Класичний рецепт брауні в духовці
Познайомимося з базовим варіантом. Інгредієнти: 2 плитки темного гіркого шоколаду, 135 г борошна найвищого гатунку, 190 г слив. масла, стільки ж цукрового піску, 3 яйця.
- На водяній бані розтоплюється шоколад, поламаний на шматочки. Треба пам’ятати, що при попаданні в ємність навіть мінімальної кількості води продукт згорнеться. Не можна накривати растапливающийся шоколад.
- Далі в ємність відправляються і шматочки вершкового масла.
- Коли інгредієнти на водяній бані перетворяться в єдину масу, можна засипати до них пісок. Лопаткою продукти помішуються до повного розчинення цукрових крупинок. Всі ці дії, як і раніше здійснюються на водяній бані.
- Миска знімається з водяної бані. Її вміст має злегка охолонути. Хвилин через 6 – 7 можна по одному віночком вмішувати в масу сирі яйця.
- Вийде однорідна гладка і блискуча суміш.
- У миску саме через дрібне сито борошно просіюється. Після чергового перемішування в масі не повинно залишитися навіть самих маленьких грудочок. Інакше вони зіпсують структуру майбутнього тістечка.
- Квадратна форма застеляється пергаментом. Тісто виливається.
Класичний брауні запікається 30 – 35 хвилин при 170 градусах. У серединці тест повинні бути вологим, але не рідким. Готовий десерт ріжеться на невеликі шматочки.