Броколі в клярі – 8 рецептів приготування

Капуста не тільки корисний овоч, але ще і смачна, якщо її правильно приготувати. Наприклад, можна зробити брокколі в клярі, використовуючи різні інгредієнти і способи теплової обробки.

Броколі в клярі – класичний рецепт

Необхідні продукти:

  • 150 грам борошна;
  • качан брокколі;
  • два яйця;
  • ложечка цукру;
  • дві ложки оливкової олії;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку приготуйте капусту, її необхідно промити, розділити на суцвіття і відварити в киплячій воді з сіллю не більше п’яти хвилин.
  • З решти інгредієнтів приготуйте паніровку – просто змішайте їх між собою. Повинна вийти консистенція сметани.
  • Відварені частини брокколі спочатку помістіть в цю суміш, а потім викладіть на прогріту сковороду з рослинним маслом. Причому його повинно бути досить багато, щоб капуста рівномірно присмажився. Тримайте до утворення рум’яного кольору і діставайте.

Готуємо кефирном клярі на сковороді

Капуста броколі в клярі на сковороді – популярний рецепт. Використовувати можна різні продукти для панірування, але давайте спробуємо зробити з кефіром.

Необхідні інгредієнти:

  • за 60 мілілітрів води і кефіру;
  • спеції за смаком;
  • один качан брокколі;
  • близько 100 грам борошна.

Процес приготування:

  • Капусту ділимо на суцвіття і ставимо варитися в підсоленій воді. Знадобиться приблизно 5-7 хвилин після того як вода закипить.
  • Поки йде процес змішуємо воду і кефір, акуратно додаємо борошно, продовжуючи заважати масу, щоб вона вийшла однорідною. Приправляємо спеціями, наприклад, сіллю, чорним перцем і куркумою.
  • Готову брокколі опускаємо в паніровку і смажимо приблизно по хвилині з кожної сторони на розігрітому рослинному маслі.

Оригінальний варіант в пиві

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • стакан світлого пива;
  • приправи на свій смак;
  • склянка борошна;
  • маленька ложечка цукру;
  • невеликий качан брокколі.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці – 10 рецептів смачного приготування

Процес приготування:

  • Ставимо воду, чекаємо кипіння, опускаємо туди розібрану на частини брокколі, підсолюємо і варимо приблизно шість хвилин.
  • Жовті частини яєць змішуємо з цукром, спеціями, борошном і пивом.
  • Білки ретельно перебиваємо за допомогою міксера і теж додаємо до паніровці.
  • В отриману масу опускаємо відварену капусту і смажимо її в олії, поки вона не стане красивого золотистого кольору.

Броколі в клярі в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 100 мілілітрів молока;
  • качан брокколі;
  • спеції на свій смак;
  • 0,15 кг борошна;
  • два яйця;
  • дві великі ложки оливкової олії.

Процес приготування:

  • Підготуйте капусту: промийте, розділіть на суцвіття, викладіть на спеціальний піднос для готування на пару. Влийте в миску склянку воду і увімкніть режим Варіння на пару» на 20 хвилин.
  • Інші інгредієнти зі списку змішуємо до однорідної консистенції – це буде кляром.
  • Розм’якшену капусту опускаємо в приготовану масу і викладаємо в каструлю з розігрітим маслом і включену на програму «Смаження». Готуємо, поки капуста не придбає рум’яний колір.

Як приготувати страву в духовці

Броколі в клярі в духовці – більш дієтичний варіант, оскільки не доведеться використовувати так багато рослинної олії.

Необхідні продукти:

  • велика ложка молока;
  • стакан панірувальних сухарів;
  • качан брокколі;
  • ложка борошна;
  • спеції на свій смак;
  • одне яйце.

Процес приготування:

  • Для початку обробити капусту, її необхідно промити, прибрати тверді частини і розібрати на невеликі суцвіття.
  • Візьміть дві невеликі ємності, в одну помістіть панірувальні сухарі спеції, а в іншу – молоко, вміст яйця, сіль і борошно. Добре все перемішайте.
  • Підготовлені частини капусти спочатку опустіть у рідку масу, а потім в паніровку і викладіть на деко на деякій відстані один від одного. Запікайте близько 15 хвилин на 180 градусах.
Дивіться також:  Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

Брокколі заморожена в клярі

Якщо у вас не знайшлося свіжого овоча, але дуже вже захотілося капусти, то спробуйте приготувати заморожену брокколі.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • приблизно 400 грам замороженої капусти;
  • дві ложки майонезу або сметани;
  • спеції за смаком;
  • чотири ложки борошна.

Процес приготування:

  • Брокколі спочатку необхідно розморозити, присипати спеціями, сіллю, перцем.
  • Із зазначених у списку інгредієнтів приготувати кляр, просто змішавши їх.
  • Частини капусти опустити в отриману суміш і обсмажити на сковороді в гарячому маслі або у фритюрниці до золотистого кольору.

Рада. Приготуйте домашній майонезний соус на основі молока і соняшникової олії з додаванням лимонного соку, гірчиці і спецій.

Рецепт в часниковому клярі

Необхідні продукти:

  • три ложки сметани:
  • склянка борошна;
  • 4 яйця;
  • три зубчики часнику;
  • качан брокколі;
  • близько 100 грам сиру;
  • ложечка розпушувача і приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Почнемо з приготування пікантного кляру. Для цього змішуємо яйця зі сметаною, ретельно збиваємо, додаємо подрібнений будь-яким способом часник, а потім борошно з розпушувачем і все перемішуємо до утворення однорідної консистенції.
  • Засипаємо вибрані спеції і ще можна додати свіжої зелені.
  • Капусту по цьому рецепту заздалегідь відварювати не потрібно, просто розбираємо на суцвіття, добре опускаємо їх у клярі і смажимо в гарячому маслі, поки не утвориться рум’яний колір. А подаємо разом з тертим сиром, так щоб на гарячій капусті він розплавився.

Темпура з капусти

Необхідні продукти:

  • склянка борошна;
  • 0,4 кг брокколі;
  • каррі, паприка, червоний і чорний перець – по щіпці;
  • ложечка розпушувача;
  • склянку газованої води;
  • половина склянки кукурудзяного борошна.

Процес приготування:

  • Обидва види борошна з’єднуємо, перемішуємо, потім додаємо до них всі зазначені спеції і сіль, а також розпушувач.
  • У цю суміш вливаємо мінеральну воду, яка обов’язково повинна бути холодною і газованої. Ретельно розмішуємо, але не збиваємо і отримуємо густу масу.
  • Капусту розбираємо на невеликі частини, кожну опускаємо в отриманий кляр і доводимо до готового стану в достатній кількості масла на гарячій поверхні при цьому, не забуваючи повертати броколі для рівномірного обсмажування.
Дивіться також:  Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів

Прокрутка до верху