Бісквіт в мультиварці – 5 рецептів

Цю випічку часто називають «кондитерським хлібом», оскільки бісквіт найбільш часто використовується для створення тортів, рулетів, тістечок і цукерок. Також бісквітне тісто дуже капризно. Не багатьом вдається спекти з нього пишний і високий корж з першого разу, але є хороша новина: приготувати бісквіт в мультиварці вийде абсолютно у всіх. Цей гаджет на кухні може гідно конкурувати з духовкою.

Класичний бісквіт в мультиварці

Успіх випічки класичного бісквіта, як у духовці, так і в мультиварці залежить від правильних пропорцій складових компонентів, а вони будуть наступними:

  • 4 великих добірних яйця або 5 курячих яєць меншого розміру;
  • 200 г кристалічного цукру;
  • 160 г пшеничного борошна вищого гатунку;
  • 2 г ваніліну;
  • 20-30 г вершкового масла для змащування чаші.

Процес випічки покроково:

  • Вбити яйця в глибоку миску, туди ж всипати цукор. Ці інгредієнти збити міксером плавно переходячи від середньої до максимальної швидкості. Тривати процес збивання повинен 10-15 хвилин, щоб маса стала світлою і зайняла в мисці простір в 2-3 рази більше початкового.
  • Щоб уберегти тісто від опадання, порошок ванілі і борошно вмішують лопаткою невеликими порціями, рухаючись знизу вгору. Попередньо ці інгредієнти обов’язково необхідно просіяти через дрібне сито 2-3 рази.
  • Мультикастрюлю змастити невеликим шматочком вершкового масла. Акуратно перекласти в неї тісто, розрівняти поверхню і готувати під закритою кришкою в режимі «Випічка» або «Кекс». Тривалість безпосередній випічки буде залежати від потужності приладу і може становити 45-60 хвилин.
  • Щоб визначити готовність бісквіта досить натиснути його пальцем в центрі, він готовий, якщо пружинить і відновлює форму. В іншому випадку після закінчення програми його слід потримати трохи на підігріві.

    Пишна і ніжна випічка

    Найбільш пишною випічка виходить, коли в процесі замішування тіста білки і жовтки поділяють. Але щоб все дійсно сталося, ні одна крапля жовтка не повинна потрапити в білки.

    Дивіться також:  Торт Рафаелло – 9 рецептів в домашніх умовах

    Щоб спекти пухкий бісквіт в мультиварці потрібно взяти:

    • 7 курячі яйця;
    • 200 г цукру;
    • 10 г ванільного цукру;
    • 160 г борошна;
    • 30 г крохмалю.

    Спосіб випічки:

  • Розділити білки і жовтки. Перші збити з половиною рецептурного цукру в пишну піну. Окремо збити жовтки з рештою звичайним і ванільним цукром. Мета: отримати пишну світлу масу.
  • Невеликими порціями викладати жовтки в білки і перемішувати дуже обережно, щоб не осіла піна.
  • Невеликими порціями, просіваючи суміш борошна і крохмалю на яйцях, також обережно замісити пухке тісто.
  • Перекласти його у змащену чашу мультиварки і спекти, використовуючи стандартні налаштування мультиварки для цієї страви.
  • Шоколадний бісквіт

    Спекти шоколадний бісквіт в мультиварці можна, просто замінивши частину борошна какао-порошком, а можна зробити мегашоколадную випічку, ввівши в тісто справжній темний шоколад.

    Для такого бісквіта потрібно взяти:

    • 4 свіжих яйця;
    • 100 г вершкового масла;
    • 100 г сметани;
    • 100 г темного шоколаду (70% какао);
    • 100 г цукрової пудри або дрібного цукру;
    • 7 г розпушувача;
    • 3 г солі;
    • 240 г борошна.

