Як зварити борщ із куркою
Як зварити борщ із куркою? Відповідь на це питання ви знайдете, прочитавши цей рецепт, в якому детально описано кожен крок. Використовуючи як основу птицю, суп виходить менш жирним, відповідно, більше підходить для дитячого раціону та людей з проблемами ШКТ.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Курка (суповий набір) – 400 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 0,5 шт.
- Капуста – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Картопля – 2 шт.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1-2 ч. л.
- Кріп – 5 гілочок
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Для скорочення витраченого часу курку заливаємо водою і проварюємо півгодини після закипання. Паралельно очищаємо та ополіскуємо потрібні овочі. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо моркву, тонко шаткуємо капусту.
Крок 2. Аналогічно моркви трьом буряки, картоплю ріжемо кубиками, а цибулину дрібно рубаємо.
Крок 3. У прозорий киплячий бульйон викладаємо картоплю.
Крок 4. Потім відправляємо капусту і проварюємо страву близько 15-20 хвилин.
Крок 5. Для приготування заправки, наливаємо і розігріваємо олію в сковорідці, обсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо морквину і смажимо 3-5 хвилин, при частому помішуванні.
Крок 6. Доповнюємо склад бурякою та томатною пастою, для балансу смаку також вводимо цукровий пісок та оцет. Перемішавши, вливаємо 1-2 половники бульйону і готуємо овочі під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин.
Крок 7. Вміст сковороди викладаємо до капусти з картоплею, проварюємо 10 хвилин. Всипаємо сіль, рубану зелень і вимикаємо нагрівання.
Крок 8. Подаємо ароматний і наваристий борщ до столу та насолоджуємось. Смачного!