Десерт з кислою вишнею
Інгредієнти: по 60 г слив. масла кімнатної температури, борошна, цукру і мигдальних пелюсток, плитка гіркого шоколаду, 2 яйця, 2 ст. л. какао-порошку, 1 мал. л. розпушувача, 80 г свіжої або мороженої вишні, щіпка ваніліну і солі.
- Масло розтирається з піском. По одному до продуктів забиваються яйця.
- Окремо в мікрохвильовці розтоплюється шоколад.
- Суміші з попередніх кроків з’єднуються. До них висипається какао і добре просеянная борошно з розпушувачем. Додається сіль, ваніль.
- Вимішується гладке однорідне тісто.
- В останню чергу в нього висипається 2/3 мигдалевих пелюсток і вишеньки. Заморожені ягоди попередньо розморожуються, з них зливається виділилася вода.
- Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Зверху висипаються залишилися мигдальні пелюстки.
Брауні з вишнею відправляється в заздалегідь розігріту духовку на 25 хвилин. Десерт розрізається на невеликі шматочки і одразу подається до гарячого ароматного чаю.