    Як спекти:

  • Міксером м’яка кремоподібна вершкове масло збити в пишну піну з цукровою пудрою, далі продовжуючи збивати масу по одному ввести курячі яйця.
  • Коли всі яйця будуть замішані, вимкнути міксер і з допомогою ложки вмішати спочатку сметану, а потім просіяне суміш з борошна, солі і розпушувача.
  • Останнім у тісто відправляється розтоплений шоколад. Повинно вийти густе, однорідне і трохи масляниста тісто, яке потрібно випікати протягом 65 хвилин використовуючи стандартну функцію «Випічка». Бісквіт може легко впасти від будь-якого різкого руху або перепаду температури, тому мультиварку не можна під час її роботи пересувати і, тим більше, відкривати кришку.
  • Готовий бісквіт потримати 20 хвилин при відкритій кришці, а потім вийняти його на решітку пароварки і остудити.
  • Дивіться також:  Десерт з бананів – 11 швидких і смачних рецептів

    Бісквіт на кефірі — покроковий рецепт

    Ця випічка виходить досить пишною, як і личить бісквіту, але в, то, же час вологим, не вимагає просочення, тому такий бісквіт на кефірі підійде в якості основи для торта. У складі тесту присутній рослинне масло, але його можна замінити фруктовим пюре, щоб зменшити калорійність десерту.

    Перелік інгредієнтів:

    • 250 мл кефіру;
    • 5 г харчової соди;
    • 3 курячих яйця;
    • 280 г кристалічного цукру;
    • 70 мл рослинного масла;
    • 300 г борошна.

    Хід роботи:

  • В окремій ємності змішати соду і кефір, відставити на 10-15 хвилин, щоб сталася реакція нейтралізації.
  • Яйця збити з цукром міксером дочиста і збільшення в розмірах. В пишну яєчно-цукрову масу влити кефір із содою, потім вмішати муку і в останню чергу ввести рослинне масло.
  • Чашу мультиварки змастити маслом, на дно можна покласти коло з пергаменту відповідного діаметру. Перекласти в неї тісто і приготувавши, використовуючи все ту ж опцію «Випічка».
  • Після того, як бісквіт трохи охолоне в мультиварці, його потрібно дістати і дати йому повністю охолонути. Готовий корж можна розрізати вздовж і зробити торт, а можна просто нарізати порційними шматочками і подавати до чаю.
  • З додаванням меду

    Неймовірно пишний бісквіт можна спекти, додавши до традиційних складових тесту бджолиний мед. В залежності від діаметру чаші висота коржа може становити більше десяти сантиметрів.

    В якій кількості потрібно взяти продукти:

    • 5 яєць;
    • 200 г цукру;
    • 180 г бджолиного меду;
    • 10 г харчової соди;
    • 400 г борошна.

    Алгоритм кулінарних процесів:

  • Приготувати парову баню, на неї поставити мед і соду. Прогріти цю суміш, постійно помішуючи ложкою, до збільшення в об’ємі в кілька разів.
  • Яйця і цукор збивати міксером не менше десяти хвилин до пишного пінного стану. Влити гарячий мед, ще трохи збити.
  • Потім невеликими частинами ввести муку, але вплутувати її не міксером, а ложкою або силіконової лопаткою.
  • Пройтися по внутрішній поверхні чаші мультиварки шматочком м’якого вершкового масла, перекласти в неї тісто і випікати приблизно 80 хвилин, оскільки корж вийде високим.
  • Дивіться також:  Начинка для торта – 8 найсмачніших рецептів

    Нюанси приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд

    Основний плюс електропечі полягає в її здатності підтримувати стабільну температуру і вологість, що ідеально підходить для приготування бісквітних виробів.

    Програма, яка застосовується для приготування цього виду страв, стандартно називається «Випічка». Іноді можна зустріти назву – «Кекс». Господині потрібно всього-то правильно замісити тісто, перекласти його в змащену чашу і запустити відповідну опцію.

    Можливий варіант, коли потрібно буде додатково виставити тривалість випічки. Зазвичай на приготування йде від 50 до 65 хвилин, що зумовлено потужністю печі. Для високого бісквіта або подвійної порції тесту може піти до півтора годин.

    Як не можна відкривати духовку в процесі випічки бісквіта, також не можна навіть піднімати кришку мультиварки або переносити її з місця на місце на столі, щоб випічка не опало.

    З цієї ж причини перші півгодини після сигналу таймера корж остуджують у мультикастрюле, а вже потім виймають. Добре підходить для охолодження грати пароварки, яка йде в комплекті.

    Єдиний мінус у бісквіта в мультиварці – відсутність піджареної скоринки зверху, але цей нюанс можна легко приховати, перевернувши корж підсмаженої стороною вгору або полив його зверху глазур’ю.

    Прокрутка до верху