Десерт з булгуру
З цієї популярної середземноморської крупи готуються не тільки перші страви, салати і гарніри, але і десерти. З булгуру можна приготувати мафіни, які своїм смаком вразять навіть досвідченого кулінара.
Для приготування знадобиться куряче яйце (2 шт.), молоко (200 мл), соняшникова олія (3 ст. л), цілісна зернова борошно (1.5 ст.), булгур (1 ст.), розпушувач для тіста (3 ч. л.), листочки чебрецю.
Спочатку відварюється булгур. Потім у глибокій мисці до піни збиваються яйця за допомогою віночка. До маси додається молоко, соняшникова олія, листя чебрецю і остиглий зварений булгур. Потім додаємо борошно і перемішують. Тісто не варто сильно вимішувати.
Силіконові форми для випікання змащуються маслом і заповнюються на 3 чверті тестом. Піддон з формами ставиться в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Перевіряти готовність мафінів краще дерев’яною шпажкою або сірником. Якщо вона волога, то страва ще не готове і варто відправити його в духовку ще на 5-7 хвилин.