Готуємо гарнір в мультиварці
Булгур можна готувати як на плиті в каструлі, так і в мультиварці. При приготуванні гарніру в мультиварці спочатку вершкове масло розтоплюється в чаші на режимі «смаження», потім в неї викладається крупа, заливається водою і виставляється режим «каша або гасіння».
При варінні в мультиварці варто дотримуватися пропорцію 1:2. На одну частину крупи береться дві частини води.
Суп з булгуром
Для приготування супу з булгуром знадобляться такі інгредієнти, як:
- Крупа – 200 р.
- Куряче філе – 200 р.
- Грудинка копчена – 50 р.
- Зелена цибуля – 3 пера.
- Кріп – 3 гілочки.
- Цибуля шалот – 3 головки.
- Морква – 1 шт.
- Пастернак – половина кореня.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сумах мелений – 1 ст. л.
- Вершкове масло – 40 р.
- Сіль за смаком.
Приготування:
- На основі курячого філе, кропу і зеленої цибулі відварюється бульйон.
- В окремій ємності на розтопленому вершковому маслі (взяти 20 г) прожарюється крупа з сумішшю всіх приправ. Потім булгур заливається бульйоном і відварюється до напівготовності.
- На що залишився вершковому маслі обсмажується корінь пастернаку, моркву і цибулю, нарізані соломкою. Овочі додаються в бульйон.
- Дістати з каструлі відварне куряче філе, порізати його разом з копченою грудкою квадратиками. Приправити сушеним часником і прожарити на сухій сковороді протягом 3-5 хвилин.
- Бульйон з булгуром розливають у тарілки, зверху викласти м’ясо і посипається зеленню.
Варто враховувати, що залишати такий суп на тривалий час не можна. Крупа дуже швидко вбирає рідину, тому через 5-6 годин такий суп може просто перетворитися на кашу. Рекомендується дане блюдо вживати відразу ж після приготування.