Відоме всьому світу шоколадне ласощі «Брауні» народилося в Північній Америці. Його головна особливість – волога структура і насичений смак шоколаду. Більшості господинь подібне ласощі здається непосильним, і абсолютно марно! Адже навіть в мультиварці «Брауні» готується до банального просто.
Класичний рецепт
Якщо ви обожнюєте шоколад, то «Брауні» стане вашою улюбленою випічкою. Цей рецепт «прийшов» з Америки і відразу завоював серця багатьох шанувальників солодкий страв. Для рецепту не обов’язково використовувати конкретний вид шоколаду, беріть той, що найбільше любите.
Інгредієнти:
- плитка якісного (краще темного) шоколаду;
- 135 г в/з борошна;
- 175 р масла пожирніше;
- 170 г солодкого піску;
- три яйця.
Спосіб приготування:
- Першим ділом розпускаємо шоколадні шматочки з масляними на водяній бані. Як тільки інгредієнти розтануть, висипаємо до них підсолоджувач і витримуємо складу, поки солодкі гранули повністю розчиняться.
- Знімаємо з лазні миску з вмістом і даємо отриманої масі трохи охолонути. Потім вбиваємо по черзі яйця, додаємо борошно і замішуємо гладке, блискуче тісто.
- Відправляємо складу в чашу електроприладу, вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо таймер на 35 – 40 хвилин. Випічку важливо не перетримати. Ідеальний «Брауні» – це тягуча серединка з хрусткою скоринкою.
З вишнями і сиром
Сьогодні є різні варіанти приготування «Брауні». Наприклад, цікавий рецепт з додаванням сирного продукту і вишні. Сир зробить випічку більш ніжною, а червона ягода розбавить гіркий смак шоколаду.
Інгредієнти:
- 120 г шоколаду (горького);
- 110 р масла вершкового;
- 145 г солодкого піску;
- 135 г борошна;
- чотири яйця;
- 310 г сиру;
- 310 г вишні;
- ч. ложка розпушувача;
- ванілін.
Спосіб приготування:
- Як і в попередньому рецепті, насамперед розтоплюємо шоколад разом з маслом. Потім в шоколадну масу розбиваємо два яйця, засипаємо 50 г піску і ванілін. Перемішуємо.
- Борошно з’єднайте з розпушувачем і відправляємо до решти інгредієнтів.
- Залишилися яйця, пісок і сирний продукт збиваємо блендером. З вишні виймаємо кісточки.
- У чашу приладу кладемо частина шоколадного тіста, зверху розподіляємо сирну начинку, розкладаємо ягоди і заливаємо другою половиною тіста.
- Готуємо шоколадний «Брауні» в режимі «Випічка» 80 хвилин. Після звукового сигналу не поспішаємо відкривати кришку, даємо десерту півгодини на охолодження.
Для прикраси використовуємо солодку пудру або глазур.
Як приготувати без шоколаду
Якщо у вас в будинку немає шоколаду, але є какао, то і з його допомогою спекти в мультиварці смачний «Брауні» – справа однієї години. В якості прикраси можете використовувати глазур, також приготовану на основі ароматного порошку.
Інгредієнти:
- 120 р масла;
- два курячих яйця;
- 185 г солодкого піску;
- 95 г какао;
- підлогу ч. ложки розпушувача;
- 145 г борошна.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера вбиваємо яйця, насипаємо білий цукор і збиваємо складу до однорідності.
- Потім кладемо розм’якшене масло, вводимо борошно разом з розпушувачем і какао. Розмішуємо.
- У чашу виливаємо тісто і печемо десерт в режимі «Випічка» 40 хвилин.
- Якщо ви вирішили прикрасити ласощі глазур’ю, то у мисці змішайте 100 г солодкої пудри з трьома ложками какао, покладіть три ложки масла і ложку меду. Розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і полийте їм десерт.
Торт Брауні в мультиварці
Традиційно, «Брауні» – це шоколадні тістечка з вологою начинкою всередині. Але що заважає спекти з однойменною назвою торт? Випікати десерт будемо знову в мультиварці.
