Борщ в мультиварці – 7 рецептів приготування

Борщ – національна перша страва української кухні. Сучасні господині все частіше готують борщ в мультиварці. Диво-каструля дозволяє спокійно займатися своїми справами, лише сигнал пристрою сповістить, що все готово. Для приготування підійде будь-яка модель мультиварки.

Класичний борщ зі свининою в мультиварці

Щоб блюдо вийшло максимально наваристим і ситним, м’ясо краще брати на кістки.

Крім свинини (півкіло), буде використовуватися: 2 середніх буряків, 3 картоплини, 2 стиглих томатів, пара часникових зубков, 230 г капусти, сіль, ст. л. оцту і цукру.

  • Свинина миється, злегка підсушується рушником з паперу, укладається в чашу печі і заливається водою. У програмі «М’ясо на кості» або «Гасіння» бульйон буде варитися близько години.
  • Всі овочі ретельно миються і чистяться. Буряк крупно треться, цибуля, часник, картопля і томати ріжуться кубиками, а капуста дрібно шинкуется.
  • Готовий бульйон проціджують і повертається в ємність разом з шматочками м’яса, зрізаними з кістки.
  • В рідину відправляються всі підготовлені овочі та сіль. За смаком можна злегка підсолодити блюдо.
  • Далі в програмі «Суп» готується 35-45 хвилин.

Подається борщ з домашньою сметаною.

Щоб зробити борщ яскравіше, додайте в нього буряковий настій. Для цього нарізану буряк залийте склянкою гарячого бульйону, додайте чайну ложку оцту і доведіть до кипіння.

Рецепт приготування з куркою

Менш наваристим, але смачним перше блюдо вийде і з курятиною. Можна використовувати будь-які частини птиці (450 г). Також береться: по 1 шт. цибулі, моркви і солодкого перцю, 2 великі буряка, 340 г свіжої капусти, сіль, гранульований часник, 3 великі ложки томат-пасти.

  • Курка ріжеться невеликими шматочками. У програмі «Смаження» на будь-якому жирі готується 7-9 хвилин.
  • Всі овочі (крім буряків) миються і подрібнюються зручним способом, після чого додаються до м’яса і смажаться ще 10-12 хвилин.
  • Інгредієнти в чаші пристрою заливаються 2 літрами теплої води, змішаної з пастою.
  • Прилад перемикається в режим «Гасіння». Борщ в мультиварці з куркою буде готуватися 45 хвилин.
  • Буряк натирається на крупній тертці і гаситься з невеликою кількістю рослинної олії на звичайній сковороді 6-8 хвилин.
  • Приблизно за 10 хвилин до готовності суп солиться, в нього додається буряк і гранульований часник.
Дивіться також:  Суп з фрикадельками і вермішеллю – 5 рецептів приготування

Подається гарячим з меленим чорним перцем.

Зручність мультиварки в тому, що в неї можна закладати всі компоненти одночасно. Головне вибрати потрібний режим.

З квашеної капусти

Кисла капуста, що використовується замість свіжого овоча. Такий варіант борщу обов’язково варто спробувати приготувати кожної господині.

Крім 370 г квашеної капусти, потрібно взяти: 750 г свинячих реберець, корінець петрушки, 2 буряків, по 1 шт. цибулі та моркви, 3 великі ложки томат-пасти без добавок, 2 середніх бульби картоплі, 2,5 л води, сіль, малий. л. цукрового піску і столового оцту.

  • Реберця добре обсмажують з усіх боків у програмі «Випічка» на будь-якому жирі.
  • Морква, цибуля і корінець петрушки дрібно ріжуться.
  • Овочі додаються до м’яса, після чого інгредієнти готуються разом 10-12 хвилин.
  • Буряк чиститься і треться на тертці з середніми поділками. Вона також відправляється в чашу пристрою разом з оцтом і цукром. Гасіння триває ще 5-7 хвилин.
  • Залишилося додати кубики картоплі, томат-пасту і дрібно нарізану квашену капусту.
  • Всі компоненти подсаливаются і заливаються водою.
  • У програмі «Суп» страва готується 120-140 хвилин.

