Борщ із квашеною капустою
Борщ із квашеною капустою обов’язково припаде до смаку всім любителям різносолів, бо навіть після теплової обробки овоч зберігає свій неперевершений смак і яскравий аромат. Якщо ваша капуста злегка перекисла, то рекомендується попередньо промити її водою.
Час приготування – 2 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Яловичина/хвіст бичачий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуби.
- Капуста квашеная – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет червоний винний – 1 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Хвіст розрубуємо на кілька сегментів і, заливши водою, доводимо до кипіння. Знімаємо пінку і закриваємо кришкою каструлю, варимо протягом 40-50 хвилин.
Крок 2. Відварене м’ясо витягаємо і остуджуємо, бульйон солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 3. З овочів знімаємо лушпиння і шкірку, і обполіскуємо, буряк, картопля і морква ріжемо дрібними брусками, цибулину дрібно рубаємо.
Крок 4. Перекладаємо скибочки картоплі в бульйон і доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і томимо близько 10 хвилин.
Крок 5. Не гаючи часу, пасеруємо овочі: цибулю доводимо до прозорості на розпеченій олії, всипаємо моркву і при постійному помішуванні смажимо 4-5 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо засмажку в бульйон разом із відтиснутою кислою капустою, продовжуємо варіння на середньому полум’ї.
Крок 7. Буряк також обсмажуємо з томатною пастою протягом 10 хвилин, при необхідності додавши трохи бульйону. У момент, коли коренеплід розм’якшився, підливаємо невелику кількість винного оцту.
Крок 8. Відправляємо буряк та м’ясо, зрізане з хвоста в каструлю, також вводимо подрібнену зелень, сіль та часник – варимо 3-5 хвилин при повільному кипінні та завершуємо теплову обробку.
Крок 9. Наполягаємо борщ під кришкою ще 15-20 хвилин і лише потім запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!