Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Холодний борщ із буряків

Холодний борщ із буряків, також відомий під назвою «Холодник» – це ідеальна страва для спекотного дня, бо вона не лише позбавляє голоду, але й також чудово освіжає. Як «бульйон» у цьому супі використовується суміш із кефіру та холодної води, у співвідношення один до одного.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 л.
  • Вода кип’ячена – 1 л.
  • Буряк – 500 гр.
  • Огірок – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл компоненти, необхідні для приготування.

Крок 2. Буряк ретельно миємо із щіткою і щільно обертаємо у фольгу, запікаємо при 200 градусах 1-1,5 години. Остуджуємо.

Крок 3. Яйця заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і перекладаємо у холодну воду.

Крок 4. З готового буряка знімаємо шкірку, натираємо коренеплід на тертці прямо в каструлю.

Крок 5. Довільно нарізаємо яйця.

Крок 6. Свіжі огірки ріжемо невеликими та рівними кубиками.

Крок 7. Дрібно шаткуємо промиту і обсушену зелень.

Крок 8. Висипаємо до бурякової соломки огірки, зелень та яйця.

Крок 9. Компоненти солимо та перчимо, заливаємо кефіром і додаємо холодну кип’ячену воду, доводячи страву до бажаної густоти.

Крок 10. Розливаємо по піалах і трапезуємо. Смачного!

Дивіться також:  Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху