Бісквітне печиво дуже смачний, ніжний і м’який десерт. Такі ласощі можна зробити будь-якої форми, кольору або розміру. Печиво буде чудово виглядати на святковому або домашнього застілля.
Класичне бісквітне печиво
Якщо ви не любитель різних добавок і начинок, спечіть класичний бісквіт.
Список продуктів:
- маргарин — 50 гр;
- одне яйце;
- цукор — 100 гр;
- борошно пшеничного сорту — 0,15 кг;
- розпушувач тіста — 11 гр.
Покрокове приготування:
- Розм’якшити 25 грамів маргарину.
- В масло насипати цукор, додати ще 25 грамів маргарину і розбити яйце.
- Збити отриману масу ложкою або блендером, до тих пір, поки не утворюється біла піна.
- Поступово засипати просіяне борошно і розпушувач.
- Як тільки тісто загусло і вийшло пружним, закрийте його в холодильнику на півгодини.
- Розділіть тісто на багато частин і починайте надавати їм форму. Вона може бути будь-яка, в залежності від вашої фантазії: довгаста або округла.
- Нагрійте духовку до температури 220 градусів.
- Деко вистелити спеціальним папером для запікання і розташуйте на ній майбутнє печиво.
- Готувати 7 хвилин. За цей час десерт досить пропечеться і зарум’яниться.
Рецепт приготування савоярді
Вам знадобиться:
- три яйця;
- борошно — 150 гр;
- цукрова пудра — 50 гр;
- цукровий пісок — 150 гр.
Як приготувати бісквітне печиво савоярді:
- Розбийте яйця, білки і жовтки покладіть в різні тарілки.
- У кожну миску насипте по 75 грамів цукру і збийте з ним білки і жовтки окремо.
- Збиті жовтки переливаємо в пишну масу жовтків і змішуємо їх.
- Окремо проведіть борошно через сито і висипте в яйця з цукром.
- Повинно вийти трохи рідкувате тісто.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішечок. За відсутністю оного можна взяти шприц.
- Накрийте деко папером для запікання, змастіть її маслом.
- На цей папір з мішечка видавіть смужку тіста довжиною 12 див.
- Зверху її можна посипати цукровою пудрою.
- Заздалегідь включити духовку, нагрів до 200 градусів.
- Випікати близько 15 хвилин.
- Дайте печінкою охолонути і подавайте до столу.
Бісквітне печиво у формі чоловічків
Дітям обов’язково сподобається смачне м’яке печиво у формі чоловічків.
Необхідні інгредієнти:
- два курячих яйця;
- борошно першого сорту — 0,1 кг;
- вершкове масло — 120 гр;
- цукор — 100 гр;
- силіконові формочки чоловічки.
Покрокова інструкція:
- З’єднуємо в загальній посуді сирі яйця і цукор.
- Збиваємо масу виделкою до утворення піни.
- Заздалегідь дістаємо з холодильника масло і розтоплюємо в мікрохвильовці.
- Вливаємо його до яєць.
- Поступово вводимо муку.
- У результаті тісто має вийти не густіше сметани.
- Беремо силіконові форми у вигляді чоловічків і вливаємо в них тісто.
- Ставимо форми на деко.
- Духовку нагріваємо до 190 градусів.
- Готувати 25 хвилин.
- Бісквітне печиво чоловічки можна прикрасити глазур’ю, шматочками фруктів або шоколадним сиропом.
Лимонне ласощі
Лимон не дозволить десерту бути приторно солодким.
Базові продукти:
- цукор — 110 гр;
- один лимон;
- вершкове масло — 0,12 кг;
- три яйця;
- борошно — 150 гр;
- розпушувач — 5 гр;
- ванільний цукор — 11 гр.
Поетапне приготування:
- З’єднати борошно і розпушувач.
- Змішати цукор, яєчні білки з жовтками і ванільний цукор. Збити з допомогою міксера.
- Насипати в цю масу борошно.
- Почистити лимон, цедру протерти на тертці і насипати цедру в загальну миску з тестом.
- Помістити в мікрохвильову піч масло, розтопити і перелити до основних інгредієнтів.
- Отриману масу прибрати в холодне місце на дві години.
- Візьміть форми для печива і помістіть в них тісто. Не наливайте тісто до самих країв, так як воно підніметься під час готування.
- Перші 5 хвилин випікати при температурі 220 градусів, наступні 5 хвилин при 190 градусах.
- Як тільки ласощі зарум’яниться, виймайте його з формочок. Для більшої краси присипте печиво цукровою пудрою.
З малиновою глазур’ю
Домашнє печиво з малиною виходять смачніше і красивіше, ніж магазинні десерти з барвниками.
Вам знадобиться:
- розм’якшений маргарин — 150 гр;
- ванільний цукор — 5 гр;
- три яйця;
- цукровий пісок — 150 гр;
- борошно — 160 гр;
- жменю малини;
- цукрова пудра — 150 гр.
Покрокова інструкція:
- Насипати цукровий пісок м’який маргарин і вбити цю масу до тих пір, поки вона не стане пишною.
- Одне за іншим розбити яйця і продовжувати збивати далі.
- Поступово насипати борошно і зробити тісто.
- Пишним тістом наповнити формочки для печива будь-якого виду на ваш смак.
- Поставити температуру духовки на 180 градусів.
- Запікати 20 хвилин.
- Поки ласощі готується, подрібнити ягоди малини в ситі.
- Насипати цукрову пудру в отриманий сік.
- Повинна вийти густуватий глазур.
- Вийняти рум’яні печенюшки і вмочити їх шапки в малинову масу.
- Залишити десерт на 10 хвилин для того, щоб глазур висохла. Приємного апетиту!
Печиво Мадлен
Вишуканий і дуже ніжний десерт у формі черепашок буде чудово виглядати на святковому столі. Ніхто і не подумає, що вони виготовлені вручну.
Склад рецепта:
- два яйця;
- сіль — 2 гр;
- борошно — 80 гр;
- цукровий пісок — 60 гр;
- цедра лимона — 20 гр;
- масло вершкове — 50 гр;
- ванільний цукор — 7 гр.
Варіант приготування:
- Вершкове масло розігрійте в мікрохвильовій печі.
- Змішайте сіль, сирі курячі яйця, ваніль і збийте все разом.
- Не перестаючи вбивати, насипте цукор.
- Порційно додайте заздалегідь просіяне борошно.
- Перекладіть в цю масу подрібнену цедру лимона і рідке масло.
- Вимісіть тісто, спеціальні форми для випічки змастіть маслом і зверху присипте борошном.
- Заповніть не до кінця все формочки тестом.
- Запікати потрібно не більше 15 хвилин при 190 градусах.
- Після того, як десерт зарум’яниться, посипте його цукром.
Як приготувати кали?
Кали — це ласощі у вигляді прекрасної квітки. Бісквітне тісто перетворить їх у надзвичайно ніжний і м’який десерт.
Склад рецепта:
На тісто:
- цукор — 160 г;
- три яйця;
- борошно — 130 гр;
Для глазурі:
- цукрова пудра — 220 гр;
- два яєчних білка;
- лимонний сік — 9 мл;
- маргарин — 20 г;
- апельсинова цедра.
Покрокове приготування:
- Розбийте в глибоку посуд три яйця і до них додатково додайте два жовтки.
- Збийте масу, поступово насипайте цукор і просіяне борошно.
- Повинно вийти рідкувате тісто.
- Обробіть деко шматком маргарину.
- Вилийте тісто столовою ложкою невеликими коржами.
- Між ними виділяйте відстань, щоб вони не стикалися.
- Випікайте 15 хвилин в духовці при 190 градусах.
