Десерт обов’язково вийде з першого разу, якщо точно дотримуватися пропорції інгредієнтів і покрокові дії простих рецептів смачного бісквітного торта.
Бісквітний торт — простий класичний рецепт
На основі бісквіта, приготовленого традиційним способом, можна готувати найрізноманітніші торти.
Інгредієнти:
- 4 яйця (як можна свіже);
- 120 г цукрового піску;
- 100 г якісного борошна;
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
Спосіб приготування.
- Жовтки відокремлюють від білків. Зробити це легко: треба акуратно розколоти шкаралупу навпіл над чашкою і кілька разів перелити вміст з однієї половини в іншу. Білок стече в ємність, а жовток залишиться в шкаралупі.
- Жовтки збивають з 80 р цукру, поки маса не загусне.
- В окремому посуді спінюють міксером білки, додають залишки цукру і збивають далі протягом хвилини. Маса вийде щільною, блискучою.
- З’єднують білковий і жовтковий склади.
- Просіюють борошно, з’єднують її з крохмалем. Можна обійтися і без цього інгредієнта, однак крохмаль забере надлишки вологи з випічки, завдяки чому бісквіт вийде ніжніше і пишніше.
- Борошно додають до збитим яєць, перемішують протягом 5 секунд, рухаючись від краю чашки до середини тесту.
- Готовність тесту перевіряють руками: якщо є грудки, їх розминають пальцями.
- Розігрівають духовку до 200° С. Форму (краще брати роз’ємну) застеляють пергаментом або посипають борошном. Заливають тісто так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
- Бісквіт випікають протягом 25 хвилин. Його готовність перевіряють за зовнішнім виглядом і, протикаючи зубочисткою: на ній не повинно бути прилиплого тесту.
- Испекшийся бісквіт залишають у відключеній відкритій духовці 12-15 хвилин. Потім його виймають і ставлять остуджуватися.
- Щоб бісквіт легше нарізався, його можна обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 40 хвилин.
- Охолоджений бісквіт нарізають уздовж на 3-4 коржа широким ножем.
Для простого класичного торта підійде масляний крем.
Склад для крему:
- 400 г масла жирністю 82,5%;
- 400 р згущеного молока;
- 40 г цукрової пудри;
- 1 г ваніліну.
Рецепт приготування.
- Масло розм’якшують в звичайних умовах.
- Додають цукрову пудру і ванілін, який згладить присмак масла.
- Всі складові збивають міксером до отримання щільної білої маси.
- Заливають згущене молоко і збивають знову.
- Отриманим кремом промащують всі коржі.
Корисний рада: прослоенний торт, приготований за будь-яким рецептом, обов’язково залишають у холодильнику для просочення на 4-5 годин.
З заварним кремом
Завдяки крему цей рецепт торта вийде особливо легким і дуже смачним. Бісквіт для нього готують класичним способом.
Необхідний склад для крему і просочення:
- 1 яйце;
- 0,5 л молока;
- 125 г цукру;
- 40 р борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 200 мл води;
- 20 мл лимонного соку.
Дії.
- Перетирають яйце, 100 г цукру і борошно.
- Все перекладають у каструлю, заливають молоком і розмішують, щоб розбити грудочки.
- Каструлю ставлять на слабкий вогонь, вміст постійно помішують, поки воно не почне закипати, потім відразу вимикають.
- Отриманий крем остуджують при кімнатній температурі.
- Для просочення цукор заливають водою і варять до загусання. Додають сік лимона.
- Бісквітні коржі спочатку змащують солодкою водою, потім обмазують кремом.
Готуємо з просоченням на основі сметани
Бісквітний торт зі сметанним кремом виходить смачним і соковитим. Він відмінно просочується, тому його не потрібно довго наполягати. В якості основи використовується класичний бісквіт.
Склад для крему:
- 800 г сметани;
- 200 г цукрової пудри;
- 1 г ванілі.
Дії.
- У сметану повільно засипають пудру, постійно помішуючи.
- Додають ванілін, перемішують.
- Збирають торт, промазуючи отриманим кремом бісквітні коржі.
- Сметанний бісквіт достатньо залишити в холодильнику всього на годину для просочення.
З сирним кремом
Сметанний бісквіт з кремом на основі сиру виходить дуже ніжним, вишуканим. Приготувавши такий десерт один раз, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову.
Продукти для основи:
- 5 свіжих яєць;
- 100 г маргарину;
- 100 г жирної сметани;
- 120 г цукру;
- 220 г борошна;
- 10 г розпушувача.
Спосіб приготування.
- Поділяють білки і жовтки. Білки збивають з допомогою міксера в пишну піну. Жовтки розтирають з цукром.
- До солодкої жовткової суміші додають посічену ножем маргарин і сметану.
- З’єднують обидві суміші. Збивають міксером протягом 2 хвилин.
- Борошно двічі просівають, засипають в неї розпушувач.
- Суху масу частинами вводять у перший склад і збивають міксером на самій повільній швидкості.
- Тісто перекладають у форму і печуть 35 хвилин при 180° С.
- Після того як випечений бісквіт охолоне, його поділяють вздовж на 3 частини.
Інгредієнти для крему:
- 200 г вершкового масла 72,5%;
- 250 р свіжого незернистого сиру жирністю 9%;
- 350 г цукрової пудри;
- 1 г ваніліну.
Процес приготування.
- Вершкове масло розм’якшують, з’єднують з сиром і ваніліном. Щоб складу вийшов однорідним, інгредієнти збивають міксером на мінімальному режимі 1 хвилину.
- В отриману масу по частинах вводять цукрову пудру, постійно розмішуючи ложкою.
