Бісквітний торт — 10 дуже смачних і простих рецептів

Десерт обов’язково вийде з першого разу, якщо точно дотримуватися пропорції інгредієнтів і покрокові дії простих рецептів смачного бісквітного торта.

Бісквітний торт — простий класичний рецепт

На основі бісквіта, приготовленого традиційним способом, можна готувати найрізноманітніші торти.

Інгредієнти:

  • 4 яйця (як можна свіже);
  • 120 г цукрового піску;
  • 100 г якісного борошна;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування.

  • Жовтки відокремлюють від білків. Зробити це легко: треба акуратно розколоти шкаралупу навпіл над чашкою і кілька разів перелити вміст з однієї половини в іншу. Білок стече в ємність, а жовток залишиться в шкаралупі.
  • Жовтки збивають з 80 р цукру, поки маса не загусне.
  • В окремому посуді спінюють міксером білки, додають залишки цукру і збивають далі протягом хвилини. Маса вийде щільною, блискучою.
  • З’єднують білковий і жовтковий склади.
  • Просіюють борошно, з’єднують її з крохмалем. Можна обійтися і без цього інгредієнта, однак крохмаль забере надлишки вологи з випічки, завдяки чому бісквіт вийде ніжніше і пишніше.
  • Борошно додають до збитим яєць, перемішують протягом 5 секунд, рухаючись від краю чашки до середини тесту.
  • Готовність тесту перевіряють руками: якщо є грудки, їх розминають пальцями.
  • Розігрівають духовку до 200° С. Форму (краще брати роз’ємну) застеляють пергаментом або посипають борошном. Заливають тісто так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
  • Бісквіт випікають протягом 25 хвилин. Його готовність перевіряють за зовнішнім виглядом і, протикаючи зубочисткою: на ній не повинно бути прилиплого тесту.
  • Испекшийся бісквіт залишають у відключеній відкритій духовці 12-15 хвилин. Потім його виймають і ставлять остуджуватися.
  • Щоб бісквіт легше нарізався, його можна обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 40 хвилин.
  • Охолоджений бісквіт нарізають уздовж на 3-4 коржа широким ножем.

Для простого класичного торта підійде масляний крем.

Склад для крему:

  • 400 г масла жирністю 82,5%;
  • 400 р згущеного молока;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну.

Рецепт приготування.

  • Масло розм’якшують в звичайних умовах.
  • Додають цукрову пудру і ванілін, який згладить присмак масла.
  • Всі складові збивають міксером до отримання щільної білої маси.
  • Заливають згущене молоко і збивають знову.
  • Отриманим кремом промащують всі коржі.

Корисний рада: прослоенний торт, приготований за будь-яким рецептом, обов’язково залишають у холодильнику для просочення на 4-5 годин.

З заварним кремом

Завдяки крему цей рецепт торта вийде особливо легким і дуже смачним. Бісквіт для нього готують класичним способом.

Дивіться також:  Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Необхідний склад для крему і просочення:

  • 1 яйце;
  • 0,5 л молока;
  • 125 г цукру;
  • 40 р борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 мл води;
  • 20 мл лимонного соку.

Дії.

  • Перетирають яйце, 100 г цукру і борошно.
  • Все перекладають у каструлю, заливають молоком і розмішують, щоб розбити грудочки.
  • Каструлю ставлять на слабкий вогонь, вміст постійно помішують, поки воно не почне закипати, потім відразу вимикають.
  • Отриманий крем остуджують при кімнатній температурі.
  • Для просочення цукор заливають водою і варять до загусання. Додають сік лимона.
  • Бісквітні коржі спочатку змащують солодкою водою, потім обмазують кремом.

Готуємо з просоченням на основі сметани

Бісквітний торт зі сметанним кремом виходить смачним і соковитим. Він відмінно просочується, тому його не потрібно довго наполягати. В якості основи використовується класичний бісквіт.

Склад для крему:

  • 800 г сметани;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 г ванілі.

Дії.

  • У сметану повільно засипають пудру, постійно помішуючи.
  • Додають ванілін, перемішують.
  • Збирають торт, промазуючи отриманим кремом бісквітні коржі.
  • Сметанний бісквіт достатньо залишити в холодильнику всього на годину для просочення.

З сирним кремом

Сметанний бісквіт з кремом на основі сиру виходить дуже ніжним, вишуканим. Приготувавши такий десерт один раз, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову.

Продукти для основи:

  • 5 свіжих яєць;
  • 100 г маргарину;
  • 100 г жирної сметани;
  • 120 г цукру;
  • 220 г борошна;
  • 10 г розпушувача.

Спосіб приготування.

  • Поділяють білки і жовтки. Білки збивають з допомогою міксера в пишну піну. Жовтки розтирають з цукром.
  • До солодкої жовткової суміші додають посічену ножем маргарин і сметану.
  • З’єднують обидві суміші. Збивають міксером протягом 2 хвилин.
  • Борошно двічі просівають, засипають в неї розпушувач.
  • Суху масу частинами вводять у перший склад і збивають міксером на самій повільній швидкості.
  • Тісто перекладають у форму і печуть 35 хвилин при 180° С.
  • Після того як випечений бісквіт охолоне, його поділяють вздовж на 3 частини.

Інгредієнти для крему:

  • 200 г вершкового масла 72,5%;
  • 250 р свіжого незернистого сиру жирністю 9%;
  • 350 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну.

Процес приготування.

  • Вершкове масло розм’якшують, з’єднують з сиром і ваніліном. Щоб складу вийшов однорідним, інгредієнти збивають міксером на мінімальному режимі 1 хвилину.
  • В отриману масу по частинах вводять цукрову пудру, постійно розмішуючи ложкою.
  • У завершенні сирний крем для бісквітного торта ще раз збивають міксером, поки він не стане повітряним. Готовим кремом промащують всі коржі.
Дивіться також:  Вафлі: 7 рецептів для электровафельницы

Простий і смачний рецепт медового ласощі

Бісквіт на основі меду — це ароматний і дуже смачний десерт, який під силу приготувати навіть новачкові-кулінару.

Для медового торта підійде крем з масла і згущеного молока, сметанний або вершковий.

Склад компонентів:

  • 4 яйця;
  • 230 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 60 мл рідкого меду.

Послідовність дій.

  • Білки збивають міксером в міцну піну, додають цукор і продовжують збивати.
  • В солодку масу вбивають жовтки і знову розмішують міксером.
  • Додають мед, збивають до однорідної консистенції.
  • Частинами вводять просіяне борошно, при цьому обороти міксера знижують до мінімуму.
  • Бісквіт випікають близько 40 хвилин в розігрітій до 180° С духовці.

Шоколадний торт бісквітний

Такий десерт порадує надзвичайним ароматом та свіжістю. Шоколадні коржі краще просочувати густим кремом зі сметани.

Необхідні продукти:

  • 4 яйця;
  • 120 г борошна;
  • 160 г цукру;
  • 40 г порошку какао;
  • 6 г розпушувача;
  • 3 г солі.

Рецепт приготування.

  • Яєчні білки охолоджують в холодильнику.
  • Жовтки з 80 р цукру збивають міксером 5 хвилин.
  • Холодні білки солять і збивають міксером, поступово всипаючи залишки цукру.
  • Обидві маси з’єднують і розмішують міксером на повільному режимі.
  • Борошно з’єднують з какао і розпушувачем і тільки потім просівають.
  • Суху масу додають до збитим яйцям.
  • Шоколадне тісто переливають у форму. Випікають при 180 градусах близько 40 хвилин.
  • Готовий бісквіт охолоджують, розрізають на 2-3 коржа і просочують кремом.

