Великий піст не є частиною нас
Пісний борщ без м’яса – це відмінний варіант для тих, хто дотримується релігійних правил або в принципі не вживає м’ясо, але не може собі відмовити у тарілочці ароматного та смачного супу. Дотримуючись всіх рекомендацій, у вас вийде практично класичний борщ, який мало чим відрізнятиметься за смаком.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Капуста – 500 гр.
- Картопля – 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Кубик бульйонний – 3 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Вода – 2 л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 щіпка,
Процес приготування:
Крок 1. На одній сковороді, на 1-2 столових ложках олії обсмажуємо до м’якості натерту на тертці моркву і дрібні кубики цибулі.
Крок 2. На другій сковороді прогріваємо залишки рослинної олії і пасеруємо буряк, подрібнений за допомогою терки, додавши трохи цукрового піску для балансу смаку.
Крок 3. Білокачанну капусту шаткуємо і заливаємо водою, поміщаємо на помірний вогонь.
Крок 4. Через 10 хвилин кипіння капусти, закидаємо скибочки картоплі, варимо 10-15 хвилин.
Крок 5. Далі вводимо в суп обсмажені та підрум’янені овочі.
Крок 6. Додаємо буряки.
Крок 7. Слідом вводимо до складу лавровий лист, бульйонні кубики та сіль – перемішуємо.
Крок 8. Кип’ятимо суп ще 5 хвилин і вимикаємо нагрівання, даємо трохи настоятися під кришкою.
Крок 9. Не чекаючи остигання, сервіруємо першу страву і приступаємо до трапези. Смачного!