Холодний борщ із буряків
Холодний борщ із буряків, також відомий під назвою «Холодник» – це ідеальна страва для спекотного дня, бо вона не лише позбавляє голоду, але й також чудово освіжає. Як «бульйон» у цьому супі використовується суміш із кефіру та холодної води, у співвідношення один до одного.
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6-7.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 л.
- Вода кип’ячена – 1 л.
- Буряк – 500 гр.
- Огірок – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Укроп – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл компоненти, необхідні для приготування.
Крок 2. Буряк ретельно миємо із щіткою і щільно обертаємо у фольгу, запікаємо при 200 градусах 1-1,5 години. Остуджуємо.
Крок 3. Яйця заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і перекладаємо у холодну воду.
Крок 4. З готового буряка знімаємо шкірку, натираємо коренеплід на тертці прямо в каструлю.
Крок 5. Довільно нарізаємо яйця.
Крок 6. Свіжі огірки ріжемо невеликими та рівними кубиками.
Крок 7. Дрібно шаткуємо промиту і обсушену зелень.
Крок 8. Висипаємо до бурякової соломки огірки, зелень та яйця.
Крок 9. Компоненти солимо та перчимо, заливаємо кефіром і додаємо холодну кип’ячену воду, доводячи страву до бажаної густоти.
Крок 10. Розливаємо по піалах і трапезуємо. Смачного!