Пишний м’який бісквіт з яблуками – ідеальне доповнення до чаю. Його аромат збере всю сім’ю за кухонним столом за лічені хвилини. Приготувати таке апетитне ласощі можна за різними рецептами. Залишилося вибрати найбільш підходящий варіант за складовими.
Класичний бісквіт з яблуками в духовці
Саме цей рецепт багато господинь записали в свій рецепт після одного з випусків передачі «Смак» з Владом Сташевським. Він простий і бюджетний. Інгредієнти: 4 шт. курячих яєць, гранований стакан цукрового піску, така ж кількість борошна, 2 кисло-солодких фруктів.
Яблучка без шкірки ріжуться дуже тонкими часточками.
Щоб приготувати основу для випічки, в чаші комбайна яйця перетворюються в піну. В процесі вони значно збільшаться в об’ємі.
При засипанні піску збивання триває на тій же швидкості.
В яєчну масу просіюється пшеничне борошно. Перемішуються продукти методом «складання».
Спочатку на дно форми відправляється половина фруктових часточок, потім – тісто. Шари повторюються.
Запікається бісквіт з яблуками в духовці півгодини при 180 градусах.
Рецепт для мультиварки
Якщо в будинку є «розумна каструля», її теж можна задіяти в приготуванні бісквіта. Інгредієнти: 800 г несолодких яблук,4 шт. курячих яєць, 245 г цукрового піску, 60 г вершкового масла.
Тонкі скибочки очищених яблук першими поміщаються в промаслений чашу приладу. Вони відразу ж пересипаються цукром і злегка прогріваються.
Зверху тісто виливається з решти інгредієнтів (добре збитих міксером). Спочатку їм обробляються яйця з піском, потім в суміш всипається і борошно.
В режимі випічки бісквіт з яблуками в мультиварці готується 45 хвилин.
Якщо додати в тісто трохи кориці, запах ласощі вийде ще більш апетитним.
З горіхами на майонезі
Варто відразу зазначити, що присмаку майонезу в пригощанні не буде. Цей продукт береться кількість 200 грам. Інші інгредієнти: 5 ст. цукрового піску і стільки ж борошна високої сортності, стандартний пакетик пекарського порошку, 80 г очищених ядерець волоських горіхів, велике яблуко.
Горішки на сухій сковороді обсмажують 5-7 хвилин і очищаються від темної шкірки.
Цукор всипається в майонез і змішалась до повного розчинення всіх крупинок.
Борошно просіюється з пекарським порошком.
Очищений фрукт нарізане тонкими пластинками.
Всі підготовлені складові поєднуються.
У формі, застеленому пергаментом, частування випікається близько півгодини.
При бажанні готову випічку можна розрізати навпіл і доповнити начинкою.
Бісквітний пиріг з яблуками і лимоном
Цитрусові завжди покращують аромат випічки і додають їй необхідну легку кислинку. Крім половинки лимона береться: 170 г маргарину, 10 мл олії, 1 ст. цукрового піску, 3 шт. курячих яєць, 1 ст. жирного кефіру, яблуко, жменя сухарів для панірування, 2 ст. борошна високої сортності, пакетик пекарського порошку, жменю родзинок.
Невеликі кубики очищених яблук поливаються лимонним соком.
В розм’якшений маргарин додається терта цедра.
Борошно збагачується киснем. Для цього її потрібно пару раз просіяти разом з пекарським порошком.
Родзинки ошпаривается окропом.
Яйця збиваються з піском.
Всі складові поєднуються, до них виливається кефір.
Тісто викладається в промаслений і присипану сухарями форму.
Готується бісквітний пиріг з яблуками 45 хвилин при високій температурі.
З корицею і вершками
Вершки в цьому рецепті використовуються для прикраси пирога. В саме тісто або начинку вони входити не будуть. Тому їх кількість можна регулювати по своєму смаку. Інші інгредієнти: 3 великі яблука, 1 ст. борошна і цукрового піску, 4 добірних курячих яйця, пакетик ванільного цукру, велика дрібку меленої кориці.
Найкраще самостійно перемолоти паличку кориці в кавомолці. Це дозволить отримати більш ароматну спецію.
В промаслений форму першими викладаються яблука. Для цього фрукти очищаються і дуже тонко ріжуться. Чим більше буде використовуватися, тим смачніше вийде. Можна укладати їх і в два, і в три шари.
Яйця поділяються на складові. Білки дуже добре збиваються з 2/3 від усього зазначеної кількості цукру. Повинна утворитися міцна піна. Аналогічним чином обробляються і жовтки з рештою піском. Вони повинна стати білосніжними.
Обидві маси обережними рухами з’єднуються. До них всипається просеянная борошно, кориця, ванільний цукор.
Готовим тестом поливаються яблука.
Випікається ласощі не менше 40 хвилин у звичайному духовій шафі. В електро варіанті час приготування буде потрібно збільшити приблизно до години.
Частування вийде ніжним, м’яким всередині і з хрусткою скоринкою зовні.
З додаванням шоколаду
Дуже смачним виходить обговорюваний бісквіт, в якому трапляються мініатюрні шоколадні вкраплення. Такий рецепт – справжня знахідка для ласунів. Інгредієнти: 4 шт. курячих яєць, півсклянки цукрового піску, 1 склянка борошна, велика ложка якісного какао-порошку, 40 г темного шоколаду, 3 яблука, по щіпці меленого імбиру і кориці.
Відразу всі курячі яйця збиваються в пінку. Після додавання до них цукру процес повторюється. Для ласунів кількість піску можна збільшити до 1 склянки.
Всипається насичена киснем світла борошно.
Шоколад кришиться гострим ножем на маленькі кубики.
Тісто ділиться на 3 частини. В одну з них додається какао. Можна з’єднати його з борошном або цукром, щоб простіше було вмішати шоколадний порошок в масу. В цю частину додано імбир і кориця.
В решту частини тесту всипати шматочки шоколаду.
В промаслений форму викладаються кубики яблук. Їх також потрібно присипати корицею. Можна додати і трохи цукрової пудри.
Зверху в хаотичному порядку виливається то біле, то темне тісто.
Запікатися незвичайна шарлотка буде 25 хвилин до легкої скоринки.
Прикрашається злегка остиглий бісквітний пиріг цукровою пудрою. Можна використовувати для цього будь-які шоколадні фігурки.
Бісквітний рулет з яблуками
Сучасні рулети з магазину зазвичай нудотно солодкі і з сумнівним складом. Інша справа – домашня бісквітне ласощі з фруктовими кубиками. Інгредієнти: 4 великі ложки борошна високої сортності, 6 ложок цукру-піску, 4 шт. курячих яєць, щіпка солі, 3 великих яблука, ½ малий. ложки пекарського порошку, кориця за смаком.
Яйця поділяються на складові, які містяться в різні чашки. Жовтки збиваються з цукровим піском (4 ложки) до явного зміни кольору. Вони побіліють.
В отриману солодку суміш просіюється змішану з пекарським порошком борошно. Досить працювати міксером 1-1,5 хвилини.
Білки також слід збити, але з сіллю. Працювати міксером потрібно до появи м’яких піків.
Дві збиті маси дуже обережно з’єднуються. Робити це потрібно широкою дерев’яною ложкою, рухаючись знизу вгору.
Очищені фрукти натираються на крупній тертці і віджимають від соку. Яблука з’єднуються з залишилася борошном. До начинки можна додати корицю.
На застелений пергаментом деко спочатку викладаються терті фрукти, потім виливається тісто.