- У завершенні сирний крем для бісквітного торта ще раз збивають міксером, поки він не стане повітряним. Готовим кремом промащують всі коржі.
Простий і смачний рецепт медового ласощі
Бісквіт на основі меду — це ароматний і дуже смачний десерт, який під силу приготувати навіть новачкові-кулінару.
Для медового торта підійде крем з масла і згущеного молока, сметанний або вершковий.
Склад компонентів:
- 4 яйця;
- 230 г борошна;
- 180 г цукру;
- 60 мл рідкого меду.
Послідовність дій.
- Білки збивають міксером в міцну піну, додають цукор і продовжують збивати.
- В солодку масу вбивають жовтки і знову розмішують міксером.
- Додають мед, збивають до однорідної консистенції.
- Частинами вводять просіяне борошно, при цьому обороти міксера знижують до мінімуму.
- Бісквіт випікають близько 40 хвилин в розігрітій до 180° С духовці.
Шоколадний торт бісквітний
Такий десерт порадує надзвичайним ароматом та свіжістю. Шоколадні коржі краще просочувати густим кремом зі сметани.
Необхідні продукти:
- 4 яйця;
- 120 г борошна;
- 160 г цукру;
- 40 г порошку какао;
- 6 г розпушувача;
- 3 г солі.
Рецепт приготування.
- Яєчні білки охолоджують в холодильнику.
- Жовтки з 80 р цукру збивають міксером 5 хвилин.
- Холодні білки солять і збивають міксером, поступово всипаючи залишки цукру.
- Обидві маси з’єднують і розмішують міксером на повільному режимі.
- Борошно з’єднують з какао і розпушувачем і тільки потім просівають.
- Суху масу додають до збитим яйцям.
- Шоколадне тісто переливають у форму. Випікають при 180 градусах близько 40 хвилин.
- Готовий бісквіт охолоджують, розрізають на 2-3 коржа і просочують кремом.
З вершково-сирним кремом та персиками
Торт з чудовим смаком обов’язково підніме настрій! В якості основи треба використовувати класичний бісквіт. Для приготування підійдуть як свіжі, так і консервовані плоди.
Інгредієнти:
- 0,5 кг сиру;
- 50 г порошку для персикового желе;
- 350 мл жирного молока;
- 400 мл натурального або персикового йогурту;
- 50 г желатину;
- 0,5 кг персиків;
- 250 г цукру;
- 1 г ваніліну.
Отже, приступаємо.
- Желатин ставлять набухати в молоці на 30 хвилин.
- Сир, йогурт, цукор і ванілін збивають.
- Персики нарізають кубиками або часточками.
- Желатинову масу трохи підігрівають і змішують з сирною. Сюди ж додають половину персиків. Перемішують.
- Отриману масу викладають на коржі, розрівнюють. Бісквіт прибирають в холодильник на 2 години.
- Розводять персикове желе по інструкції.
- З холодильника виймають торт. Верхній корж прикрашають залишилися шматочками персиків, зверху поливають приготовленим желе.
З прошарком з збитих вершків і полуниці
Торт по цьому рецепту виходить красивим і надзвичайно ніжним. Готується на основі класичного бісквіта.
Продукти:
- 600 мл вершків (жирністю від 33%);
- 250 г цукрової пудри;
- 300 г свіжої полуниці;
- пакетик желе (з полуничним або нейтральним смаком).
Інгредієнти для просочення:
- 200 р полуниці;
- 250 мл води;
- 40 г цукру.
Кроки приготування.
- Збивають міксером вершки з пудрою до отримання щільної маси.
- Частина полуниці нарізають кружечками. Кілька цілих ягід залишають для прикраси.
- Полунична просочення для бісквітного торта готується так: ягоди пропускають через соковижималку, макуха з’єднують з водою і цукром і відварюють протягом 5 хвилин. Масу проціджують, до неї доливають полуничний сік, потім знову кип’ятять 2 хвилини. Охолоджують і просочують коржі.
- На кожен корж намазують вершковий крем і кладуть нарізану полуницю. Верх торта прикрашають цілими ягодами і заливають приготовленим желе з пакетика.
З білковим кремом і начинкою бананової
Це ласощі поєднує в собі легкість бісквіта, ніжність крему і солодкість банана.
Склад:
- 4 білка;
- 180 г цукру;
- 2 г лимонної кислоти;
- 2 банана.
Етапи приготування.
- Охолоджені білки збивають міксером, частинами засинаючи цукор. В кінці додають лимонну кислоту.
- Масу нагрівають на водяній бані протягом 10 хвилин, безперервно збиваючи при цьому.
- Крем охолоджують і змащують ним коржі традиційного бісквіта. Зверху укладають кружечки бананів.
Як приготувати бісквітний торт в мультиварці?
Бісквіт в мультиварці обов’язково вийде гарним та смачним, навіть якщо ви готуєте його перший раз. Продукти використовуються як в класичному рецепті: 4 яйця, 120 г борошна, 120 г цукру. У цього способу приготування є свої тонкощі.
- Борошно просівають обов’язково.
- Білки не можна відокремлювати від жовтків: яйця цілком збивають з цукром.
- Додаючи в яйця борошно, масу перемішують міксером або дерев’яною лопаткою.
- Дно мультиварки змащують рослинним маслом і присипають борошном.
- Бісквіт готують на режимі «Випічка» (1 година).
- Під час приготування кришку мультиварки відкривати не можна.
- По завершенні програми бісквіт виймають з чаші і охолоджують на столі протягом 2 годин, потім розрізають і просочують кремом на вибір.
Смачний бісквіт навіть без додавання крему. Готовий десерт подають до чаю, кави або червоного вина.