Бісквіт в мультиварці – 7 рецептів

Бісквіт прийнято вважати досить примхливою випічкою. Щоб отримати пишну і в той же час щільну основу потрібно знати чимало кулінарних секретів. Але мультиварка зводить до мінімуму можливість будь-яких невдач. Приготований в ній бісквіт незмінно виходить легким, смачним і високим.

Класичний бісквіт в мультиварці

Осягати ази кулінарії найкраще з класичних рецептів. Освоївшись з мультиваркою і її «вдачею» можна пускатися на неймовірні експерименти.

  • 5 яєць;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 1 ст. борошна;
  • щіпка ванілі.

Приготування:

  • Яйця кімнатної температури збийте з цукром протягом 5-7 хвилин.
  • Додайте ванильку і просіяне борошно. Акуратно перемішайте суворо ложкою до з’єднання компонентів.
  • Мультиварочную чашу обов’язково змастіть маслом, вилийте в неї тісто.
  • Задайте програму «Випічки» на 45-60 хвилин.
  • Після сигналу дайте бісквіту відпочити в мультиварці ще хвилин 10-15.
  • Дістаньте корж і остудіть.

Бісквіт в мультиварці — покроковий рецепт з фото

Для отримання оригінального бісквіта в мультиварці можна використовувати будь-які ягоди і фрукти по сезону. Наступний рецепт пропонує зробити це з замороженими вишнями.

  • 400 г вишні;
  • 1 ст. вже просіяного борошна;
  • ¾ Склянки цукру;
  • 3 великих яйця.

Приготування:

  • Вишню розморозьте завчасно. Злийте сік, що виділився, якщо потрібно, видаліть кісточки.
  • Відокремте білки і приберіть їх в холодильник. Жовтки енергійно розітріть з половиною порції цукру. Додайте борошно, добре перемішайте.
  • Дістаньте білки і подрібніть їх з дрібкою солі до стійкої консистенції. Не припиняючи збивання, всипте залишки цукру.
  • Акуратно з’єднайте тісто зі збитими білками. Викладайте їх по одній ложці, повільно помішуючи тісто суворо в одному напрямі.
  • Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла, вилийте в неї тісто, зверху довільно викладіть вишневі ягоди. Або ж додайте вишні безпосередньо в тісто.
  • Виберіть у меню програму «Випічка» на 40-50 хвилин. Перевірте готовність сірником або зубочисткою.
  • Зачекайте, поки вишневий бісквіт добре охолоне, і викладіть його на плоску тарілку.
Дивіться також:  Як зробити мастику в домашніх умовах?

Шоколадний бісквіт в мультиварці

Хто ж може відмовитися від вкуснющего шоколадного бісквіта, покритого солодкої глазур’ю? Особливо, якщо тортик приготований власними силами за участю розумної техніки.

На бісквіт:

  • 3 яйця;
  • 1 ст. молока;
  • 1 ст. дрібного цукру;
  • 1.5 ст. муки;
  • 1/3 ст. рослинного масла;
  • 3 ст. л. какао;
  • 2 ч. л. розчинної кави;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 0.5 ч. л. соди.

На крем:

  • 1 ст. молока;
  • 2 жовтка;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 2 ст. л. цукру.

На глазур:

  • ½ Ст. сметани;
  • плитка гіркого шоколаду;
  • 25 г вершкового масла.

Приготування:

  • Цукор і яйця збийте на середній швидкості до пишноти і збільшення об’єму.
  • Постійно помішуючи, влийте масло і молоко.
  • У борошно додайте какао, розчинна кава, розпушувач і соду. Просійте разом і введіть частинами в яєчну масу.
  • Однорідне тісто вилийте в промаслений чашу мультиварки. Встановіть на 45 хвилин режим «Випічка».
  • Для заварного крему молоко доведіть до кипіння, киньте плитку шоколаду, поламану на невеликі шматочки. Як тільки він розплавиться, вимкніть вогонь.
  • Окремо розітріть жовтки з цукром і борошном. Додайте ложку гарячого шоколадного молока, щоб вийшла рідка суміш.
  • Молоко знову поставте на плиту, доведіть до легкого кипіння і влийте підготовлену масу. На дуже малому вогні, не припиняючи помішування, варіть крем, поки він не стане досить густим.
  • Остиглий бісквіт розрізати на три частини, рясно промажте коржі холодним кремом.
  • На водяній бані розтопіть плитку гіркого шоколаду, додайте сметану і заважайте, поки глазур не стане гладкою і блискучою.
  • Злегка остудіть і гарненько змастіть поверхню шоколадного тортика.

