Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Зелений борщ із щавлем та яйцем

Зелений борщ із щавлем та яйцем – це оригінальна перша страва, яку можна подавати до столу не тільки в гарячому вигляді, а й у холодному, тут уже вибір за кожним. Завдяки використанню щавлю, страва набуде неповторної кислинки та пікантності.

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Щавель – 70 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Реберця промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння, проварюємо півтори години на помірному вогні, знімаючи пінку.

Крок 2. В іншій каструлі відварюємо круто яйця, занурюємо в крижану воду і потім знімаємо шкаралупу.

Крок 3. Відварену свинину остуджуємо і подрібнюємо, проціджуємо бульйон і переливаємо в чисту каструлю, додаємо кубики м’яса і повторно доводимо до кипіння.

Крок 4. У киплячий вміст жароміцного посуду закидаємо скибочки картоплі.

Крок 5. Паралельно в сковорідці розігріваємо олію і 3-5 хвилин пасеруємо дрібні шматочки цибулі і терту на тертці моркву. Зажарку перекладаємо в суп.

Крок 6. Яйця довільно нарізаємо і відправляємо в основний склад разом із лавровим листом, сіллю та чорним перцем.

Крок 7. Свіжий щавель рубаємо на невеликі сегменти і додаємо в борщ, коли картопля стане м’якою. Доводимо до кипіння і наполягаємо під кришкою, вимкнувши нагрівання.

Крок 8. Приблизно через 15-20 хвилин страва готова для дегустацій. Смачного!

Дивіться також:  Чанахи в горщиках – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху