Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Як зварити борщ із куркою

Як зварити борщ із куркою? Відповідь на це питання ви знайдете, прочитавши цей рецепт, в якому детально описано кожен крок. Використовуючи як основу птицю, суп виходить менш жирним, відповідно, більше підходить для дитячого раціону та людей з проблемами ШКТ.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Курка (суповий набір) – 400 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 0,5 шт.
  • Капуста – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1-2 ч. л.
  • Кріп – 5 гілочок
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Для скорочення витраченого часу курку заливаємо водою і проварюємо півгодини після закипання. Паралельно очищаємо та ополіскуємо потрібні овочі. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо моркву, тонко шаткуємо капусту.

Крок 2. Аналогічно моркви трьом буряки, картоплю ріжемо кубиками, а цибулину дрібно рубаємо.

Крок 3. У прозорий киплячий бульйон викладаємо картоплю.

Крок 4. Потім відправляємо капусту і проварюємо страву близько 15-20 хвилин.

Крок 5. Для приготування заправки, наливаємо і розігріваємо олію в сковорідці, обсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо морквину і смажимо 3-5 хвилин, при частому помішуванні.

Крок 6. Доповнюємо склад бурякою та томатною пастою, для балансу смаку також вводимо цукровий пісок та оцет. Перемішавши, вливаємо 1-2 половники бульйону і готуємо овочі під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин.

Крок 7. Вміст сковороди викладаємо до капусти з картоплею, проварюємо 10 хвилин. Всипаємо сіль, рубану зелень і вимикаємо нагрівання.

Дивіться також:  8 рецептів класичного харчо з рисом

Крок 8. Подаємо ароматний і наваристий борщ до столу та насолоджуємось. Смачного!

Прокрутка до верху