З вершково-сирним кремом та персиками

Торт з чудовим смаком обов’язково підніме настрій! В якості основи треба використовувати класичний бісквіт. Для приготування підійдуть як свіжі, так і консервовані плоди.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру;
  • 50 г порошку для персикового желе;
  • 350 мл жирного молока;
  • 400 мл натурального або персикового йогурту;
  • 50 г желатину;
  • 0,5 кг персиків;
  • 250 г цукру;
  • 1 г ваніліну.

Отже, приступаємо.

  • Желатин ставлять набухати в молоці на 30 хвилин.
  • Сир, йогурт, цукор і ванілін збивають.
  • Персики нарізають кубиками або часточками.
  • Желатинову масу трохи підігрівають і змішують з сирною. Сюди ж додають половину персиків. Перемішують.
  • Отриману масу викладають на коржі, розрівнюють. Бісквіт прибирають в холодильник на 2 години.
  • Розводять персикове желе по інструкції.
  • З холодильника виймають торт. Верхній корж прикрашають залишилися шматочками персиків, зверху поливають приготовленим желе.
Дивіться також:  Солодкий пиріг на швидку руку

З прошарком з збитих вершків і полуниці

Торт по цьому рецепту виходить красивим і надзвичайно ніжним. Готується на основі класичного бісквіта.

Продукти:

  • 600 мл вершків (жирністю від 33%);
  • 250 г цукрової пудри;
  • 300 г свіжої полуниці;
  • пакетик желе (з полуничним або нейтральним смаком).

Інгредієнти для просочення:

  • 200 р полуниці;
  • 250 мл води;
  • 40 г цукру.

Кроки приготування.

  • Збивають міксером вершки з пудрою до отримання щільної маси.
  • Частина полуниці нарізають кружечками. Кілька цілих ягід залишають для прикраси.
  • Полунична просочення для бісквітного торта готується так: ягоди пропускають через соковижималку, макуха з’єднують з водою і цукром і відварюють протягом 5 хвилин. Масу проціджують, до неї доливають полуничний сік, потім знову кип’ятять 2 хвилини. Охолоджують і просочують коржі.
  • На кожен корж намазують вершковий крем і кладуть нарізану полуницю. Верх торта прикрашають цілими ягодами і заливають приготовленим желе з пакетика.

З білковим кремом і начинкою бананової

Це ласощі поєднує в собі легкість бісквіта, ніжність крему і солодкість банана.

Склад:

  • 4 білка;
  • 180 г цукру;
  • 2 г лимонної кислоти;
  • 2 банана.

Етапи приготування.

  • Охолоджені білки збивають міксером, частинами засинаючи цукор. В кінці додають лимонну кислоту.
  • Масу нагрівають на водяній бані протягом 10 хвилин, безперервно збиваючи при цьому.
  • Крем охолоджують і змащують ним коржі традиційного бісквіта. Зверху укладають кружечки бананів.

Як приготувати бісквітний торт в мультиварці?

Бісквіт в мультиварці обов’язково вийде гарним та смачним, навіть якщо ви готуєте його перший раз. Продукти використовуються як в класичному рецепті: 4 яйця, 120 г борошна, 120 г цукру. У цього способу приготування є свої тонкощі.

  • Борошно просівають обов’язково.
  • Білки не можна відокремлювати від жовтків: яйця цілком збивають з цукром.
  • Додаючи в яйця борошно, масу перемішують міксером або дерев’яною лопаткою.
  • Дно мультиварки змащують рослинним маслом і присипають борошном.
  • Бісквіт готують на режимі «Випічка» (1 година).
  • Під час приготування кришку мультиварки відкривати не можна.
  • По завершенні програми бісквіт виймають з чаші і охолоджують на столі протягом 2 годин, потім розрізають і просочують кремом на вибір.

Смачний бісквіт навіть без додавання крему. Готовий десерт подають до чаю, кави або червоного вина.

Прокрутка до верху