- Візьміть ще не остиглі печива і руками сформуйте кали, злегка придавивши два краї.
- Залишимо вийшло ласощі остигати, а в цей час збиваємо міксером білки, додаємо до них пудру і лимонний сік.
- Апельсинову скоринку порізати соломкою. Вони будуть зображати тичинки.
- Намазуємо білу глазур на поверхню кожного печива.
- Вкладаємо зверху смужку апельсинової скоринки.
Choco-pie в домашніх умовах
Багато знаю дуже смачні бісквіти Choco-pie. Не витрачайте на них гроші і приготуйте таке печиво будинку. Вийде нітрохи не гірше.
Список інгредієнтів:
- цукрова пудра — 100 гр;
- масло вершкове — 100 гр;
- два яєчних жовтки;
- розпушувач тіста — 4 гр;
- борошно — 0,24 кг;
- вершки — 40 г;
Для начинки:
- вода — 70 мл;
- желатин — 6 г;
- два яєчних білка;
- цукор — 0,12 кг;
- плитка шоколаду;
- рослинне масло — 17 мл
Покрокова інструкція:
- З’єднуємо в глибокій тарілці масло, ваніль і цукрову пудру.
- Збиваємо масу віночком або міксером.
- Поступово виливаємо яєчні жовтки.
- Весь час змішуємо інгредієнти.
- Додаємо вершки і ще раз проходимся міксером. У результаті повинна вийти пишна маса з пінкою.
- Всипаємо просіяне борошно і розпушувач.
- Руками формуємо з тіста кульку і прибираємо, загорнувши в харчову плівку, в холодильник на 60 хвилин.
- Через годину розкачуємо колобок в коржик.
- З допомогою чашки робимо з тіста кружечки.
- Деко вистилаємо спеціальним папером і викладаємо на неї маленькі коржики.
- Ставимо деко в холодне місце на 20 хвилин.
- Запікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
- Тепер готуємо начинку і прикраса.
- Наливаємо в желатин воду і прибираємо суміш на 10 хвилин.
- Після цього ставимо його в мікрохвильовку і нагріваємо до тих пір, поки желатин не розчиниться у воді.
- Змішуємо в каструлі воду, цукор і кип’ятимо.
- Окремо збиваємо курячі білки до пишноти.
- Вливаємо в них желатиновий сироп і гарячу цукрову воду.
- Ще раз проходимся по цій суміші міксером.
- Поставте миску в холодильник на 10 хвилин, так як в гарячому вигляді вона досить рідка.
- Дістаємо вже густувату масу з холодильника, зачерпываем її чайною ложкою і кладемо на першу круглу печеньку і закриваємо другою печивом.
- Для глазурі розм’якшуємо шоколадну плитку і масло, з’єднуємо їх.
- Обмазуємо з усіх боків подвійні печива вийшла глазур’ю.
- Закриваємо їх у холодильник на 15 хвилин і після цього можна подавати домашній choco-pie до столу.
Бісквітне печиво шоколадне
Вам знадобиться:
- одне куряче яйце;
- молоко — 40 мл;
- борошно — 0,4 кг;
- цукор — 0,15 кг;
- шматочок вершкового масла;
- мед — 60 г;
- розпушувач — 5 гр;
- ванільний цукор — 7 гр;
- сухе какао — 30 гр;
- сода — 8 гр.
Спосіб приготування:
- Змішати в каструльці молоко, сире яйце, мед, масло, цукор, соду і ваніль.
- Варити масу до тих пір, поки вона не загусне.
- Вимкнути вогонь, насипати какао, розпушувач і борошно.
- Сформувати з остиглого тесту колобок.
- Розкачати з нього пласт і перекласти на деко.
- Готувати в духовій шафі 7 хвилин при 190 градусах.
- Отриманий пиріг порізати ножем на квадратики.
- Для додаткового смаку можна приготувати сироп або крем і просочити їм бісквіт. Приємного апетиту!