Класичний червоний борщ із м’ясом
Класичний червоний борщ із м’ясом – це основа слов’янської кухні, яка не втрачає своєї актуальності й на сьогоднішній день. Але тут нема чого дивуватися, бо поєднання міцного м’ясного бульйону, спецій та овочів – це неймовірно смачно, ароматно, а також ситно.
Час приготування – 2 год. 15 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 800 грн.
- Капуста – 400 гр.
- Буряк – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 грн.
- Вода – 3,5 л.
- Паста томатная – 3 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – 40 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо та укладаємо в каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння. Видаливши пінку, зменшуємо нагрівання і томимо півтори години. Бульйон проціджуємо та повертаємо на плиту, закидаємо нашатковану капусту. Яловичину остуджуємо і ріжемо на скибочки бажаного розміру.
Крок 2. Після капустою, відправляємо кубики картоплі – доводимо склад до повторного закипання і варимо до м’якості компонентів.
Крок 3. Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо на олії 3-5 хвилин.
Крок 4. До цибулинних кубиків всипаємо терту на тертці морквину, перемішуємо і смажимо 3-5 хвилин.
Крок 5. До пасерування додаємо соломку буряків, кілька черпаків бульйону та томатну пасту.
Крок 6. Закриваємо сковороду кришкою і гасимо овочі на повільному вогні близько 20 хвилин, потім викладаємо в бульйон.
Крок 7. Повертаємо в борщ м’ясо і прогріваємо разом, не допускаючи активного кипіння 30 хвилин.
Крок 8. Для насиченості аромату вводимо в борщ подрібнену зелень та часник, проварюємо до закипання та вимикаємо.
Крок 9. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!