Борщ з пампушками, який є одним з найулюбленіших перших страв у багатьох сім’ях, підкорює яскравістю смаку, кольору і аромату. Апетитний суп, приготовлений у традиціях української кухні, – страва для справжніх гурманів.
Як приготувати пампушки для борщу
Пампушки з часником до борщу – невід’ємна складова першого страви української кухні, відрізняється легкістю і неповторним ароматом. Щоб приготувати пишну випічку будуть потрібні:
- 400 г борошна;
- стопка рослинного масла;
- пакетик сухих дріжджів;
- 5 г цукрового піску;
- стільки ж солі;
- головка часнику;
- 250 мл води;
- яйце;
- трохи зелені.
Спосіб приготування:
- В злегка підігрітій воді розчиняються цукровий пісок, сіль і дріжджі.
- Додається половина олії, і всипається борошно.
- Замішують м’яке тісто, яке скочується в кулю.
- Через 1 годину тісто поділяється на шматочки, з яких формуються кульки розміром з куряче яйце.
- Вироби викладають на деко.
- Через півгодини пампушки змащуються жовтком і відправляються на 25 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
- З решти масла і товченого часнику готується заправка, якій присмачуються пампушки після випікання.
- Подаються вироби до борщу через 15 хвилин, протягом яких вони перебувають під рушником.
Справжній український борщ з пампушками
Складаючи повсякденне меню, кожна господиня хоче, щоб в нього входила сама смачна і корисна їжа.
Український борщ – саме таке блюдо.
Для його приготування потрібні:
- ½ Кг яловичини на кістці;
- стільки ж капусти;
- 3 л води;
- морквина;
- цибулина;
- помідор;
- 3 картопляні бульби;
- 1 буряк;
- по шматочку сала й масла;
- 30 мл томатної пасти;
- аналогічну кількість рослинного масла;
- 15 мл оцту;
- 30 г цукрового піску;
- ½ Головки часнику;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування:
- З м’яса готується міцний бульйон.
- Коренеплоди і капуста нарізати тоненькою соломкою.
- Картопля ріжеться кубиками, які відправляються в бульйон.
- Далі в каструлю викладається капустяна соломка.
- Буряк обсмажується на сковороді з вершковим маслом, оцтом і пастою.
- Коли буряк потомитися 5 хвилин, окремо обсмажуються подрібнену цибулю, морквяна стружка і кубики томату.
- З сала готуються шматочки, які також злегка обсмажують.
- Коли картопля з капустою будуть практично готові, в бульйон відправляються подрібнене м’ясо і вся зажарка, включаючи сало.
- Після закипання в борщ відправляються подрібнений часник і спеції, після чого страва настоюється півгодини під кришкою.
Окремо подаються пампушки, приготовані за першим рецептом.
Готуємо в мультиварці
Смачне наваристое перше страву можна приготувати в мультиварці з:
- 800 г м’якоті;
- ½ Кг картоплі;
- морквини;
- цибулини;
- буряків невеликого розміру;
- 200 г капусти;
- стопки рослинного масла;
- 15 мл лимонного соку;
- такої ж кількості томатної пасти;
- 2 л води;
- 15 г цукрового піску;
- лаврового листа, спецій і солі.
Етапи підготовки:
- М’ясо нарізати порційними шматочками.
- Капуста шинкуется.
- Коренеплоди ріжуться соломкою, картоплю і цибулю – кубиками.
- На режимі «Смаження» обсмажують цибулю і коріння з додаванням лимонного соку і томатної пасти.
- На заправку викладаються м’ясо, картопля, капуста, після чого все заливається водою, солиться, приправляється.
- Готується страва на режимі «Суп» 50 хвилин.
З часниковими пампушками
Приготування смачного борщу – це справжнє мистецтво.
Щоб створити кулінарний шедевр будуть потрібні:
- 1 кг м’яса (яловичина і свинина);
- вдвічі менше капусти;
- цибулина;
- 2 невеликих буряка;
- 2 морквини;
- 4 картопляні бульби;
- 1 шт. солодкого перцю;
- 2 помідори;
- ½ Головки часнику;
- спеції, сіль, зелень і соняшникову олію.
Покрокова інструкція:
- Готується бульйон, який проціджується, а м’ясо ріжеться шматочками.
- Цибулю і моркву нарізати кубиками, які пассеруются на олії.