Якщо у господині є час, то варто залишити блюдо потомитися на підігріві ще годину.

Пісний борщ в мультиварці

Суп без м’яса теж може бути смачним і поживним. Особливо, якщо правильно його приготувати. Для цього використовуються наступні інгредієнти: велика буряк, морква, 1 літр питної води, ріпчаста луковичка, сіль, 3 бульби картоплі, 220 г свіжої капусти, солодкий болгарський перчик, ароматні трави.

  • Капуста дрібно шинкуется, цибулю подрібнюється кубиками, морква – треться на крупну тертку. Всі підготовлені овочі викладаються в чашу мультиварки. До них додається трохи води і неароматного олії. Інгредієнти готуються у програмі «Овочі» або «Гасіння» близько півгодини.
  • Далі в чашу мультиварки закладаються кубики картоплі і тонкі смужки солодкого перчика. Майбутній суп солиться і посипається обраними спеціями.
  • 70 хвилин вариться в режимі «Суп».
Дивіться також:  Рецепт фруктово-ягідного сирного десерту

Подається страва зі свіжим домашнім хлібом.

З додаванням квасолі

Квасоля відмінно заміняє в обговорюваному супі картоплю.

Крім 1 ст. цього консервованого червоного продукту, береться: 2 буряків, сіль, морква, 3 великі ложки томатної пасти, цибулина, велика жменю рубаної капусти, по 1 великій ложці столового оцту і цукру, 1,5 л. води.

Приготувати борщ за таким рецептом в мультиварці вдасться дуже швидко.

  • Всі овочі, крім буряків, миються, чистяться і укладаються в ємність печі.
  • Зверху висипається консервована квасоля разом з рідиною з банки.
  • Додається томат-паста, цукор, сіль і оцет.
  • Очищена буряк ріжуть на кілька частин і вкладається в спеціальну підставку — контейнер для готування на пару.
  • У програмі «Гасіння» вариться страва 45 хвилин.
  • Далі буряки треться на тертці, відправляється в борщ, і ще 15 хвилин витримується на підігріві.

Такий варіант борщу смачно подавати навіть в холодному вигляді.

З яловичиною

Щоб зробити смак страви максимально насиченим, краще вибрати м’ясо на кістці.

Крім яловичини (220 г), потрібно підготувати: помідор, моркву, солодкий перчик, буряк, цибулю – по 1 шт., 150 г свіжої капусти, сіль, 3 часникові часточки.

  • Всі овочі, крім капусти, миються, довільно подрібнюються і в програмі «Смаження» 5-7 хвилин готуються на будь-якому жирі. Часник краще всього пропустити через прес.
  • Разом з шматочками м’яса складові смажаться ще 12 хвилин при постійному помішуванні.
  • Залишилося вилити в ємність пристрою 2,5 л води, додати шинковану капусту, сіль і готувати страву близько години у програмі «Суп».

Перед подачею на стіл в кожну тарілку насипати подрібнений свіжий кріп.

Червоний борщ в мультиварці

Обов’язковими складовими такого варіанту борщу стане не тільки буряк, але також помідори і томатна паста. Всі овочі беруться за 2 шт: морква, буряк, цибуля, картопля. Крім того, використовується: 3 великі ложки томат-пасти, шматочок вершкового масла, сіль, пів капусти, щіпка овочевої приправи.

Дивіться також:  Суп з домашньою локшиною – 15 рецептів приготування

  • Овочі, крім буряків, довільно нарізати і укладаються в чашу електричної каструлі.
  • Компоненти заливаються 3 л води. Буряк відправляється в ємність цілком.
  • Маса солиться, посипається приправою. Готується страва 25 хв. в програмі «Суп».
  • Буряк крупно треться, змішується з томатною пастою, розтопленим вершковим маслом і повертається в борщ.
  • Суп вариться ще 12 хвилин.

Перед подачею до столу борщ повинен добре настоятися.

Деякі господині картоплю варять цілком, а в кінці витягують, мнуть його ложкою і повертають в борщ.

Прокрутка до верху