Зелений борщ із щавлем та яйцем
Зелений борщ із щавлем та яйцем – це оригінальна перша страва, яку можна подавати до столу не тільки в гарячому вигляді, а й у холодному, тут уже вибір за кожним. Завдяки використанню щавлю, страва набуде неповторної кислинки та пікантності.
Час приготування – 70 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Свинячі ребра – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Щавель – 70 гр.
- Вода – 2,5 л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Реберця промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння, проварюємо півтори години на помірному вогні, знімаючи пінку.
Крок 2. В іншій каструлі відварюємо круто яйця, занурюємо в крижану воду і потім знімаємо шкаралупу.
Крок 3. Відварену свинину остуджуємо і подрібнюємо, проціджуємо бульйон і переливаємо в чисту каструлю, додаємо кубики м’яса і повторно доводимо до кипіння.
Крок 4. У киплячий вміст жароміцного посуду закидаємо скибочки картоплі.
Крок 5. Паралельно в сковорідці розігріваємо олію і 3-5 хвилин пасеруємо дрібні шматочки цибулі і терту на тертці моркву. Зажарку перекладаємо в суп.
Крок 6. Яйця довільно нарізаємо і відправляємо в основний склад разом із лавровим листом, сіллю та чорним перцем.
Крок 7. Свіжий щавель рубаємо на невеликі сегменти і додаємо в борщ, коли картопля стане м’якою. Доводимо до кипіння і наполягаємо під кришкою, вимкнувши нагрівання.
Крок 8. Приблизно через 15-20 хвилин страва готова для дегустацій. Смачного!