Салат з булгуром
Салати з булгуром відрізняються пікантністю і вишуканість. Їх можна подавати як самостійні страви, так і як гарніри до м’яса.
Для приготування холодного салату потрібно 2 томата, 1 стакан відвареного булгуру, 2 огірка, кінза, зелена цибуля і перець чилі. Овочі нарізати кубиками, зелень подрібнюється ножем. Всі інгредієнти змішуються з відвареної кашею.
Далі потрібно приготувати заправку для салату з 1 зубчики часнику, 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзаміку і 2 ст. л. соєвого соусу. Всі інгредієнти змішують до однорідності. Заправкою салат заправляється. Любителям гострих страв рекомендується в салат додавати перець чилі в невеликих кількостях.
Теплі салати з булгуром користуються попитом на сході. Вони відмінно вгамовують голод і подаються в якості самостійних страв.
Для приготування теплого салату знадобиться: 1 солодкий перець, 1 кабачок, 1 баклажан, соняшникова олія, 1 склянку крупи, петрушка, 1 цибуля шалот, сіль і перець за смаком.
Спочатку потрібно перець запекти в духовій шафі у фользі протягом півгодини. Після запікання з овоча знімається шкура, і він ріжеться кубиками. Кабачок і баклажан очистити, нарізати кубиками, посолити для запобігання появи гіркоти.
Овочі обсмажити на попередньо розігрітій сковорідці з маслом до готовності. Булгур зварити і змішати з запеченим перцем і обсмаженими овочами. У кінці салат додається подрібнена зелень і дрібно нарізану цибулю шалот. Приправити за смаком сіллю і чорним перцем.
Додавати в салат рослинна олія не рекомендується, так як страва вийде дуже жирним.