Капуста не тільки корисний овоч, але ще і смачна, якщо її правильно приготувати. Наприклад, можна зробити брокколі в клярі, використовуючи різні інгредієнти і способи теплової обробки.
Броколі в клярі – класичний рецепт
Необхідні продукти:
- 150 грам борошна;
- качан брокколі;
- два яйця;
- ложечка цукру;
- дві ложки оливкової олії;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- Для початку приготуйте капусту, її необхідно промити, розділити на суцвіття і відварити в киплячій воді з сіллю не більше п’яти хвилин.
- З решти інгредієнтів приготуйте паніровку – просто змішайте їх між собою. Повинна вийти консистенція сметани.
- Відварені частини брокколі спочатку помістіть в цю суміш, а потім викладіть на прогріту сковороду з рослинним маслом. Причому його повинно бути досить багато, щоб капуста рівномірно присмажився. Тримайте до утворення рум’яного кольору і діставайте.
Готуємо кефирном клярі на сковороді
Капуста броколі в клярі на сковороді – популярний рецепт. Використовувати можна різні продукти для панірування, але давайте спробуємо зробити з кефіром.
Необхідні інгредієнти:
- за 60 мілілітрів води і кефіру;
- спеції за смаком;
- один качан брокколі;
- близько 100 грам борошна.
Процес приготування:
- Капусту ділимо на суцвіття і ставимо варитися в підсоленій воді. Знадобиться приблизно 5-7 хвилин після того як вода закипить.
- Поки йде процес змішуємо воду і кефір, акуратно додаємо борошно, продовжуючи заважати масу, щоб вона вийшла однорідною. Приправляємо спеціями, наприклад, сіллю, чорним перцем і куркумою.
- Готову брокколі опускаємо в паніровку і смажимо приблизно по хвилині з кожної сторони на розігрітому рослинному маслі.
Оригінальний варіант в пиві
Необхідні продукти:
- два яйця;
- стакан світлого пива;
- приправи на свій смак;
- склянка борошна;
- маленька ложечка цукру;
- невеликий качан брокколі.
Процес приготування:
- Ставимо воду, чекаємо кипіння, опускаємо туди розібрану на частини брокколі, підсолюємо і варимо приблизно шість хвилин.
- Жовті частини яєць змішуємо з цукром, спеціями, борошном і пивом.
- Білки ретельно перебиваємо за допомогою міксера і теж додаємо до паніровці.
- В отриману масу опускаємо відварену капусту і смажимо її в олії, поки вона не стане красивого золотистого кольору.
Броколі в клярі в мультиварці
Необхідні продукти:
- 100 мілілітрів молока;
- качан брокколі;
- спеції на свій смак;
- 0,15 кг борошна;
- два яйця;
- дві великі ложки оливкової олії.
Процес приготування:
- Підготуйте капусту: промийте, розділіть на суцвіття, викладіть на спеціальний піднос для готування на пару. Влийте в миску склянку воду і увімкніть режим Варіння на пару» на 20 хвилин.
- Інші інгредієнти зі списку змішуємо до однорідної консистенції – це буде кляром.
- Розм’якшену капусту опускаємо в приготовану масу і викладаємо в каструлю з розігрітим маслом і включену на програму «Смаження». Готуємо, поки капуста не придбає рум’яний колір.
Як приготувати страву в духовці
Броколі в клярі в духовці – більш дієтичний варіант, оскільки не доведеться використовувати так багато рослинної олії.
Необхідні продукти:
- велика ложка молока;
- стакан панірувальних сухарів;
- качан брокколі;
- ложка борошна;
- спеції на свій смак;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Для початку обробити капусту, її необхідно промити, прибрати тверді частини і розібрати на невеликі суцвіття.
- Візьміть дві невеликі ємності, в одну помістіть панірувальні сухарі спеції, а в іншу – молоко, вміст яйця, сіль і борошно. Добре все перемішайте.
- Підготовлені частини капусти спочатку опустіть у рідку масу, а потім в паніровку і викладіть на деко на деякій відстані один від одного. Запікайте близько 15 хвилин на 180 градусах.
Брокколі заморожена в клярі
Якщо у вас не знайшлося свіжого овоча, але дуже вже захотілося капусти, то спробуйте приготувати заморожену брокколі.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- приблизно 400 грам замороженої капусти;
- дві ложки майонезу або сметани;
- спеції за смаком;
- чотири ложки борошна.
Процес приготування:
- Брокколі спочатку необхідно розморозити, присипати спеціями, сіллю, перцем.
- Із зазначених у списку інгредієнтів приготувати кляр, просто змішавши їх.
- Частини капусти опустити в отриману суміш і обсмажити на сковороді в гарячому маслі або у фритюрниці до золотистого кольору.
Рада. Приготуйте домашній майонезний соус на основі молока і соняшникової олії з додаванням лимонного соку, гірчиці і спецій.
Рецепт в часниковому клярі
Необхідні продукти:
- три ложки сметани:
- склянка борошна;
- 4 яйця;
- три зубчики часнику;
- качан брокколі;
- близько 100 грам сиру;
- ложечка розпушувача і приправи за смаком.
Процес приготування:
- Почнемо з приготування пікантного кляру. Для цього змішуємо яйця зі сметаною, ретельно збиваємо, додаємо подрібнений будь-яким способом часник, а потім борошно з розпушувачем і все перемішуємо до утворення однорідної консистенції.
- Засипаємо вибрані спеції і ще можна додати свіжої зелені.
- Капусту по цьому рецепту заздалегідь відварювати не потрібно, просто розбираємо на суцвіття, добре опускаємо їх у клярі і смажимо в гарячому маслі, поки не утвориться рум’яний колір. А подаємо разом з тертим сиром, так щоб на гарячій капусті він розплавився.
Темпура з капусти
Необхідні продукти:
- склянка борошна;
- 0,4 кг брокколі;
- каррі, паприка, червоний і чорний перець – по щіпці;
- ложечка розпушувача;
- склянку газованої води;
- половина склянки кукурудзяного борошна.
Процес приготування:
- Обидва види борошна з’єднуємо, перемішуємо, потім додаємо до них всі зазначені спеції і сіль, а також розпушувач.
- У цю суміш вливаємо мінеральну воду, яка обов’язково повинна бути холодною і газованої. Ретельно розмішуємо, але не збиваємо і отримуємо густу масу.
- Капусту розбираємо на невеликі частини, кожну опускаємо в отриманий кляр і доводимо до готового стану в достатній кількості масла на гарячій поверхні при цьому, не забуваючи повертати броколі для рівномірного обсмажування.