно всього-то правильно замісити тісто, перекласти його в змащену чашу і запустити відповідну опцію.
Можливий варіант, коли потрібно буде додатково виставити тривалість випічки. Зазвичай на приготування йде від 50 до 65 хвилин, що зумовлено потужністю печі. Для високого бісквіта або подвійної порції тесту може піти до півтора годин.
Як не можна відкривати духовку в процесі випічки бісквіта, також не можна навіть піднімати кришку мультиварки або переносити її з місця на місце на столі, щоб випічка не опало.
З цієї ж причини перші півгодини після сигналу таймера корж остуджують у мультикастрюле, а вже потім виймають. Добре підходить для охолодження грати пароварки, яка йде в комплекті.
Єдиний мінус у бісквіта в мультиварці – відсутність піджареної скоринки зверху, але цей нюанс можна легко приховати, перевернувши корж підсмаженої стороною вгору або полив його зверху глазур’ю.