Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Великий піст не є частиною нас

Пісний борщ без м’яса – це відмінний варіант для тих, хто дотримується релігійних правил або в принципі не вживає м’ясо, але не може собі відмовити у тарілочці ароматного та смачного супу. Дотримуючись всіх рекомендацій, у вас вийде практично класичний борщ, який мало чим відрізнятиметься за смаком.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Кубик бульйонний – 3 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка,

Процес приготування:

Крок 1. На одній сковороді, на 1-2 столових ложках олії обсмажуємо до м’якості натерту на тертці моркву і дрібні кубики цибулі.

Крок 2. На другій сковороді прогріваємо залишки рослинної олії і пасеруємо буряк, подрібнений за допомогою терки, додавши трохи цукрового піску для балансу смаку.

Крок 3. Білокачанну капусту шаткуємо і заливаємо водою, поміщаємо на помірний вогонь.

Крок 4. Через 10 хвилин кипіння капусти, закидаємо скибочки картоплі, варимо 10-15 хвилин.

Крок 5. Далі вводимо в суп обсмажені та підрум’янені овочі.

Крок 6. Додаємо буряки.

Крок 7. Слідом вводимо до складу лавровий лист, бульйонні кубики та сіль – перемішуємо.

Крок 8. Кип’ятимо суп ще 5 хвилин і вимикаємо нагрівання, даємо трохи настоятися під кришкою.

Крок 9. Не чекаючи остигання, сервіруємо першу страву і приступаємо до трапези. Смачного!

Дивіться також:  Щі – 14 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху