З сирною начинкою
На сніданок або полуденок можна зліпити смачні биточки манні, як у дитячому садку, за цим рецептом.
Необхідні компоненти:
- 500 мл молока;
- 250 г жирного не зернового сиру;
- 40 г цукру;
- 120 г манки;
- 30 г солодко-вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 г ваніліну;
- рослинна олія для смаження.
Рецепт приготування.
- Сир з’єднують з половиною цукру і ваніллю. Якщо маса вийшла не повністю однорідною, її збивають блендером, або перетирають через сито.
- Манку потроху засинають в закипаюче молоко, всипають залишки цукру і варять на помірному вогні 3 хвилини.
- Манное тісто перемішують з вершковим маслом і залишають остигати.
- Окремо збовтують яйце і вводять його в охолоджену кашу.
- Друге яйце збивають в іншій чашці.
- З манної основи формують кругляшки і злегка придавлюють їх, щоб вийшли об’ємні коржі.
- У центр заготовки кладуть трохи сирної маси і з’єднують краї коржика, як при приготуванні пиріжків.
- Напівфабрикати обмазують збитим яйцем і обсмажують на прогрітому маслі до отримання гарної скоринки з кожної сторони.