Булгур – 7 рецептів приготування

Готуємо гарнір в мультиварці

Булгур можна готувати як на плиті в каструлі, так і в мультиварці. При приготуванні гарніру в мультиварці спочатку вершкове масло розтоплюється в чаші на режимі «смаження», потім в неї викладається крупа, заливається водою і виставляється режим «каша або гасіння».

При варінні в мультиварці варто дотримуватися пропорцію 1:2. На одну частину крупи береться дві частини води.

Суп з булгуром

Для приготування супу з булгуром знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Крупа – 200 р.
  • Куряче філе – 200 р.
  • Грудинка копчена – 50 р.
  • Зелена цибуля – 3 пера.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Цибуля шалот – 3 головки.
  • Морква – 1 шт.
  • Пастернак – половина кореня.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сумах мелений – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 40 р.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

  • На основі курячого філе, кропу і зеленої цибулі відварюється бульйон.
  • В окремій ємності на розтопленому вершковому маслі (взяти 20 г) прожарюється крупа з сумішшю всіх приправ. Потім булгур заливається бульйоном і відварюється до напівготовності.
  • На що залишився вершковому маслі обсмажується корінь пастернаку, моркву і цибулю, нарізані соломкою. Овочі додаються в бульйон.
  • Дістати з каструлі відварне куряче філе, порізати його разом з копченою грудкою квадратиками. Приправити сушеним часником і прожарити на сухій сковороді протягом 3-5 хвилин.
  • Бульйон з булгуром розливають у тарілки, зверху викласти м’ясо і посипається зеленню.

Варто враховувати, що залишати такий суп на тривалий час не можна. Крупа дуже швидко вбирає рідину, тому через 5-6 годин такий суп може просто перетворитися на кашу. Рекомендується дане блюдо вживати відразу ж після приготування.

Дивіться також:  Фрікасе з курки з грибами – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху