Бісквіт прийнято вважати досить примхливою випічкою. Щоб отримати пишну і в той же час щільну основу потрібно знати чимало кулінарних секретів. Але мультиварка зводить до мінімуму можливість будь-яких невдач. Приготований в ній бісквіт незмінно виходить легким, смачним і високим.
Класичний бісквіт в мультиварці
Осягати ази кулінарії найкраще з класичних рецептів. Освоївшись з мультиваркою і її «вдачею» можна пускатися на неймовірні експерименти.
- 5 яєць;
- 1 ст. цукрового піску;
- 1 ст. борошна;
- щіпка ванілі.
Приготування:
- Яйця кімнатної температури збийте з цукром протягом 5-7 хвилин.
- Додайте ванильку і просіяне борошно. Акуратно перемішайте суворо ложкою до з’єднання компонентів.
- Мультиварочную чашу обов’язково змастіть маслом, вилийте в неї тісто.
- Задайте програму «Випічки» на 45-60 хвилин.
- Після сигналу дайте бісквіту відпочити в мультиварці ще хвилин 10-15.
- Дістаньте корж і остудіть.
Бісквіт в мультиварці — покроковий рецепт з фото
Для отримання оригінального бісквіта в мультиварці можна використовувати будь-які ягоди і фрукти по сезону. Наступний рецепт пропонує зробити це з замороженими вишнями.
- 400 г вишні;
- 1 ст. вже просіяного борошна;
- ¾ Склянки цукру;
- 3 великих яйця.
Приготування:
- Вишню розморозьте завчасно. Злийте сік, що виділився, якщо потрібно, видаліть кісточки.
- Відокремте білки і приберіть їх в холодильник. Жовтки енергійно розітріть з половиною порції цукру. Додайте борошно, добре перемішайте.
- Дістаньте білки і подрібніть їх з дрібкою солі до стійкої консистенції. Не припиняючи збивання, всипте залишки цукру.
- Акуратно з’єднайте тісто зі збитими білками. Викладайте їх по одній ложці, повільно помішуючи тісто суворо в одному напрямі.
- Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла, вилийте в неї тісто, зверху довільно викладіть вишневі ягоди. Або ж додайте вишні безпосередньо в тісто.
- Виберіть у меню програму «Випічка» на 40-50 хвилин. Перевірте готовність сірником або зубочисткою.
- Зачекайте, поки вишневий бісквіт добре охолоне, і викладіть його на плоску тарілку.
Шоколадний бісквіт в мультиварці
Хто ж може відмовитися від вкуснющего шоколадного бісквіта, покритого солодкої глазур’ю? Особливо, якщо тортик приготований власними силами за участю розумної техніки.
На бісквіт:
- 3 яйця;
- 1 ст. молока;
- 1 ст. дрібного цукру;
- 1.5 ст. муки;
- 1/3 ст. рослинного масла;
- 3 ст. л. какао;
- 2 ч. л. розчинної кави;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 0.5 ч. л. соди.
На крем:
- 1 ст. молока;
- 2 жовтка;
- 1 ст. л. борошна;
- 100 г чорного шоколаду;
- 2 ст. л. цукру.
На глазур:
- ½ Ст. сметани;
- плитка гіркого шоколаду;
- 25 г вершкового масла.
Приготування:
- Цукор і яйця збийте на середній швидкості до пишноти і збільшення об’єму.
- Постійно помішуючи, влийте масло і молоко.
- У борошно додайте какао, розчинна кава, розпушувач і соду. Просійте разом і введіть частинами в яєчну масу.
- Однорідне тісто вилийте в промаслений чашу мультиварки. Встановіть на 45 хвилин режим «Випічка».
- Для заварного крему молоко доведіть до кипіння, киньте плитку шоколаду, поламану на невеликі шматочки. Як тільки він розплавиться, вимкніть вогонь.
- Окремо розітріть жовтки з цукром і борошном. Додайте ложку гарячого шоколадного молока, щоб вийшла рідка суміш.
- Молоко знову поставте на плиту, доведіть до легкого кипіння і влийте підготовлену масу. На дуже малому вогні, не припиняючи помішування, варіть крем, поки він не стане досить густим.
- Остиглий бісквіт розрізати на три частини, рясно промажте коржі холодним кремом.
- На водяній бані розтопіть плитку гіркого шоколаду, додайте сметану і заважайте, поки глазур не стане гладкою і блискучою.
- Злегка остудіть і гарненько змастіть поверхню шоколадного тортика.
Як приготувати бісквіт в мультиварці Редмонд
Будь-яка мультиварка відмінно справляється з випічкою бісквіта. Але використовуючи різні моделі, слід враховувати невеликі нюанси приготування.
- 180 г борошна;
- 150 г цукру;
- 6 невеликих яєць;
- 1 ч. л. розпушувача;
- за бажанням трохи ваніліну.
Для помадки:
- плитка шоколаду;
- 3-4 ст. л. молока;
- а також будь-яке варення.
Приготування:
- Яйця пробийте окремо пару хвилин, а потім додайте порціями цукор і остаточно збийте в густу піну.
- Додайте в яєчну масу ванілін і розпушувач, використовуючи звичайну ложку вмішайте просіяне борошно.
- Чашу мультиварки рясно промажте маслом і викладіть тісто.
- У меню виберіть режим «Випічки» і встановіть таймер на 50 хвилин.
- Після сигналу дайте бісквіту ще 10-15 хвилин, щоб трохи охолов.
- Бісквітну основу розріжте на три частини, промажте будь-яким варенням.
- На бані розтопити плитку шоколаду, при безперервному помішуванні додайте молоко.
- Відразу ж поки глазур не застигла, обмажте бісквітний торт з усіх сторін чи тільки зверху.
Рецепт бісквіта в мультиварці Поларіс
Наступний рецепт розкриє секрети приготування бісквіта в мультиварці марки Поларіс.
- 1 ст. борошна;
- 4 середніх яйця;
- 1 ст. цукру.
Приготування:
- У холодних яєць відокремте білки і подрібніть їх з цукром до стійкої піни.
- Додайте жовтки і ще раз гарненько збийте.
- Обережно введіть хорошу борошно, акуратно перемішайте до з’єднання всіх компонентів.
- Чашу змастіть будь-яким маслом і вилийте в неї бісквітне тісто.
- В режимі «Випічка» залиште бісквіт рівно на 50 хвилин. Перед виїмкою дайте трохи охолонути, не відкриваючи кришку.
Відео рецепт докладно розповість, як зробити незвичайний бісквіт з бананами та мандаринами в мультиварці Панасонік.
Бісквіт для торта в мультиварці
Бісквіт на сметані в мультиварці готувати також просто, як і класичний. Він стане відмінною основою для святкового торта.
- 4 яйця;
- 1 ст. цукру піску;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- стільки ж борошна;
- 1 ст. л. розпушувача;
- пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Традиційно пробийте цукор з яйцями, поки не утвориться пишна піна.
- Розтопіть вершкове масло (краще відразу в мультиварці, після чого її можна не змащувати). Трохи охолодіть і влийте його разом зі сметаною в яєчну масу. Ще раз пробийте.
- Додайте розпушувач і ванілін, а потім частинами просіяне борошно. Акуратно вимішайте.
- Злийте бісквітне тісто вже в промаслений мультиварочную чашу. Випікайте 60 хвилин в стандартному режимі випічки.
- Після сигналу залиште бісквіт в мультиварці під кришкою ще на 20 хвилин і тільки потім виймайте.
Пишний і простий бісквіт в мультиварці — дуже смачний рецепт
Всього один простий інгредієнт зробить бісквіт, приготований в мультиварці, надзвичайно пишним і повітряним. До того ж пара ложок какао допоможе приготувати справжній шедевр – бісквіт мармуровий.
- 5 яєць;
- неповний (180 г) ст. цукру;
- 100 г борошна;
- 50 г крохмалю;
- 2 ст. л. какао.
Приготування:
- Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони трохи прогрілися. Збийте їх, поступово додаючи цукор.
- Як тільки яєчна маса збільшиться в об’ємі і стане щільною, додайте частинами борошно, змішане з крохмалем. Перемішуйте дуже обережними рухами, щоб не осадити пишність.
- Розділіть отримане тісто на дві приблизно рівні частини. В одну підмішайте какао.
- Ретельно змастіть мультиварочную чашу приблизно наполовину. Злегка притрусіть поверхню борошном.
- Вилийте частина світлого і стільки ж темного тіста. Дерев’яною лопаткою обережно проведіть кілька разів від центру до країв. Повторіть процедуру, поки не буде використане все тісто.
- Виберете стандартний режим «Випічки» та задайте час (приблизно 45-50 хвилин). Після закінчення програми потерпіть ще 10 хвилин і тільки потім виймайте бісквіт.
- Подавати його можна відразу ж, злегка остудити. Якщо ж корж буде використовуватися як основа для торта, то йому необхідно вилежатися не менше 5-6 годин.