Як приготувати бісквіт в мультиварці Редмонд

Будь-яка мультиварка відмінно справляється з випічкою бісквіта. Але використовуючи різні моделі, слід враховувати невеликі нюанси приготування.

  • 180 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 6 невеликих яєць;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • за бажанням трохи ваніліну.
Дивіться також:  Торт «Графські руїни» – класичний рецепт і 6 варіантів

Для помадки:

  • плитка шоколаду;
  • 3-4 ст. л. молока;
  • а також будь-яке варення.

Приготування:

  • Яйця пробийте окремо пару хвилин, а потім додайте порціями цукор і остаточно збийте в густу піну.
  • Додайте в яєчну масу ванілін і розпушувач, використовуючи звичайну ложку вмішайте просіяне борошно.
  • Чашу мультиварки рясно промажте маслом і викладіть тісто.
  • У меню виберіть режим «Випічки» і встановіть таймер на 50 хвилин.
  • Після сигналу дайте бісквіту ще 10-15 хвилин, щоб трохи охолов.
  • Бісквітну основу розріжте на три частини, промажте будь-яким варенням.
  • На бані розтопити плитку шоколаду, при безперервному помішуванні додайте молоко.
  • Відразу ж поки глазур не застигла, обмажте бісквітний торт з усіх сторін чи тільки зверху.

Рецепт бісквіта в мультиварці Поларіс

Наступний рецепт розкриє секрети приготування бісквіта в мультиварці марки Поларіс.

  • 1 ст. борошна;
  • 4 середніх яйця;
  • 1 ст. цукру.

Приготування:

  • У холодних яєць відокремте білки і подрібніть їх з цукром до стійкої піни.
  • Додайте жовтки і ще раз гарненько збийте.
  • Обережно введіть хорошу борошно, акуратно перемішайте до з’єднання всіх компонентів.
  • Чашу змастіть будь-яким маслом і вилийте в неї бісквітне тісто.
  • В режимі «Випічка» залиште бісквіт рівно на 50 хвилин. Перед виїмкою дайте трохи охолонути, не відкриваючи кришку.

Відео рецепт докладно розповість, як зробити незвичайний бісквіт з бананами та мандаринами в мультиварці Панасонік.

Бісквіт для торта в мультиварці

Бісквіт на сметані в мультиварці готувати також просто, як і класичний. Він стане відмінною основою для святкового торта.

  • 4 яйця;
  • 1 ст. цукру піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • стільки ж борошна;
  • 1 ст. л. розпушувача;
  • пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  • Традиційно пробийте цукор з яйцями, поки не утвориться пишна піна.
  • Розтопіть вершкове масло (краще відразу в мультиварці, після чого її можна не змащувати). Трохи охолодіть і влийте його разом зі сметаною в яєчну масу. Ще раз пробийте.
  • Додайте розпушувач і ванілін, а потім частинами просіяне борошно. Акуратно вимішайте.
  • Злийте бісквітне тісто вже в промаслений мультиварочную чашу. Випікайте 60 хвилин в стандартному режимі випічки.
  • Після сигналу залиште бісквіт в мультиварці під кришкою ще на 20 хвилин і тільки потім виймайте.
Дивіться також:  Горіхова паста – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Пишний і простий бісквіт в мультиварці — дуже смачний рецепт

Всього один простий інгредієнт зробить бісквіт, приготований в мультиварці, надзвичайно пишним і повітряним. До того ж пара ложок какао допоможе приготувати справжній шедевр – бісквіт мармуровий.

  • 5 яєць;
  • неповний (180 г) ст. цукру;
  • 100 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • 2 ст. л. какао.

Приготування:

  • Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони трохи прогрілися. Збийте їх, поступово додаючи цукор.
  • Як тільки яєчна маса збільшиться в об’ємі і стане щільною, додайте частинами борошно, змішане з крохмалем. Перемішуйте дуже обережними рухами, щоб не осадити пишність.
  • Розділіть отримане тісто на дві приблизно рівні частини. В одну підмішайте какао.
  • Ретельно змастіть мультиварочную чашу приблизно наполовину. Злегка притрусіть поверхню борошном.
  • Вилийте частина світлого і стільки ж темного тіста. Дерев’яною лопаткою обережно проведіть кілька разів від центру до країв. Повторіть процедуру, поки не буде використане все тісто.
  • Виберете стандартний режим «Випічки» та задайте час (приблизно 45-50 хвилин). Після закінчення програми потерпіть ще 10 хвилин і тільки потім виймайте бісквіт.
  • Подавати його можна відразу ж, злегка остудити. Якщо ж корж буде використовуватися як основа для торта, то йому необхідно вилежатися не менше 5-6 годин.

Прокрутка до верху