- Бурякові брусочки тушкуються 5 хвилин під кришкою.
- Перець і томати обливають, ошкурювати і ріжуться разом з картоплею кубиками.
- Зажарка з буряком, перець і томати відправляються в киплячий бульйон.
- Через 10 хвилин викладаються картопля і капуста.
- Борщу солиться, приправляється і вариться близько 20-25 хвилин, після чого у нього викладається подрібнений часник і м’ясні кубики.
- До борщу подаються ароматні часникові пампушки.
Пісний борщ з грибами і чорносливом
Якщо в холодильнику не знайшлося м’ясного шматочки, але хочеться на обід здивувати домочадців ароматним першою стравою, варто скористатися рецептом пісного борщу, який готується з:
- 350 г свіжої капусти;
- в 2 рази меншої кількості грибів;
- 30 г квашеної капусти;
- ½ Буряків;
- морквини;
- цибулини;
- помідори;
- 20 мл томатної пасти;
- 2 бульб картоплі;
- ¼ Болгарського перцю;
- стопки рослинного масла;
- 1,5 л води;
- цукру, солі, спецій і зелені.
Етапи створення:
- Всі овочі подрібнюються на свій розсуд.
- У киплячу воду кладуть картоплю, ⅓ цибулі, ⅓ частина масла.
- Після повторного закипання в каструлю відправляється буряк.
- З решти цибулі, моркви, кропу, томатної пасти, розведеної в 100 мл води, квашеної капусти, цукру і спецій готується густа заправка, яка викладається в картопляний бульйон разом з капустою, перцем і грибами.
- Через 5 хвилин приправлений борщ подається до столу.
З квашеною капустою
Цікава варіація рецепта, для виконання якої необхідні:
- 300 г свинини;
- 500 г квашеної капусти;
- 3 л води;
- маленька морквина;
- невелика цибулина;
- 3 картопляні бульби;
- шматочок вершкового масла;
- корінь і зелень петрушки;
- 50 г борошна;
- 100 г сала;
- 250 р сметани;
- головка часнику;
- сіль і спеції.
Спосіб створення:
- З нарізаного шматочками м’яса готується бульйон.
- Подрібнена капуста тушкується.
- Подрібнену цибулю і коріння страхуються на сковороді, куди вливається трохи бульйону з розведеною в ньому борошном.
- У киплячий бульйон кладуть картоплю, заправка, капуста, розтерте сало з часником, зелень петрушки, сіль і спеції, а потім перше блюдо вариться до готового стану.
- При подачі борщ заправляється сметаною.
Рецепт з квасолею
Борщ з квасолею – перше блюдо, яке прекрасно різноманітить пісне меню в період дієти або Великого посту. Знадобляться:
- 1,5 л води;
- 1 банку консервованої білої квасолі;
- 400 г буряків;
- 2 картопляні бульби;
- морквина;
- цибулина;
- головка часнику;
- пучок кропу;
- по 30 мл томатної пасти і лимонного соку;
- 10 г цукрового піску;
- сіль і спеції.
Основні кроки приготування:
- Буряк відварюється, треться, а потім взбрызгивается соком лимона.
- Подрібнені цибулю і моркву обсмажуються до м’якості інгредієнтів.
- Зажарка заправляється томатною пастою, розведеного в 50 мл води.
- У блендері змішуються цукор, сіль, зелень і часник.
- У киплячу воду викладаються картопляні бруски, до яких через 10 хвилин додаються заправка, буряк і квасоля.
- Через 15 хвилин борщ отставляется з плити.
На яловичому бульйоні
Смачний борщ на яловичому бульйоні виходить з:
- 500 г яловичини на кістці;
- 1 буряків;
- 200 г капусти;
- 5 картопляних бульб;
- цибулини;
- 2 морквин;
- ½ Головки часнику;
- стопки рослинного масла;
- солі та зелені.
При підготовці:
- Бульйон з яловичини на кістці готується 90 хвилин.
- Коли бульйон буде готовий, у нього надсилаються картопляні бруски та капустяна стружка.
- З цибулевих кубиків, натертих коренеплодів, пластинок часнику і рослинного масла робиться зажарка, яка відправляється в борщ до майже готовим овочів.
- Борщ солиться, приправляється і настоюється під кришкою хвилин 20.
Отже, борщ з часниковими пампушками – дуже смачне і ароматне перше блюдо, яке варто спробувати хоча б раз у житті.