Дорогі господині раджу вам цікавий рецепт брусничного соусу. Ця ягода дуже корисна. У ній міститься величезний обсяг вітамінів і корисних кислот. Сама по собі ягода горьковата на смак, і просто так ви її не зможете з’їсти. Саме тому кулінари придумали, як об’єднати користь брусниці і зробити її смачною створивши цей чудовий соус. Він виходить дуже красивим і буде чудовою прикрасою для будь-якої страви.
Ідеально брусничний соус підходить до м’яса. Але це не є обов’язковим, він добре буде поєднуватися в страви з курки. Я подаю з таким соусом курячі котлетки, рулетики і навіть просто до звичайної смаженої курки. Соус надає нові нотки будь-якої страви і облагороджує його. Також цікаві смакові нотки брусничний соус надає десертів. Наприклад, можна помазати соусом підсмажені тости смачний, миттєвий і цілюще сніданок готовий. Обов’язково спробуйте полити соусом морозиво, млинці, додавати в кашу, сир і незвичайне ласощі виходить без особливих зусиль. Якщо ви хочете виготовити з брусниці соус для м’яса на зиму, тоді підвищуйте обсяг продуктів в два рази і у вас вийде більше соусу.
Брусничний соус до м’яса
Час виготовлення: 30 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.
Для соусу потрібно:
- Брусниця – 300 р.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Цукру – 300 р.
- Кориця – 1 ч. л.
- Гвоздичка – 4 шт.
- Апельсинчик – 1 шт.
- Перчик запашний – 4 горошини
Як приготувати брусничний соус, покроковий рецепт