Інгредієнти:
- 85 г борошна;
- 350 г вершкового масла (200 г для крему);
- дві плитки темного шоколаду (одну для крему);
- два яйця;
- дві ложки солодкого піску;
- ч. ложка розпушувача;
- 265 мл вершків;
- 145 солодкої пудри.
Спосіб приготування:
- На водяній бані расплавим шматочки масла і шоколаду.
- Вбиваємо яйця, засипаємо цукор і вводимо борошно з розпушувачем, розмішуємо.
- Випікаємо корж в режимі «Випічка» 50 хвилин. Волога начинка нам не потрібна.
- Після звукового сигналу даємо десерту трохи охолонути під закритою кришкою.
- В цей час приготуємо крем. Для цього беремо 240 г шоколаду, розламуємо його на шматочки і складаємо в чашу. Вершки підігріваємо і заливаємо ними шоколад. Розмішуємо до повного розплавлення останнього і отриманої маси даємо час охолонути.
- Збиваємо масло з пудрою і з’єднуємо з шоколадно-вершковою масою. Ще раз обробляємо складу міксером і отримуємо крем.
- Корж розрізаємо навпіл, робимо прошарок з крему, поверхню і боки також обмазуємо кремовою масою. Прикрашаємо десерт стружкою шоколаду або кокоса.
Без додавання яєць
Смачне шоколадне ласощі можна приготувати не тільки без додавання шоколаду, але і без яєць. Такий рецепт особливо підходимо тим, хто дотримується посту.
Інгредієнти:
- 185 г борошна;
- 75 г какао;
- за ч. л. розпушувача і солі;
- по склянці води і олії;
- ч. ложка екстракту ванілі.
Спосіб приготування:
- Виливаємо В миску воду і масло, потім вводимо борошно з содою, какао, сіллю і екстрактом ванілі. Для різноманітності можна додати жменьку підсмажених подрібнених волоських горіхів.
- Наповнюємо тестом чашу приладу і готуємо десерт в режимі «Випічка» рівно годину.
З глазур’ю
Десерт «Брауні» незмінно асоціюється з шоколадом, але сьогодні є різні рецепти його приготування.
Одним з цікавих варіантів є «Брауні» з бананом в шоколадній глазурі.
Інгредієнти:
- 185 г борошна;
- три ложки какао;
- ложка крохмалю;
- 65 мл кефіру;
- 185 г солодкого піску;
- два білка;
- два стиглих банана;
- щіпка солі, ваніліну і соди.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера відправляємо банани, білки, кисломолочний напій і солодкий пісок. Все добре збиваємо.
- В отриману масу висипаємо всі сухі компоненти і розмішуємо їх. Отримане тісто кладемо в чашу приладу і готуємо в режимі «Випічка» 1 годину 20 хвилин. Після звукового сигналу випічку потрібно буде перевернути і встановити таймер ще на півгодини.
- Для глазурі в сотейнику перемішуємо дві ложки молока і вершкового масла, ложку какао і півсклянки цукру. Варимо глазур на малому вогні, поки вона не стане гладкою.
- Як тільки «Брауні» злегка охолоне, беремо зубочистку, в кількох місцях робимо проколи, після чого поливаємо десерт глазур’ю.
Брауні в мультиварці на пару
Це ласощі на пару будемо готувати в окремих формах. Виходять дуже смачні і красиві кекси. Готову випічку також можна полити глазур’ю або використовувати інші інгредієнти для її прикраси.
Інгредієнти:
- по 175 г гіркого шоколаду і масла;
- по склянці борошна і солодкого піску;
- ложка какао;
- ч. ложка розпушувача.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтоплюємо шоколад разом з шматочками масла. Яйця збиваємо з солодкими гранулами до пишної піни.
- Як тільки шоколадна маса охолоне, з’єднуємо її зі збитими яйцями.
- Додаємо борошно з розпушувачем, розмішуємо.
- Беремо силіконові формочки, наповнюємо їх тестом. У чашу наливаємо воду і встановлюємо корзину, в яку ставимо заготовки. Вибираємо програму «На пару» і готуємо десерт півгодини.
Приготувати «Брауні» можна у будь мультиварці, головне, враховувати особливості приладу при встановленні часу приготування. Від цього залежить кінцевий результат – небудь вийде справжній «Брауні», або звичайний, але теж смачний, шоколадний пиріг.