Биточки манні з киселем
Десерт по цьому рецепту виходить таким апетитним і смачним, що навіть вибагливі в їжі малюки просять добавки.
Потрібно:
- 200 г манки;
- 1 л молока;
- 50 г цукру;
- 80 г крохмалю;
- 2 свіжих яєчка;
- 40 р борошна;
- 3 г солі;
- 300 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених);
- 1,5 л чистої води;
- олія для смаження.
Покроковий рецепт.
- На підсоленому і посахаренном молоці манну кашу варять протягом 4-5 хвилин.
- Змішують манку з маслом і залишають у відкритій каструлі для остигання.
- Ягоди в другій каструлі заливають водою, засипають цукром і підігрівають до закипання. Зменшують вогонь і варять 15 хвилин, потім з допомогою сита прибирають ягоди, а кисельную основу знову доводять до кипіння.
- У 70 мл води розводять крохмаль. Суміш без грудочок виливають у киплячий ягідний відвар. Рідина швидко розмішують і через 20 секунд прибирають з плити.
- Остиглу манку змішують з яйцями.
- З каші роблять об’ємні коржики, обвалюють їх у борошні і обсмажують з кожної сторони.
- Биточки розкладають по тарілках і щедро поливають теплим киселем.